Jump to content

Ciddi Motor Hasarı

tugrulersan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anlaşılmayacak bir şey yok; şu bir gerçek değil mi?

Lpg sistemi olup, sorun yaşamayan var mı?

8:)

Bu mümkün değil...

O halde; lpg var, sorun var demek çok mu anlaşılmayacak bir durum...

;)

Domestos kardeşim, ben yaşamadım diyorum. Daha ötesi yok benim için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• hvsvn

9

• domestos

18

• tugrulersan

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Domestos kardeşim, ben yaşamadım diyorum. Daha ötesi yok benim için :)

Bi kere takıldı sistem ve bir daha lpg servisine hiç uğramadın ??

Harika.

Daha ötesi de olmasın zaten.

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi kere takıldı sistem ve bir daha lpg servisine hiç uğramadın ??

Harika.

Daha ötesi de olmasın zaten.

;D

Aynen öyle. Sadece filtre değişimi için gittim o kadar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öyle. Sadece filtre değişimi için gittim o kadar :)

Benim anlatmak istediğim şey işte bu... Yani sonuçta gittin...

Araç dizel ya da benzinli olsaydı gidecekmiydin?

Hayır?

Bu bir vakit kaybı/sorun/vs. değil midir?

Evet...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlatmak istediğim şey işte bu... Yani sonuçta gittin...

Araç dizel ya da benzinli olsaydı gidecekmiydin?

Hayır?

Bu bir vakit kaybı/sorun/vs. değil midir?

Evet...

Domestos o değil de :) şu navigasyon olayına bi el atarsan sevindirirsin beni :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Domestos o değil de :) şu navigasyon olayına bi el atarsan sevindirirsin beni :D

Sen bu satırları yazarken posta kutunda link indirilmek için seni bekliyor... Tabi link ölmediyse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Link error verdi vallahi bilemiyorum artık :D

Zaman her şeyin ilacı derler ama bazı şeylerin de; katili...

:krrsz:

Yapacak bir şey yok, dosya cihaz ile birlikte gitti, elimde olsaydı uygun bir yere upload yapmaya çalışırdım...

Gerçi benim internette sıkıntı var, üç fotoyu Burak'a gönderemedim.

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar. Bu konuda bayağı tartışmalar olmuş, ben de olayın nasıl sonuçlandığını yazayım bari.

Sonuçta fazla zamanım olmadığından aracı serviste yaptırdım, 4500TL civarı bir fatura ödedim. Aracı almaya gittiğimde bana motordaki çiziğin resimlerini gösterdiler. O kadar atıp tuttular fotoğraflarız rapor tutarız diye, bana vere vere bir tane fotoğraf verdiler onda da ne seri no var ne bişey, zaten flu bir resim, hiçbirşey anlaşılmıyor. Bir de muğlak ifadelerle yazılmış bir paragraflık uyduruk bir yazı verdiler. Hiç bi işe yaramaz yani.

Neyse araç benzinde tıkır tıkır çalışıyodu. Serviste LPG'yi de bağlamışlar ancak gaza geçince titreme var. LPG'cine götür baktır dediler. Bu arada bana saatlerce LPG yaptırdığım yerin ne kadar üçkağıtçı olduğunu vs anlatıp durdular (geçmişte beraber çalışmışlar), öyle şeyler anlattılar ki kanım dondu.

Oradan LPG'ciye gittim. Titremenin sebebi bulundu, gaz enjektörlerinden birinden minik bir çapak çıktı, enjektör temizlenince arabanın titremesi geçti. Sonra LPG'ci servisin ne kadar üçkağıtçı bir yer olduğunu bana saatlerce anlattı, o da öyle şeyler anlattı ki her iki taraftan ne çeşit adamlarla muhatap olduğuma kendim de şaştım. Hatta arabanın tek sorununun enjektördeki çapak olduğunu, serviste motoru boş yere açıp bişey bulamayınca motoru da tornavidayla kendileri çizmiştir dedi. :) İki taraf birbirini kırınca biz de neler neler öğrenmiş olduk yani.

