Jump to content

Ciddi Motor Hasarı

tugrulersan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar araçlarınıza lpg takılırken manifoltu söktülermi yoksa bende olduğu gibi matkapla mı deldiler cvplarınız için şimdiden teşekkürler

Daha önce söylemiştim sanırım. Eski aracımdakip LPG takılırken manifold söküldü. Bu enjektör açısını ve yerini doğru ayarlamak için yapılmıştı ama demek ki ikinci bir nedeni de varmış ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• hvsvn

9

• domestos

18

• tugrulersan

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar sorun manifoldun sökülüp sökülmediği veya delinip delinmediği değil. Sorun berbat bir işçilik ve iyi bir lpg markası taktırmamakta benim düşüncem. Benim de manifold delinerek lpg montajı takıldı. Lovato marka kit takılı benim araçta. 20.000 km.dir Allaha şükür arıza lambası falan yanmadı. Bu arada adınıza gerçekten üzüldüm. Hiç hoş bir olay değil başınıza gelen. Can sıkıcı bir durum. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ardada bir lpg taktırsam mı diye sadece sinyal yanıyordu kafamda >:( fakat bundan sonra o sinyalde yanmaz ;)

Lpg sistemi olmayan bir araca sahip olsaydım, taktırmayı aklımın ucundan bile geçirmezdim... Daha az binerim, kafam rahat olur...

Yok titredi, yok tekledi yok ışık yandı, yok ışık yanmadı... Çekilecek çile değil de...

Neyse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG'den bu kadar korkmaya hatta hiç korkmaya gerek yok. Maddi durumunuz iyiyse tabiki aracı orjinaliyle kullanmak en güzeli. Ama ben aracımla benzinde bu kadar gönlümce gezemezdim sanırım. Nerden baksanız 2 kat fazla para veriyoruz benzinde kullanırken. Şahsım adına ben devlet memuruyum ve araba kullanmak benim için zevk sonuçta. Gönlümce binebilmeliyim ve biniyorum da sorunsuz bir şekilde. Dediğim gibi kaliteli bir lpg kiti ve temiz işçilik bu işin formülü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG'den bu kadar korkmaya hatta hiç korkmaya gerek yok. Maddi durumunuz iyiyse tabiki aracı orjinaliyle kullanmak en güzeli. Ama ben aracımla benzinde bu kadar gönlümce gezemezdim sanırım. Nerden baksanız 2 kat fazla para veriyoruz benzinde kullanırken. Şahsım adına ben devlet memuruyum ve araba kullanmak benim için zevk sonuçta. Gönlümce binebilmeliyim ve biniyorum da sorunsuz bir şekilde. Dediğim gibi kaliteli bir lpg kiti ve temiz işçilik bu işin formülü :)

İki kat para vermiyorsunuz reelde... Benzine verdiğiniz parayı veriyorsunuz çünki bütçe belli (memur olunduğu için) yakıta verilen para belli, sadece km olarak fazla geziyoruz bu fark ediyor...

Bu da; gerekli gereksiz araç kullanımına sebebiyet veriyor... Yolu olsa tuvalete bile arabayla gidesimiz geliyor...

;D

Aynı aracı uzun vadede lpgli kullanırsanız zarar edeceğiniz aşikar... Ama biz ne yapıyoruz; iki veya üç yılda bir araç değişimi yaptığımız için, artık lpg kimin elinde patlarsa o sıkıntısını çekiyor...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki kat para vermiyorsunuz reelde... Benzine verdiğiniz parayı veriyorsunuz çünki bütçe belli (memur olunduğu için) yakıta verilen para belli, sadece km olarak fazla geziyoruz bu fark ediyor...

Bu da; gerekli gereksiz araç kullanımına sebebiyet veriyor... Yolu olsa tuvalete bile arabayla gidesimiz geliyor...

;D

Aynı aracı uzun vadede lpgli kullanırsanız zarar edeceğiniz aşikar... Ama biz ne yapıyoruz; iki veya üç yılda bir araç değişimi yaptığımız için, artık lpg kimin elinde patlarsa o sıkıntısını çekiyor...

Tam olarak katılmıyorum size. LPG bakımları da tam olarak yapılırsa pek bir sorun çıkacağına ihtimal vermiyorum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak katılmıyorum size. LPG bakımları da tam olarak yapılırsa pek bir sorun çıkacağına ihtimal vermiyorum açıkçası.

Arama butonuna LPG yazın çıkan konuların yarısından fazlası  lpg sorunlarıyla ilgili... Mutlaka ve mutlaka sorun çıkıyor, kim ne derse desin...

Kimisi sorunu sorun yapmadan aracına biniyor, kimisinin ustası iyi her defasında sorunu bi şekilde hallediyor, kimisinin de kimsesi yok bu konularda yardım alabileceği forum forum dolanıyor... Öyle ya da böyle sorun var ortada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş geçmiş olsun...

