Jump to content

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

lord_phoenix
 Paylaş

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?  

54 oy

1. 1. Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

• BRC
      36
    • Atiker
      8
    • Lovato
      5
    • KME
      1
    • Aldesa
      1
    • Romano
      5

Tavsiye Edilen Mesajlar

300-350 arasi fark ediyor.Motorlarin atmosferik basincli olmasi sebebiyle tercih edilmeli..

stilock/mazda3 impressive A/T

Ustadım Öncelikle seni arayamadım. Ama arayacagım :)

Araştırmalarımda Mazda Markasındaki sübap problemi Nissan Juke, Chevrolet Cruze da da yaşanıyormuş.

Mazdanın sübapları bu ve diğer markalardan daha dayanıklıymış.

LPG nin 110 Oktan Benzinin 95 oktan olasından dolayı bazı ısınma problemleri mazda da sübaplarda aşınma yapıyorumuş bu sübapları siz alırsanız (Çin (alibaba) 20 $ a var) maliyeti uygun oluyor (yaklasık 1000TL)

Romano gibi obd sistemlerde 4500 devirden sonra benzin püskürtmek suretiyle bu sıcaklık gideriliyor ve bu aşınma sorunuda olmuyormuş.

Velasıl kararım Romano oldu. Bilmiyorum biliyormusunuz Mavi ay diye bir yerde montajı yaptırmaya kara verdim.

Yinede yorumlarınızı beklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada En Önemlisi Fiyatlar:

Romano : 1500 TL (Konusacagız daha :))

Zavolide : 1350 TL

Zavolideki ustam bana uzak olması ile (Maltepe - Florya )

Romanoya kara verdik...

Maviay hakkında bilgisi olan paylasırsa sevinirim.

Gerçi araç hakkındaki bilgisi beni tatmin etti ama yinede sizin bilgileriniz daha önemli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Markanın bir adım ötesinde sizin kafanızın ve aracınızdaki motorun rahat etmesi bakımından ustanın kim olduğunun önemi bence daha fazla...

En küçük sorun oluştuğunda sizin bu sorunun rahatlıkla çözüme kavuşacağıını bilmenizdir bütün mesele...

Şimdiden hayırlı olsun.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Markanın bir adım ötesinde sizin kafanızın ve aracınızdaki motorun rahat etmesi bakımından ustanın kim olduğunun önemi bence daha fazla...

En küçük sorun oluştuğunda sizin bu sorunun rahatlıkla çözüme kavuşacağıını bilmenizdir bütün mesele...

Şimdiden hayırlı olsun.

:nazar:

Tşkler Ustadım,

Eski ustamında Romano konusunda rahat konusması burdakilerin de (MaviAy) aracı tanıması etken tabi daha ustalıklarını görmedik.

Tek tek yazacagız sıkıntı olursa burda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mavi Ay Otogaz'dan Hilmi'yi tanırım. Aracımın tüm bakımlarını onlara yaptırmıştım ama Romano dersen Kahvecioğlu Otogaz derim. Benim eski aracın montajını oradaki İrfan Usta yapmıştı.

Montajı İrfan'a yaptır, bakımlara Hilmi'ye gidersin :D

http://maps.google.com/maps?q=KAHVEC%C4%B0O%C4%9ELU+OTOGAZ,+Istanbul,+T%C3%BCrkiye&hl=en&ie=UTF8&ll=41.013238,28.900314&spn=0.001109,0.002411&sll=41.013106,28.900338&sspn=0.001109,0.002411&oq=Kahvecio%C4%9Flu+O&t=h&hq=KAHVEC%C4%B0O%C4%9ELU+OTOGAZ,&hnear=Istanbul%2FIstanbul+Province,+Turkey&z=19

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli devirde benzin puskurtme olayi zavollide de var.Romano obd sistemliye 1500 fiyat  almiş iseniz cok iyi  hayirli olsun.Burak arkadaşimizin yazdiği gibi romano TR dağiticisi olan kahvecioglunu montaj icin tercih ediniz.

stilock/mazda3 impressive A/T

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli devirlerde benzin püskürtme Romano'da da var ama Cihan bu fiyatın OBD li bir kit için olduğunu sanmıyorum.

Kırmayın adamın hesabını kitabını tam buldum derken, şimdi de OBD için mi koşturacak...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değil ankette Romano bile yok :D

Editleyemiyoruz ki anketi :)

Bu arada firma obd li demişti...

Yalan mı sülediler acep...  :boks::ohmy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede..

Dank! günün sorusu, ODB li sistem bu degil mi :)

4500den sonra benzin vermek :)

ODB arıza vs. silmek için küçük bi aparat diye biliyorum gazda da tanıtımda 4500 devir sonrası benzin püskürtmek obd denmişti... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır OBD li sistem demek ayrı bir ECUsu olmayan, bilgileri aracın ECUsundan alan sistem demek . Eğer bir yanlışım varsa Cihan (stilock) düzeltsin ;) O daha tecrübeli bu konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylesen editlerdik :D Neyse geçmiş artık :D

Hadi Yaa :) Bi faydamız olsun Burak hocam editleyeiver alttaki leri cıkarıp BRC, Romano falan eklersen super olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Prins taktıralı 2 hafta oldu. yakıtta şu an için beklentilerime yakın bir tasarruf sözkonusu.  performans konusunda ise, eğer benzinde 97 oktan ile 95 oktan arasındaki performansı göz önüne alırsak, lpg'de 95 oktan benzindeki gibi performans var diyebiliriz. aracın içerisinden ses farkı hissedilmiyor, ama dışarıda bariz dizel sesi oluştu:)

dün, ayara gittiğimde, içeride bir mazda 6 vardı. daha önce de mazda 3'te 40000 km. falan lpgli kullanmış, herhangi bir sorun yaşamadım diyor. mazda 6'sında da 10000 km.dir kullanıyormuş. Romano kullanıyormuş, sessizliği nedeniyle bu markayı tercih etmiş, memnunmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...