Jump to content

Mazda3 Motor Sesi

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hah işte şimdi oldu, zincir yeni değiştiyse alışıp biraz aşınana kadar olağan dışı ses çıkabilir, bence sen o zinciri usulü neyse yağlanıyor mu ballanıyor mu bir muameleye tabi tut, kısalsın o dönem.. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağol selman abim. çok yardımcı oldun her zamanki gibi. abi çok korkuyorum ya. motordan biyerden kaynaklı olması motor açılmayı yada yaptırmayı gerektirecek bi soruna yol açması ihtimalinden dolayı. olmazsa ben onu yağlayıp ballayayım abi ya.. :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

V kayışı kasnaklarından olabilir ( Bir tek bu arızayı biliyorum ya her sorana bunu söylüyorum :D )

peki burak abi, motor içinde subap ve onunla alakalı parçalar haricinde diğer parçalar içinde ses yapabilecek başka parçalar var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki burak abi, motor içinde subap ve onunla alakalı parçalar haricinde diğer parçalar içinde ses yapabilecek başka parçalar var mı?

Bu ses işine iyi takıldın...

:2funny:

Daha önceki tavsiyemi yineliyorum... İyi bir ustaya aracının motorunu dinletip ve test sürüşüne çıkarsanız aklınızdaki bütün tıkırtıların cevaplarını alırsın...

Güzel bir masraf listesi ile gerekli gereksiz bütün sesleri izole ederek yola devam edersin...

:o

Aracın her bir yerinden ses gelme ihtimali var, ama motor, ama yürüyen aksam ama aktarma organları... Her birimiz de; kendi tahminimizi yazarız ama senin tıkırtı hiç eksilmez... Çünki, yazmayla teşhis konulmuyor... Sana sadece ya fikir verir, ya da kafanı iyice karıştırır...

Bence; kafan karışmış bile... Bu karışıklığı da; ancak iyi bir usta çözer...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses işine iyi takıldın...

:2funny:

Daha önceki tavsiyemi yineliyorum... İyi bir ustaya aracının motorunu dinletip ve test sürüşüne çıkarsanız aklınızdaki bütün tıkırtıların cevaplarını alırsın...

Güzel bir masraf listesi ile gerekli gereksiz bütün sesleri izole ederek yola devam edersin...

:o

Aracın her bir yerinden ses gelme ihtimali var, ama motor, ama yürüyen aksam ama aktarma organları... Her birimiz de; kendi tahminimizi yazarız ama senin tıkırtı hiç eksilmez... Çünki, yazmayla teşhis konulmuyor... Sana sadece ya fikir verir, ya da kafanı iyice karıştırır...

Bence; kafan karışmış bile... Bu karışıklığı da; ancak iyi bir usta çözer...

;)

aslında işi öztlediniz. en doğrusu bu :D teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

herkese merhaba  sabahları aracı calıstırdığımda 1 dakıka boyunca dızel motor sesı cıkıyor.  arac 55000 de. her mazda 3 de boylemı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg yok  tekleme felenda yok rahat calısıyor arac ama o ses tedırgın ettı benı mazda servısıde bodruma bayaa uzak. mazdayıda cok tanımam cok kullanmam. burda en soğuk hava 15 derece. sübap sesıne benzettım ben ama km az sayılır mazda motoruda ıyı derler. burdakı sanayıdede zaten mazdadan anlayan yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı ses benden de geliyor. Arabayı ilk çalıştırdığımda 2 dk falan. Muhtemelen yağlama işlemiyle alakalı. Normal bir ses.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg yok  tekleme felenda yok rahat calısıyor arac ama o ses tedırgın ettı benı mazda servısıde bodruma bayaa uzak. mazdayıda cok tanımam cok kullanmam. burda en soğuk hava 15 derece. sübap sesıne benzettım ben ama km az sayılır mazda motoruda ıyı derler. burdakı sanayıdede zaten mazdadan anlayan yok.

LPG Yoksa Sübap Olduğunu Sanmıyorum... Zaten Rahat Çalışıyorsa Dediğim Gibi Tekleme Vs Yoksa İlk Çalışma Yağlama Enjektör Sesi Falan Olabilir... Takılmayın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sabahları soğuk motordan bu sesin gelmesi normal. bütün yağ kartere süzülüyor ve yukarı sübaplara yeterli yağ çıkana kadar sübaplar sesli çalışıyor. mazda 3'lerde varyatör denen, bu yağ süzülmesini engelleyen bir parça var mı bilmiyorum. eğer varsa varyatör yada o parça arızalıdır. yoksa canınızı sıkacak bir durum yoktur. alfa romeo'nun TS motorlarında var bu ilk çalışmada ki dizel gibi çalışma sıkıntısı. nedeni de dediğim gibi varyatörün yağı sızdırıp kartere göndermesi. normalde yağı sızdırmaması ve sübapların orada bırakması lazım ama her 30.000-40.000 km'de bir bozuluyo bu zıkkım. alfacılarda alışmışlar sese, değiştirmekle uğraşmıyolar artık ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah'ın bahsetmiş olduklarına ek olarak "lifter" ler de bu sesi yapıyor diyebiliriz... Ama görmeden duymadan kesin bir yargıya varmak buradan zor... Motor ilk yağlamayı yapana ve lifterlerin (itici veya fincan) yağ dolmasına kadar motor bu sesi yapıyor olabilir... Çok kafana takılıyorsa iyi bir motor ustasına dinlet derim, zaten sesi duyar duymaz size kaynağını söyleyecektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Herkese Merhaba; öncelikle Soma da yaşanan faciada hayatını kaybedenler için  Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.Hepimizin başı şağolsun...

Mazda ya gelince;beni takip edenler biliyordur mazda 3 hem bende hem yiğenimde var ikiside 2006 model.dün şunu farkettim benim motor daha sesli çalışıyor.yiğenimin aracının motoru daha sessiz.bariz fark var.neden fark ediyor anlam veremedim.

benimki 77 binde yiğeniminki 61 binde ikiside otomatik.

ben subap ayarından şüphelendeim.ilk aklıma o geldi...ama forumda kimisi subap ayarının otomatik olduğunu kimiside olmadığını savunmuş.

sizin bir fikriniz varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 yaşında atletik insanlar var, 80 yaşında altını tutamayanlar da... Önemli olan nasıl yaşadığın, nasıl beslendiğin.

Bilmem bir şeyler anlatabildim mi?

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 yaşında atletik insanlar var, 80 yaşında altını tutamayanlar da... Önemli olan nasıl yaşadığın, nasıl beslendiğin.

Bilmem bir şeyler anlatabildim mi?

;)

Bu kadar net anlatılmazdı her halde abi  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kabul ediyorum zaten yiğenimin aracı TR deki en bakımlı en temiz 2.el araç olduğuna...(yani en sağlıklı 80 lik dede)

8 sene içinde her 7-8 binde bir bakıma girmiş.yetkili servis kayıtları mevcut.

benimki birazda daha uzun aralıklarla girmiş bakıma...

ama  eminim bu fazladan çıkan sesin bi şekilde giderilebileceğine...

bi sonraki bakımda tam sentetik yağ koydurmayı bide subap ayarı yaptırmayı düşünüyorum...

o zaman belki aynı seviyelere düşer ses... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...