Jump to content

Ciddi Motor Hasarı

tugrulersan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araç pert olduktan sonra Erzurum- Antalya arası yaklaşık 4000 km Yeni i30 dizel kullandım. Yakıt olarak LPG daha az yakıyordu.

I30 fazla yakıyor.

Antalya- Ankara arası 4.9' dan aşağıya inmedi. 90' a sabitledim.

Ankara- Antalya arası 5.8 120' ye sabitlemiştim.

Ama performansı fena hakikaten. Dizel Focus' u her şekil yiyor. Düz yolda 200' ün üstüne çok rahat çıkıyor.

Virajda ise berbat bir direksiyonu var. Bu kadar mı hissiz olur bi direksiyon. 3 modu var. comfort modunda şehir içinde çok rahat ediyorsunuz ama.

ESP ise bir o kadar zor giriyor devreye. Arabayı Antalyaya iniş virajlarında kaydırıyorum. Araç resmen yan gidiyor ESP' nin umrunda değil :) İyice kopunca devreye giriyor. Hiç Sevmedim.

Neyse konumuz LPG idi. Dizel mi benzinli mi derseniz benzinli arabanın zevki çok ayrı. LPG takar binerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• hvsvn

9

• domestos

18

• tugrulersan

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ama kesin bir bilgi var elimizde. Sonradan LPG montajı yaptırılan otomobillerin kaza güvenliği hem aktif, hem pasif yönden artık eskisi gibi olamayacakdır.

Bu paragrafı ekrar vurgulamak istiyorum. Mustafa Abi'den bu konuyu dinleseniz eminim birçoğunuzun LPG ile ilgili fikirlerinde ciddi değişim olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman yapılan bu zammın vatandaşın sadece akıl saglıgını değil, can güvenliğini de tehdit ettigini söyleyebiliriz.

riskleri bilsek de benzin 5 lira :D Ya binmeyeceğiz, ya da böyle idare edeceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bizim başımızda böyle adamlar varken Lpg'den korkmam ben :) tehdit sıralamasında çok gerilerde geliyor :)

sen kahvaltıya geliyor ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O sebeple beni dinlememenizi tavsiye ediyorum.

Bu paragrafı ekrar vurgulamak istiyorum. Mustafa Abi'den bu konuyu dinleseniz eminim birçoğunuzun LPG ile ilgili fikirlerinde ciddi değişim olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yazık ki hayır! Ekim sonuna kadar hiçbir hafta sonum boş değil. Umuyorum ki, ondan sonra boş olsun bari... Yerime seni vekil bırakıyorum, Gakkos hemşerim. Sadece kendini değil, kardes sehri de temsil edersin herhalde...

Abi bizim başımızda böyle adamlar varken Lpg'den korkmam ben :) tehdit sıralamasında çok gerilerde geliyor :)

sen kahvaltıya geliyor ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu okudum baştan sona, hem üzüldüm hem sinirlendim... (  Gelmiş geçmiş olsun, gerçekten başınız epey ağrımış.. Bu LPG cinin manifoltunu bizzat ben delmek isterdim.. Keşke imkan olsaydı da hakkınızı arayabilseydiniz. Özellikle hararet konusunda deyinmek istiyorum;  Benim Mazda3 ile burada Moskova'da saatlerce trafikte takılı kalıyoruz ! (Ferdi kardeşim iyi bilir)  araba gık bilem demiyor, mümkün değil hararet yapsın..

Böyle işini düzgün yapmaktan aciz, kendi usta diyen zavallıları şiddetle kınıyorum (burda da çok var onlardan)  Bereket burada LPG diye bir sorunumuz yok benzin fiyatından dolayı.. Gerçekten yatıp kalkıp dua etmek lazım.

Tekrar geçmiş olsun diyorum ve lpg ile ilgili tüm bilgiler ve açıklamalar için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Bu konuyu okuyunca kafam daha da karıştı LPG konusunda :) Şuan satıp dizel bir araba mı alsam diye düşünüyorum :D Özellikle domestos hocam burda LPG karşıtı görüşleriniz nasıl bir yılda değişti, benzin fiyatlarından mı? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu okuyunca kafam daha da karıştı LPG konusunda :) Şuan satıp dizel bir araba mı alsam diye düşünüyorum :D Özellikle domestos hocam burda LPG karşıtı görüşleriniz nasıl bir yılda değişti, benzin fiyatlarından mı? :D

Beni lpg'ye mahkun edenler utansın... Benim görüşlerimin değiştiği yok ki... Lpg seçeneği varken benzinli arabaya binmek bana göre değil... Lpg'yi tasvip ediyor muyum? HAYIR.

Bu bir çelişkimidir? EVET

:tey: :tey:

Bu ülkede çelişkili olmayan ne var zaten de lpg sistemi ve mevzuatı çelişkisiz olsun...

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam o zaman hala satıp dizel almak mantıklı bir seçenek :D Tabi maddi yetersizlik bir yana, şimdiki aracımla aramdaki bağ başka araçla olur mu, muhtemelen olmaz :) Bu güzellikte, kalitede, fiyat aralığında başka marka olmadığı için mazda tercih etmiştik en başta, bir de yakıtta üzmeseydi problem olmayacaktı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun zamandır foruma girmemiştim. Yine bu konu altında üzüntüsünü beyan eden, geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlar olmuş, hepsine tek tek teşekkür ederim.

Olayın üzerinden 1 yıl 3 ay gibi bir zaman geçti ve bu arada yaklaşık 25000 km yol yaptım. Kilometrede 15 kuruş kar etmiş olsam, benzine göre toplamda 3750 TL kar etmişimdir. Montaj için verdiğim parayla beraber zararımı çıkarabilmek için bir bu kadar daha yol yapmam lazım  :tey: :tey: :tey:

Şom ağızlılık yapmak istememekle beraber, neyse ki şu ana kadar motorda hiç bir sıkıntı, titreme, tekleme olmadı. En büyük korkum bu kadar masraftan sonra motorun düzen tutmaması idi. Neyse ki şu an için her şey yolunda.  :nazar:

Beni çok üzmekle beraber, bu konu LPG konusunda kafası karışık olanlara da bir miktar yol gösterici olmuştur diye biraz teselli buluyorum. Ara sıra böyle şeyler de olabiliyor yani, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Bir daha aracıma LPG taktırmak mı, tövbe. Bu benim tecrübem. Yeni kasa skyactiv Mazda 3'ün dizeli 2015'te gelecek onu bekliyorum, Allah kısmet ederse bakalım.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...