Jump to content

Debriyaja Basınca Rölanti Düşüyor

hindal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

servisten sormanı öneriyorum veya yedek parça bölümünden şase numaranı söyle debriyaj bölümündeki parçaların isimlerini vede elektronik hangi parçalar olup olmadığını öğrenebilirsin , geçmiş olsun , ayrıca soğutma suyundaki ses dediğiniz gibi hava olmasından kaynaklanıyor radyatör kapağına bakın fazla havayı kapat tahliye eder 0,9 kapak olması gerekir.ayrıca fazla soğutma suyunun olduğu kabıda kontrol et oradanda radyatör hava emiyor olabilir o kabı fazla dolu tutma böle %25 olsun ,eğer eksikse doldur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 68
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• hindal

31

• NoooFearrrr

6

• domestos

12

• Kadirx

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Şu şekilde bir bilgi var...

Debriyaj Sensörü (Anahtarı)

Bu sensör bir anahtar gibi çalışır. Debriyaj pedalının altına yerleştirilmiştir ve debriyaj pedalına basılıp basılmadığını algılar. Gönderdiği sinyal egzoz emisyonlarını azaltmak için yakıt kesme esnasındaki motor devrinin kontrolü için kullanılır.

Bunu da öğrenmiş olduk. Teşekkürler...

Kablo takılı olmadan çok büyük sıkıntı olmayacağı anlaşılıyor. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağolasın... şuan deneme aşamasındayım. 1-2 ustaya  sordum önemli bir şey değil böyle bin dediler... bakalım ne olacak,  bugün  hiç sorun olmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NoooFearrrr, Tatvan a selamlar (bitlis sağlık meslek te 2008 de çalışmıştım).... önerilerini dikkate alıp yarın servisi tel. ile arayacağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün 2. gün rölantide düşme olayı yok bazen tüpte rölanti hafif  oynuyor, benzinde oynama olmuyor iyi bir gaz ayarı ile sorun kalmaz galiba... mazda adana servisini aradım bu şekil kullan bir şey olmaz dedi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün 2. gün rölantide düşme olayı yok bazen tüpte rölanti hafif  oynuyor, benzinde oynama olmuyor iyi bir gaz ayarı ile sorun kalmaz galiba... mazda adana servisini aradım bu şekil kullan bir şey olmaz dedi..

Hadi geçmiş olsun... LPG de rölanti şaşıyor zaten... Benim araçta da lpg ye geçtiğinde düşme oluyor, benzinde bir sorun yok...

Fırsat bulup ayar yaptıramadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar, bu debriyaja basılı tutunca (2-3 sn sonra) rölanti düşmesini Ata mazda adana özel servisinden Ali usta ya sordum durumu anlatınca bunlarda sensör var dedi ve şanzumana alttan baktı ve sensörün kabloları yok yani sensör devre dışı dedi. (vitesin boşta olup olmadığını algılıyormuş) ... Şimdi 323 bg B6 enjeksiyonlu araçı olan arkadaşlar Şanzumanın altındaki o müşüre kablolar nerden geliyor bir bakabilirler mi? ( yardımcı olursanız sevinirim)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesisatı kontro ettiğimde İki tane boşta kablo uçu gördüm ve elektrikçiye giderek bunları şanzumanın ordaki sensöre lehimlettim ... sorun ortadan kalktı, 1-2 saat bu şekilde kullandım arabayı...Rölanti, ışıklarda dururken vitesi boşa atınaca 1500 devirlere düşüyor ondan sonra 900 lere düşüyor ve debriyaja bassamda basmasamda 900 devirde sabit kalıyor ondan aşağı düşmüyor.... herkese teşekür ederim öncelikle domestos Abi ye.... konuyu açınca hemen bir sensörden olabilir demişti......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanın kafasının çalışması kadar güzel bir şey yok... Çünki; herkeste beyin var ve bedava ama çalışması her şeyden önemli...

;D

Geçmiş olsun, bunu da tecrübe heybemize eklemiş olduk. Ben de teşekkür ediyorum.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bu konuyu araştırırken gördüm ki her marka araçta benzer bir sorun oluyor.

Benim aracımda da (99 323 1.5)  debriyaja basınca devir 300 lere düştü. Debriyaj sensörü devre dışı bırakıldı. Şu an sorun yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lupara Kardeş, senin arabada böyle bir sensör vardır belkide... arabayı lifte kaldırınca iyice bak bakalım... Debriyej sensörü devre dışı kalınca yakıt biraz artıyor sanki, benim tecrübelerim bu yönde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba, benim aracım sephia 1.6, sanırım mazda ile aynı motoru var. Aynı olay bende de avr. Acaba bu sensör tam olarak nerdedir, ve debriyaca gelen soketi çıkardım düzeldi demişsiniz bu soket nerdedir, son olarak siz şu an araca soket çıkık şekilde binmiyorsunuz değilmi yaptırdınız yani?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle bendeki araç b6i 1.6 enjeksiyonlu... debriyaj sensörü tam debriyaj pedalının üst kısmında onun söketini çıkarınca sorun ortadan gidiyor ama asıl vites boşta müşürü motordan tekerlere giden aks kollarının hizasında arabanın ön kısmının ortasına yakın bir yerde... lifte kaldırınca görülüyor iki kablo bağlantısı var aynı geri vites müşürü gibi .... ben o müşürün kablolarını bulup lehim yaptırdım sorun ortadan kalktı.... Şu an tüm bağlantılar takılı kullanıyorum sorun yok... senin motorun resmi varsa ekleyebilirmisin bakalım aynı motor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Galiba aynı motor... acaba parçalarda mı aynı.. bazı bg lerdeki 1.8 motor görünümü kia 1.6 doch motor görünümünde... ilginç.... bilgisi olanlar aydınlatır belki bizlerii....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam benim motorla aynı motor olduğu anlaşılıyor... müşür, boğaz kelebeğinin tam alt hizasına geliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90-91 8valf ler 83-84 beygir,92-93-94 model 16 valf 87-88 beygir olması gerekiyor. ayar ise otomatik yağ basıncıyla oluyormuş....

post-437-141695289938_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...