Jump to content

2005 Mazda6 Şanzıman Yağı Değişimi

mm_albuz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

2003 Model Mazda 6 sahibiyim (GG şanzıman kodlu)

Ankara'da servislerde Mazda 6 için önerilen şanzıman yağını bulamadım. "-Ne koyuyorsunuz?" dediğimde, ne yazık ki aldığım cevap sanayide herhangi bir ustanın rastgele söylediği yağdan farklı değildi. Forumlardan yaptığım araştırmalarda özellikle de burada bir arkadaşın önerdiği (Mobil-1-Synthetic-ATF-M-V) yi buldum ve aracıma 8 litre olarak değiştirdim. önceki yağda çok eski değildi ancak gerçekten de çok farketti, öneririm.

Bu yağı buradaki önerilerle buldum ve kullandım bu paylaşımlar bize çok faydalı olacaktır.Hayırlı akşamlar.

Not: bu yağın aynısı Gulf markası ile daha ucuza da satılıyor, Mobil1 çok önerildiğinden bunu tercih ettim.

Not 2:) Bizim arabaların Şanzıman yağını Total üretiyormuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

2003 Model Mazda 6 sahibiyim (GG şanzıman kodlu)

Ankara'da servislerde Mazda 6 için önerilen şanzıman yağını bulamadım. "-Ne koyuyorsunuz?" dediğimde, ne yazık ki aldığım cevap sanayide herhangi bir ustanın rastgele söylediği yağdan farklı değildi. Forumlardan yaptığım araştırmalarda özellikle de burada bir arkadaşın önerdiği (Mobil-1-Synthetic-ATF-M-V) yi buldum ve aracıma 8 litre olarak değiştirdim. önceki yağda çok eski değildi ancak gerçekten de çok farketti, öneririm.

Bu yağı buradaki önerilerle buldum ve kullandım bu paylaşımlar bize çok faydalı olacaktır.Hayırlı akşamlar.

Not: bu yağın aynısı Gulf markası ile daha ucuza da satılıyor, Mobil1 çok önerildiğinden bunu tercih ettim.

Not 2:) Bizim arabaların Şanzıman yağını Total üretiyormuş.

8 litre olarak yani tamamını mı değiştirdiniz? Tamamı ancak makinayla değiştirilebiliyor diyorlar. Makinayla mı değiştirttiniz? Nerede değişti?

Yetkili servisler 100000 km de otm. şanzıman yağı değişecek diyorlar ama kılavuzda değişim yazmıyor. Değiştirmek şart mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 litre olarak yani tamamını mı değiştirdiniz? Tamamı ancak makinayla değiştirilebiliyor diyorlar. Makinayla mı değiştirttiniz? Nerede değişti?

Yetkili servisler 100000 km de otm. şanzıman yağı değişecek diyorlar ama kılavuzda değişim yazmıyor. Değiştirmek şart mı?

100bin km. çok geç bile. Sakın ertelemeyin, hatta 4-5 senede 1 ya da 60-80bin km. arasında değiştirmekte fayda var.

Yağın çoğunu değiştirmek için makineye gerek yok. Yağ akıtılıp şanzımanın kapağı açılarak süzgeç değişimi yapılıp kapak kapatıldıktan sonra, yağ normal olarak üstten dolduruluyor, fakat şanzıman yağının radyatörden dönen borusu çıkarılıp araç rölantide çalıştırılır, ve pis yağ bitip de temiz yap gelmeye başladığı anda motor durdurularak boru yerine takılır. Bu yöntemle 7 lt kapasitesi olan şanzımanımın 6.5 ltsi değişti. Geri kalan yarım litre de çok önemli olmuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...