Motor açıkken mahkemeye tespit yaptırmak istedim, 1500TL masrafı duyunca vazgeçtim. Yani hak aramak falan da bayağı zor bi iş bu memlekette. Üstelik herkes pisliğe batmış, herkes kendi çapında mafya... Sonuçta olan bize oldu.

Burada LPG çok sorunsuz kaliteli marka olsun araştırın falan diyenler var. Ben de çok araştırdım, Romano'yu seçtim, Romano kötü marka mı? Değil. En hızlı enjektörler (üstelik ayrı ayrı) Romano'da. Öyle iyi marka olacak falan diye atıp tutmanın bir alemi yok.

Arkadaşlar mesele doğru insanları bulmak marka falan değil, bu da biraz şans işte. Allah karşınıza doğru insanları çıkarmazsa olmuyor işte. Benim kadar titizlenen didik didik eden adamı da gelip buluyo işte.

Bir de, bu LPG'de risk VAR arkadaş. VAR. Taktırıyosan bunu kabul edeceksin. Neyse ki araba şehir içinde 20 kuruş yakıyo da biraz teselli buluyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Lpg olayı risk hemde nasıl bir risk, hem can hem mal riski taşıyor. 4.500.-TL'yi umarım kısa sürede amorti edersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda sizin tavrınız çok önemli...

Size bir kaç defa sallama bilgiler verilmiş (hararet yaptı, çapak düştü vs.) ve siz bu bilgilere öyle yada böyle inanmışsınız...

Aracı tek elden kullanıyorum diyorsunuz ve hararet imkansız diyorsunuz... Bi kere bu durum üzerinde ısrarcı olmanız gerekliydi, karşı taraf bu savından vazgeçerdi veya siz başka bir servise/ustaya baktırırdınız...

Çapağın motoru çizmesi çok zor bir durum zaten, inandırıcı bir hikaye değil...

Filler sevişmiş, çimenler ezilmiş hesabı olmuş sizin işiniz. Allah beterinden saklasın diyerek konuya pozitif bakmaya çalışalım...

Olan olmuş, biten bitmiş, yukarıdaki satırları yazmamdaki amaç testi kırıldıktan sonra yol göstermek değil...

Bu tarz şeyler başına geldiğinde (Allah korusun) üyelerin yazılan hikayelere veya gerçek tespitlere hemen inanmaması, araştırıp bilgi sahibi olması... Veya işini çok çok iyi yapan ve yamuk mecralarda gezinmeyen esnaflarla oturup kalkması gerektiğidir...

Büyük geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben hala manifold delinirken içeri kaçan plastik çapağın o ısılarda motora yada herhangi bir parçaya zarar verebileceğini üstelik bu derece zarar verebileceğini zannetmiyorum.  Allah başka problem vermesin bununla geçmiş olsun diyelim ama ben ustalar ve servisler konusunda oldukça şüpheciyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Lpg artık çağımızın vazgeçilmezi. İmzam da ki aracı yılda 80 bin km'den fazla kullanıyorum. Önceden uyduruk bir firmanın lpg sistemi vardı; 46 Bin km'de iken motora sizin yaptırdığınız gibi rektefiye uygulamak gerekti. Peşisıra beklemedim; daha kaliteli olduğu söylenen başka marka bir lpg taktırdım.

Dün Ankara'ya geldim ve titreme, rölantide düşme, dip gaz yapınca stop etme problemi peydah oldu. Muhtemelen boğaz kelebeği kirlendi (ki umudum o) ya da subaplar artık hava kaçırmaya başladı (ki rektefiye gerektirir)

Birinci durumda olursa çok sevineceğim. Ama ikincisi olursa motorun sökülmesi, subapların değiştirilmesi, motorun taşlanması lazım ki muhtemelen sanayide 2 Bin lira civarında masraf gidecek...

Bakalım; cuma günü şaşmaz'a gideceğim.

