Jump to content

Kalkışta tutunma problemi var...

turanli_08
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar...

'94  626 2.0 HB aracım yüksek sür'atte çok iyi (260km/h ;D) ancak KALKIŞTA aracımın ağırlının hafif olması ve Lastiklerin orijinal ebatlarda olması nedeniyle  tutunma sorunu yaşıyorum. Bu problemi minimuma indirmek için önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl bir kalkış yapıyorsun da bu problemi yaşıyorsun anlayamadım...

8:)

İlk aklıma gelen şey lastiklerin işlevini yitiriyor olması, başka türlü tutunma problemi diye bir şeyin olacağını sanmıyorum...

Kolaylıklar, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı genç arkadaşlar aracımın dış görünüşüne aldanıp oyun oynamak istiyor ışıklarda vs. :) Kalkışta gaza yüklenemiyorum patinaja düşüyor... Lastiklerim ömrünü bitirmek üzere doğru, ancak ben 185/65/14 orijinal ebatı 195 yada 205 yapmak istiyorum. Bu son sür'atte hızı düşürmesine neden olur mu bilemiyorum . 205 fazla mı olur acaba? 14 inç janta uygun performans lastiği yok gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik ömürünü bitirmek üzere ise o zaman çok fazla yoruma gerek yok :)

14 inç janta 205 ebat zor bulunur sanırım. Lastiği değiştirirken güzel de bir jant ayarlamak en doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun lastikler yeniyken de var... Şu anda yeni lastik alacağım ama jant düşünmüyorum. Araştırmalarıma göre bir tek FALKEN 205/60/14 ebatında var. Bu lastiği kullanan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracın orijinal lastik jant ebatının 195/65/14 olduğunu gördüğümde çok şaşırmıştım, bu cüssede ve kiloda (gerçi kilosu yüksek değil ama) bir aracın minimum 15 jant ve 205 lastik olması gerekirdi...

Ben bu yüzden ne kafama göre alaşım jant bulabiliyorum, ne de lastiklerim yeni olduğu için jant ebatını değiştirebiliyorum...

8)

lastik ebatını orijinaline yani 195 tabana çekersen sorunun yeni lastikler ile zaten çözülmüş olur dostum...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun lastikler yeniyken de var... Şu anda yeni lastik alacağım ama jant düşünmüyorum. Araştırmalarıma göre bir tek FALKEN 205/60/14 ebatında var. Bu lastiği kullanan var mı acaba?

Kullanmadım veya fikrim yok ama tek alternatif ise yapabilecek fazla da bir yorum yok zaten :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denemeden bir şeyler söylemek zor ama yanak kısmı ince kalabilir bizim araçlara göre bu durum da görüntü kirliliği yaratabilir bence...

O zaman da yayları düşürmen gerekir ki; hiç tavsiye edeceğim bir durum değildir.

Ben lastik değişimi geldiğinde ya 15 ya da 16 jant bulup lastik ebatını ona göre değiştirmeyi düşünüyorum...

Tek mantıklı çözüm bu gibi.

:o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denemeden bir şeyler söylemek zor ama yanak kısmı ince kalabilir bizim araçlara göre bu durum da görüntü kirliliği yaratabilir bence...

O zaman da yayları düşürmen gerekir ki; hiç tavsiye edeceğim bir durum değildir.

Ben lastik değişimi geldiğinde ya 15 ya da 16 jant bulup lastik ebatını ona göre değiştirmeyi düşünüyorum...

Tek mantıklı çözüm bu gibi.

Yayları düşürmek konusuna gelmişken o da aklımda var ama 17" jant+ 215/40/17 lastik ve Vogtland 3.5 cm spor helezon düşünüyorum. İnşallah seneye bu zamanlar :)

post-7607-1416952877_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben konfordan vazgeçmeyeceğim için yayları düşürmeyi hiç mi hiç düşünemem... Kaç tane yayları düşürülmüş araca bindiysem hep kıçım bir yerlere sürtünerek gidiyor hissi aldım...

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben konfordan vazgeçmeyeceğim için yayları düşürmeyi hiç mi hiç düşünemem... Kaç tane yayları düşürülmüş araca bindiysem hep kıçım bir yerlere sürtünerek gidiyor hissi aldım...

:2funny:

:2funny: Aynen yaa...  :2funny:

Ama bu görüntüye herr türrlü değer...

post-7607-141695287702_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görüntüye diyecek hiç bir şey yok...

Fakat; dışı seni içi beni yakar durumuna geliyor o zaman.

:)

Atın ölümü arpadan olsun beee    :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha dün depoyu Fulleyip 103 km sonra tekrar fulledim (Kocaeli-Gebze otoban). 31,2 TL yakıt aldım.

Bu performansa sahip 18 yaşında bu kadar az yakıt sarfiyatı olan 2.0 bir araç var mı?  :clap:

Hastayım arabama yaa ne yalan söyliyim  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt-yaş-konfor kriterleri göz önüne alındığında (gerçi başka kriter kalmıyo gibi)  :P başka bir seçenek yok gibi...

Benim hiç aklımda yoktu ama nasip olduğu için şükrediyorum...

:nazar:

:dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...