Ben lpg işini çok araştırdım ve çok şükür çok memnunum.

Lpg işinde zaten 100.000km garanti veren ve mazdaya uygun olan tek bir sistem var o da landirenzo bunu iyi araştıranlar bilir. Arıza ışığı yakmaz ve yüksek devirlerde sorun çıkartmayan enjektörü var.

Birde bu sisteme ekstra yağlama sistemi taktırdım, oda subapları koruyor. Ayrıca Türkiye'de tek katkılı otagaz olan Aygaz'dan yakıt alıyorum, oda diğerlerine biraz yağlı olduğundan motoru ve subapları koruyor. Diğerleri de katkılı diyor ama inanmayın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş geçmiş olsun...

Ben lpg işini çok araştırdım ve çok şükür çok memnunum.

Lpg işinde zaten 100.000km garanti veren ve mazdaya uygun olan tek bir sistem var o da landirenzo bunu iyi araştıranlar bilir. Arıza ışığı yakmaz ve yüksek devirlerde sorun çıkartmayan enjektörü var.

Birde bu sisteme ekstra yağlama sistemi taktırdım, oda subapları koruyor. Ayrıca Türkiye'de tek katkılı otagaz olan Aygaz'dan yakıt alıyorum, oda diğerlerine biraz yağlı olduğundan motoru ve subapları koruyor. Diğerleri de katkılı diyor ama inanmayın...

Tek uyumlu lpg kit markası Romano diyorlardı, hangisine inansak ??

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer arıza ışı yakmıyorsa oda uyumludur hocam...

Aslında olay mazda arabaların devirli araba olmasından ve diğer enjektörlerin bu devirde yakıt yetiştirememesinden kaynaklanıyor. Yüksek devirde yakıt yetiştirebilen bir enjektör sistemi olmamadığında da sistem arıza ışığı veriyor.

Landirenzo olayı Bosch marka enjekter kullanarak çözmüş, bu da 8000 devirde dahi araçı sürerken yakıt yetiştirebiliyor. Tek sorunu biraz sesli çalışıyor, benzinli araba sanki dizel gibi oluyor bu sorunu da enjektörün üzerine bir yalıtım malzemesi kullanarak çözüyorlar.

Bir avantajı daha var oda çok önemli, sadece landirenzo lpg'den kaynaklı olan tüm hatalara karşı 100.000km garantili ve bu garanti içine meşhur mazda subapları da dahil, buda insanı birazda olsa rahatlatıyor.

Ayrıca yağlama sistemi taktırmanızı kesinlikle ve aygazdan yakıt almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum...

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer arıza ışı yakmıyorsa oda uyumludur hocam...

Aslında olay mazda arabaların devirli araba olmasından ve diğer enjektörlerin bu devirde yakıt yetiştirememesinden kaynaklanıyor. Yüksek devirde yakıt yetiştirebilen bir enjektör sistemi olmamadığında da sistem arıza ışığı veriyor.

Landirenzo olayı Bosch marka enjekter kullanarak çözmüş, bu da 8000 devirde dahi araçı sürerken yakıt yetiştirebiliyor. Tek sorunu biraz sesli çalışıyor, benzinli araba sanki dizel gibi oluyor bu sorunu da enjektörün üzerine bir yalıtım malzemesi kullanarak çözüyorlar.

Bir avantajı daha var oda çok önemli, sadece landirenzo lpg'den kaynaklı olan tüm hatalara karşı 100.000km garantili ve bu garanti içine meşhur mazda subapları da dahil, buda insanı birazda olsa rahatlatıyor.

Ayrıca yağlama sistemi taktırmanızı kesinlikle ve aygazdan yakıt almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum...

Selamlar...

İyi de;

Bütün bu yazdıklarınızı BRC montajı yapan forum üyelerimizden FS otogaz Faruk Sevgili'de sağlıyor...

8:)

Demek ki; burada ön plana çıkan şey montajı yapan kişinin ustalığı ve işi ne kadar özümsediği, ne kadar bilgili olduğu ve montaj sonrasında size ne kadar teknik destek sağlaması oluyor... Bu yüzden şu marka bu marka demenin çok önemi yok, işini iyi yapan marka ve usta önemli...

Ayrıca; devir meselesi tartışmaya açık bir konu, eğer mtutun hocam görecek olursa bu konuda da belki bir şeyler yazarak bizleri aydınlatabilir...

:fiuw:

Lpg kitinin özellikleri bilinmiyorsa, montajı yapan kişi işinin ehli değilse bütün olumsuzluklar her markada karşımıza çıkar... Bahsetmiş olduğunuz devir meselesi sadece Mazda motoru ile ilgili değil... Kitin ayarı yapılmadığı takdirde her motorda o ışık yanar... 