Yani özetle, lpg işi de böyle bişey arkadaş. 70 Bin km kullandım, ettiğim tasarrufun haddi hesabı yok. En aşağı 9-10 bin TL yakıt masrafından kurtarmıştır. Varsın yılda bir, 2 Bin lira ek masraf çıkarsın, ne yapalım... Sağlık olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli, bir gün LPG li bir araç alırsam bu kesinlikle bir Mazda 626 olacak. Daha önce de söylemiştim, Mazda'nın servis kataloğuna baktığında Mazda 626 lar için Benzin-Dizel-LPG li diye ayırılmış yedek parçaları var. Türkiye'deki modellerde bu yedek parçalar kullanılmamış olabilir ama en azından bu motorların bir LPG uyumluluğu var gibi görünüyor veya bir problem çıkarsa bu parçaları LPG ile uyumlu olanları ile değiştirebiliyorsun.

Onun dışında LPG ile en uyumlu benzinli araç eski kasa Toyota Corolla demişti bir taksici. 100.000 km nin üzerinde kullanmış, hala da kullanıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1993-1998 kasa toyotalar onlar, bizdekide 1997 modeldi 170.000 lerde sübap bakımı gördü vede lpg de kullanılmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir arkadaş lpg denen araç katili yakıtın araçlarımıza nasıl vede niçin zarar verdiğini açıklayabilirimi acaba , mümkünse. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok basit.. Araçlar benzinli motor içeriyor. Benzinin özelliklerine göre ( ısı, kayganlık v.s. ) üretilen motorlar LPG ile karşılaşınca problem yaşıyor.

Buna ek olarak ECU denilen sistem her türlü şarta göre kendini ayarlayıp ona göre benzin hava karışımını değiştirirken LPG de önceden programlanmış ( ayar için ustama gittim muhabbeti buradan çıkar ) değerlere göre çalıştığı için motora zarar verebiliyor ( zengin ve fakir karışım durumu )

Her ne kadar iyi bir ayar motoru ECU da çalıştığı gibi çalışmasına yaklaştırsa da birebir aynısı olamıyor. Bu durumda da zaman zaman motor arıza ışığı ile karşılaşıyorsun.

Son olarak bazı sistemler direk ECU dan bilgi alabiliyor deniyor ise de ben böyle bir sistem kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama öyle bile olsa ilk paragraftaki koşullar hala geçerli oluyor.

Motor benzin için yapılmış, biz LPG ile çalıştırmaya çalışıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanma verimsizliği ve artan iç sürtünme dolayısıyla yükselen motor içi sıcaklığı, aslında motorun tüm iç donanımına zarar verir. Ama ilk olarak en zayıf noktalardan conta ve/veya sübaplardan başlar. Arada sırada benzine geçin, sürekli gaz'da kullanmayın denmesindeki mantık, zaman zaman benzinin yağlayıcı özelliğini kullanmak ve motor içi ısısını dengelemektir. LPG'li olarak fabrikadan çıkan araçlar, buna uygun malzemeler ve programlama ile çıktıkları için (aynı zamanda da emniyet tedbirleri alınmış vaziyette) bir sorun olmaz. Ama sonradan yapılan uygulamalarda, hiçbir üretici size ne olacağı ile ilgili kesin bilgi veremez. Bu kulanan kişinin bilgi ve ilgi seviyesi, montajı yapanın tecrübesi, ürünün kalitesi, alınan gazın kalitesi, kullanılan iklim ve trafik koşulları, montaj yapılan motorun yapısı gibi birçok değişkene bağlı olarak değişebilir. Çok uzun ömürlü olabileceği gibi, çok kısa ömürlü de olabilir.

Üreticilerin LPG montajı yapılan araçları hemen garanti dışına çıkarmaları bu konudaki teknik endişelerini gösterdiği gibi, kısa ömürlü bir montaj olduğunu da göstermez. Ama işte sıkıntı da burada! Kesin bir bilgiye ulaşmak imkansız, ne olacağıyla ilgili...

Ama kesin bir bilgi var elimizde. Sonradan LPG montajı yaptırılan otomobillerin kaza güvenliği hem aktif, hem pasif yönden artık eskisi gibi olamayacakdır.

Bir arkadaş lpg denen araç katili yakıtın araçlarımıza nasıl vede niçin zarar verdiğini açıklayabilirimi acaba , mümkünse. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...