Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Titreme Sorunu

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya ben bu konudaki cevepları okumamışım nasılda gözümden kaçmış  :( konu başlığından herhalde ???  tüm arkadaşlara teşekkürler varya burada benim arabama hasta oluyolar hele bide kıskanıyolar ki sormayın, bazılarının 100 binlik araçlarına kimse dönüp bile bakmıyor benim arabam caddeden geçtimi bütün gözler üstümde hele bide akşam üstü farlar vede sisler açık şekilde dolaşırken havamı bir görseniz. tasarladığım bir kaç modifiksayon var onlarıda yapim dehşet olacak. bu arada oğuzhan ben benzin vede lpg performansın aynı derken abartmadım sebep şu hava ayarı çok iyi olan çift boğaz bir lpg mikseri kullanıyorum tüm hava kaçaklarını kestim parformans çok iyi oldu aynı şekilde benzinde iken de lpg mikserinin boğacı dar olduğundan performansı inanın lpg kadar değişen yok.:D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu titremenin sebebini galiba tahmin ediyorum daha önceki arkadaşın aracında lpg dahi yok bence sebep avast ayarsızlığı başkada bir seebebi olamaz bu arada klima , kalörifer, farlar, sisler açılınca ister istemez rölanti düşer çoğu araçta bu böledir hatta direksiyonu çevirince bile rölanti düşer sırf mazda bu problem için bir tür vakumla çalışan sistem gelisştirmiş benim arabamda direksiyonu çevirince araçın rölantisi yükseliyor aşikar gaz veriyor kendi kendine bide araç oto vites olunca bir yere yanaşmak veya park için araya falan girmek bir zevk oluyor harika bişey :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Arkadaşlar iyi bayramlar . 2012 mazda 3 aracım 2. 3. Viteslerde titreme oluyor bu titreme lpg ve benzindykende oluyor araç 41 binde lpg bayiden teslim alır almaz takıldı bu sıkıntı sübabdanmı olur yoksa motor kulakçığındanmı kaynaklanıyor. iyi günler

Lpg landirenzo marka

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bayramlar kardeşim. Sübapların en belirgin arızası motor soğukken araçta titreşim meydana getirmesi. İlk safhalarda bu şekilde başlıyor. Daha sonra araç ısındığında bile ışıklarda hafif hafif hissetmeye başlıyorsun. Ben o adımda ciddi rahatsız olduğum için subapları değiştirdim, devamında ne oluyor bilmiyorum. Sabahları titreşim var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi motor soğukken değilde ısındığı zaman seri vites değişimlerinde motor titriyor bazen oluyor bazende hiç olmuyor düşük devirde vites büyütüldüğünde motordan çıkan sesin daha yükseği 3-5 sn kadar sürüyor

Abi soğukken hiç bi sıkıntı yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi motor soğukken değilde ısındığı zaman seri vites değişimlerinde motor titriyor bazen oluyor bazende hiç olmuyor düşük devirde vites büyütüldüğünde motordan çıkan sesin daha yükseği 3-5 sn kadar sürüyor

Abi soğukken hiç bi sıkıntı yok

İyi bayramlar;

Boğaz kelebeği olabilir. Bazen temizlik ile bile geçebilecek bir sorun olduğunu düşündüğüm; ama belki de elektrik-ateşleme sistemi ya da yürüyende de problem olabilir dediğim durumdur.

Subap ayarlarınızda da bir sorun olabilir. Bunlar hep teori tabi.. Pratik olarak ses, görsel ya da çekiş ile ilgili detayları tecrübe edebilseydik belki farklı yorumlar yapabilir -hatta belki de net sağlıklı- bir yorum yapabilirdim.

İnşallah tez zamanda az maliyet ile çözülür. Çözümden sonra nasıl teşhis konuldu ve nasıl işlem gördüğünü paylaşırsanız memnun olurum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekimin ortası gibi bakımım var bakımda onuda söyleyecem sonucu forumda paylaşırım.Manuel abi vites değişimlerinde oluyor genelde motor ısındıktan sonra yapıyor şöyle örnek göstereyim klima açıkken vites değişimlerinde olan titreşimin aynısını yapıyor araç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun bujidende olabilir bujiler iridyum buji 80 km omru var deniliyor ama tupte 30 bine kadar dusebiliyor o yuzden bujilerden basla ise birde ilk kalkis nasil titreme varmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...