Jump to content

Mazda 3 Hüsran

alptunaerr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir de ek olarak şunu söyliyeyim. Mazda3 sadece Türkiye'de 1.6 - 105 seçeneği ile sınırlı sunuluyor. Yurtdışında şu anda bu kasa ile ;

2.0 Benzinli

2.2 Dizel

seçenekleri ile de sunuluyor ki bunlar performans arayanlar için oldukça yeterli. Tabii bunlar Türkiye'ye getirtilmiyor. Kim bu segmentteki bir araca 100-130.000 TL vermek ister bu vergi sisteminde ?

Rusya'da maalesef dizel mazda 3 yok. ayrica 2.0 lt olan ozellikle otomatik versiyonun performansindan da kullanicilari cok sikayetci. Ayni durum mazda 6 1.8 ve 2.0 lt ,hatta 2.5 lt sport versiyonu icin de gecerli. Umarim Mazda beygir gucunu artirir artik mazda 3 ve 6 da. o zaman tadindan yenmez iste :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bildiğim artık beygirden çok emisyona önem veriliyor. Çok artacağını sanmıyorum.

Dizel'in Rusya'da olmamasının sebebi de sanırım aşırı soğuklar değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bence bu durumların tek sebebi araçların ağırlığı bakın bizim otorduğumuz tatvan ilçesinde şahrin çıkışında bir yokuş var hemen dibindede ışıklar inanın öle arabalara racon kestimki kafayı yiyolardı meganmı mı dersin connect mi, leon mu hepsiylede kalkışta ışıklardan kalktık ama emin olun günümüz modelleri kendilerini çekemiyolar bende kalkışta manuel kullanıyorum 3 e hiç atmıyorum yokuş yukarı nerdeyse 5000 devirlere ulaşacak kadar bastımmı bir tane araç kalmıyor önümde , sebebe geleyim arabam 87 HP 1030 kg.  1030/87=11.8 kg

sonuç olarak performans budur diğerleri 100 hp bazı modeller 90 hp ama nerdeyse ağırlıkları 1400-1500 arası değişiyor yani benim 1991 model mazdama racon kesemiyor kimse. turbosuz bir insignia galiba 110 hp civarı ama bir insignianın ağırlığı 1570 kg vede bu manuel vitesin ağırlığı durum ortada fazla söze gerek yok. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani diyosun ki Gürhan fazla kilolarınızdan kurtulun... Aynı aracı süren 45 kg lık bir jokey le  kapışırsak yandık o zaman... Hazır aklıma gelmişken şu bagajı bi boşaltayım, yaz geldi hala zincir vs ıvır zıvır var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eee gerçek ortada  yapacak bişey yok, ama ben araçların boş ağırlıklarını yazdım. kullanan kişiler hesapta yok. herkes arabasının ruhasatta yazan ağırlığını vede hp sini yazsın kimin arabası güçlü görelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur hoşgeldin özlettin kardeşim kendini. Merak ettik ne oldu, nereye kayboldu diye. Her şey yolundadır inşallah.

Cok sukur bi sikinti yok abi, is vs derken yogun bi donem gecirdim. Forumda da keyifler yerinde gordugum kadariyla, ekip muhabbete tam gaz devam :):egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bildiğim artık beygirden çok emisyona önem veriliyor. Çok artacağını sanmıyorum.

Dizel'in Rusya'da olmamasının sebebi de sanırım aşırı soğuklar değil mi ?

burada dizel ,benzin ile ayni fiyatta. hatta bazi istasyonlarda benzinden daha pahali. Kis kosullarinda dizel aracin calismamasi gibi sorun da yok.Dizel arac kullananlar isi garantiye almak icin depoyu sicak tutan ozel aparatlar kullaniyor.Sanirim dizel aracin servisi daha pahali oldugu icin burada cok tercih edilmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de ek olarak şunu söyliyeyim. Mazda3 sadece Türkiye'de 1.6 - 105 seçeneği ile sınırlı sunuluyor. Yurtdışında şu anda bu kasa ile ;

2.0 Benzinli

2.2 Dizel

seçenekleri ile de sunuluyor ki bunlar performans arayanlar için oldukça yeterli. Tabii bunlar Türkiye'ye getirtilmiyor. Kim bu segmentteki bir araca 100-130.000 TL vermek ister bu vergi sisteminde ?

Hal böyle olunca da; ortalarda uçan tenekeler cirit atıyor...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani diyosun ki Gürhan fazla kilolarınızdan kurtulun... Aynı aracı süren 45 kg lık bir jokey le  kapışırsak yandık o zaman... Hazır aklıma gelmişken şu bagajı bi boşaltayım, yaz geldi hala zincir vs ıvır zıvır var..

tabi mre ya, bizim 626 1090 kilo, ben 60 kiloyum :) 115 beygir araç ,5 beygir ben kalkışta kimse gelemiyor :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar şaka yapmıyorum gerçekten araçlarımızın boş ağırlıklarını yani ruhsatta yazan ağırlıklarını yazın birde hp lerini bölelim çıkaralım somutlaştıralım durumu sürücülerin v.s. yolcuların ağırlığı değişken olduğu için ortak kabul edilmeli bir kişi 75 kg. bekliyorum herkez yazsın performaslı araçlar bir çıksın ortaya. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos abi sizin aracınız daha performaslı demek ama 626 1055 kg mıymış , ben daha ağır sanıyodum. :)

Bu performans hesabı neye göre yapıldı onu anlayamadım, çıkan değer neyi ifade ediyor?

Evet ruhsatta 1055 kg yazıyor, ben de arabayı ilk görünce 1500 kg falandır diyordum o cüsseye göre ama değilmiş...

Kg az olunca yakıt da az oluyor zaten...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bu konuya şöyle bir cevapla dahil olayım. Babamdaki araba 2008 model dizel Megane. Babam yılların şoförü. Gençliğini ve olgunluğunun en güzel zamanlarında pazarlamacılık yaptı ve de hemen hemen Türkiye´yi gezdi. Yani demem o ki babamın şoförlüğü ve yol tecrübesinin yanında benim şoförlüğüm sağda sıfır bile kalamaz belki. Mersin´de 3. Çevre yolunda babamla birlikte arabaları denedik. Sonuç, kalkışı gayet iyiydi ama 10 saniye sonra babama 5 metre fark attım. Sözün özü aracınızı muadilleri ile deneyin. O zaman Mazda´yı anlarsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu performans hesabı neye göre yapıldı onu anlayamadım, çıkan değer neyi ifade ediyor?

Evet ruhsatta 1055 kg yazıyor, ben de arabayı ilk görünce 1500 kg falandır diyordum o cüsseye göre ama değilmiş...

Kg az olunca yakıt da az oluyor zaten...

;)

km hesabı ağırlıkla performans arasındaki ters orantıdan yapılıyor yani ağırlık arttıkça performans düşer, ağırlık azaldıkça performans yükselir tabii güç yani Hp yi sabit kabul ediyoruz.

Bu arada önceki mesajınızda lpg izalasyonundan bahstemişsiniz de onu yapamadım çünkü uygun malzeme bulamadım, bu aradada zaten kış aylarındaki tüketim artışının lpg yi oluşturan gazların oranlarının değişiminden kaynaklandığı söylendi bende daha fazla kurcalamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...