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki; burada ön plana çıkan şey montajı yapan kişinin ustalığı ve işi ne kadar özümsediği, ne kadar bilgili olduğu ve montaj sonrasında size ne kadar teknik destek sağlaması oluyor... Bu yüzden şu marka bu marka demenin çok önemi yok, işini iyi yapan marka ve usta önemli...

Lpg kitinin özellikleri bilinmiyorsa, montajı yapan kişi işinin ehli değilse bütün olumsuzluklar her markada karşımıza çıkar... Bahsetmiş olduğunuz devir meselesi sadece Mazda motoru ile ilgili değil... Kitin ayarı yapılmadığı takdirde her motorda o ışık yanar... 

Ben de bunu anlatmak istemiştim ve söylemiştim zaten ama siz bir daha tekrar etmiş oldunuz :) Halkımız genelde ekstra bakım sevmeyen, bir de lpg bakımına para vermeyim zihniyetine sahip olduğu için ne periyodik bakımları düzgün yapılıyor, ne filtreler zamanında değiştiriliyor, ne de tank ömrü dolmasına rağmen değiştiriliyor? Bu olumsuzluklar oluncada forum sayfaları lpg arızalarıyla dolar tabi  >:( Ben imzada yazılı araçlarımın hepsini lpgli kullandım. Hepsinde de lovato tüp vardı ve kendim taktırmışım. Hiç birinde de en ufak sorun yaşamadım. Demekki ne imiş kaliteli bir lpg kiti, düzgün işçilik ve periyodik bakım  :fiuw: Araba markaları çok önemli değil, kaliteli bir kit taktırdıktan sonra. Lovato kiti focus, megane, fiesta ve en son olarak da mazda da kullanıyorum ve çok memnunum. Bugüne kadar arıza ışığı nedir bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bunu anlatmak istemiştim ve söylemiştim zaten ama siz bir daha tekrar etmiş oldunuz :) Halkımız genelde ekstra bakım sevmeyen, bir de lpg bakımına para vermeyim zihniyetine sahip olduğu için ne periyodik bakımları düzgün yapılıyor, ne filtreler zamanında değiştiriliyor, ne de tank ömrü dolmasına rağmen değiştiriliyor? Bu olumsuzluklar oluncada forum sayfaları lpg arızalarıyla dolar tabi  >:( Ben imzada yazılı araçlarımın hepsini lpgli kullandım. Hepsinde de lovato tüp vardı ve kendim taktırmışım. Hiç birinde de en ufak sorun yaşamadım. Demekki ne imiş kaliteli bir lpg kiti, düzgün işçilik ve periyodik bakım  :fiuw: Araba markaları çok önemli değil, kaliteli bir kit taktırdıktan sonra. Lovato kiti focus, megane, fiesta ve en son olarak da mazda da kullanıyorum ve çok memnunum. Bugüne kadar arıza ışığı nedir bilmiyorum.

Ama ekstra bir sorun her zaman kapıda, ben de bunu anlatmak istiyorum... Aracının normal donanımına, bakımına ek olarak her zaman tetikte bekleyen bir sıkıntı var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BRC sisteminin kötü olduğunu söyleyemem ama Adanada ki en büyük BRC yetkili servisi takılan kitin mazdaya uyumlu olmadığını ve takamayacaklarını söylemişti...

Ayrıca hangi marka olursa olsun montaj-işçilik kötü olursa arabanız zarar görebilir.

Dediğim gibi bence marka önemli değil, bence önemli olan arıza ışığı yakmaması ve güvenilir bir yer bulabilmek.

Bazı markalar arıza ışığı yakmaz diyor ve montajı yapıyor fakat kısa bir süre sonra arıza ışığı yanıyor. Sonra siz servise gidiyorsunuz, söndürüyorlar sonra tekrar tekrar ve sonra arıza ışığı yanık kullanıyorsunuz.

Ben biraz hassasım ve rahatsız olacağımı bildiğim için arıza ışığı yakmayan landirenzoyu seçtim, siz hangisini seçerseniz seçin montaj yapacak yer konusunda dikkatli olun derim...

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama ekstra bir sorun her zaman kapıda, ben de bunu anlatmak istiyorum... Aracının normal donanımına, bakımına ek olarak her zaman tetikte bekleyen bir sıkıntı var...

Anlaşamıcaz sizinle galiba :D Sağlık olsun. Kazasız ve arızasız lpg'li sürüşler diliyorum herkese ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşamıcaz sizinle galiba :D Sağlık olsun. Kazasız ve arızasız lpg'li sürüşler diliyorum herkese ..

Anlaşılmayacak bir şey yok; şu bir gerçek değil mi?

Lpg sistemi olup, sorun yaşamayan var mı?

Bu mümkün değil...

O halde; lpg var, sorun var demek çok mu anlaşılmayacak bir durum...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...