Jump to content

Mazda3 mü yoksa Mazda6 mı ?

MHAKSAL

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kararımı verdim arkadaşlar Mazda 3 Impressive bakmaya başladım sizden bir tavsiye daha istiyorum sedan mı hb mi tecrübesi olan arkadaşlar dan tavsiye bekliyorum.

Bu tercih ihtiyaçlarına göre şekillenir, ben hiç bir şekilde HB araç düşünmem mesela...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha sportif durdukları için ben HB tercih ederim, sedanlar işe gidiş geliş arabası gibi gelir bana..

Mazda'nın bagajı 340 lt küçük gibi görünmesin , taban alanı geniş olduğundan oldukça kullanışlıdır, kimi bagajlar var ki  Kia Venga gibi 400 lt dikine yükseliyor aynı rahatlığı vermez, üst üste mi koyacaksın herşeyi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.07.2012 at 11:20, Burak :

Bahsettiğin araç Özkan'ın aracı olabilir ve muhtemelen satılmış ;

Evet abi benimdi araç haftasonu verdik.  2009 touring yada 2009-10 impressive öneririm. Bahsettiğiniz Mazda 6 bir günde satılmış, benim gittiğimde işlemleri yapıyorlardı:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabası sedan olmayana kız vermedikleri bir memlekette yaşıyoruz!

Daha sportif durdukları için ben HB tercih ederim, sedanlar işe gidiş geliş arabası gibi gelir bana..

Mazda'nın bagajı 340 lt küçük gibi görünmesin , taban alanı geniş olduğundan oldukça kullanışlıdır, kimi bagajlar var ki  Kia Venga gibi 400 lt dikine yükseliyor aynı rahatlığı vermez, üst üste mi koyacaksın herşeyi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelik le hayırlı olsun Özkan kardeşim bizde o araca talip olduk.Ama gittiğimiz de opsiyonluy du alan arkadaşa da kazasız belasız gitmeyi nasip etsin Allah dün başka bir marka hb baktım kampanyası cazipti ama içim ısınmadı arabaya aslın da ben Honda cıydım ama Mazda hakkında duyduğum güzel şeyler yüzünden Mazda ya yöneldim.Mazda hakkın da duyduğum tek olumsuz olay zor satılıyor denilmesi benim de zaten binek arabaya ihtiyacım var önceliğim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski günler aklıma geldi. HB - Sedan savaşları çıkardı sitede sürekli :D ama büyük konuşmamak lazımmış. O zamanlar sedan olmazsa olmaz diyen ben şimdi HB kullanıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim HB daha ferah demeniz benim için önemli bişi çünkü boy 1.85 bende ve rahat kullanabileceğim bir araç arıyorum o yüzden de ilk mazda 6 lara bakmıştım yüksek modelin de vergiden dolayı geri durdum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski günler aklıma geldi. HB - Sedan savaşları çıkardı sitede sürekli :D ama büyük konuşmamak lazımmış. O zamanlar sedan olmazsa olmaz diyen ben şimdi HB kullanıyorum :D

Ben sedanı da geçtim ara sıra SW bile bakınıyorum...

:P

HB bana çok çok ters.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önden çekiş olursa HB, arkadan itiş olursa Sedan ya da coupe/cabriolet, awd olursa Station Wagon ya da SUV.

Minivan olursa nereden çekildiği ya da itildiği fark etmez!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman sana kötü bir haberim var! Dünya'da aerodinamik açıdan en avantajlı kasa dizaynı sedan olarak kabul edilir. Arkası daha yüksek kesim araçlarda arka bölge hava türbülansı daha yüksektir ve vakum etkisi daha fazladır...

HB'in aerodinamisi yeter  :)

New Mazda3 Hatchback: aerodynamics animation

Sedan da böyle bişey ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir! Önleri zaten aynı. HB'nin ya da resmi adıyla Heçbek dizaynın arkasını daha çekici buluyorsan eğer rüzgarlı havalarda dikkat et! Üşütebilirsin...

Bak bizim bir hocamız vardı, hatırlamıyorum ne öğrettiğini ama otomobillerle ilgili çok şey öğretmişti. Hergün aracın burnunu kuzey'e doğru park eder, el frenini çeker, vitesi 1'e takar, tekerleği kaldırıma çevirir ve arka tekere taş koyardı.

Hocam hayrola? diye sorduğumuzda da;

En kuvvetli rüzgarlar her zaman kuzey'den eser ve araçlar önden daha hava sürtünmeleri düşük dizayn edilirler, derdi. Hocam ne olacak? Benzini fazla mı yakar park halinde dediğimizde de, Hayır ama sürüklenme riski azalır, derdi.

Peki niye taş diye sorardık?

Derdi ki; El freni boşalabilir! Araç vitesten atabilir! Kaldırıma çıkabilir!

Biz de derdik ki, Eeeee Taştan da atlayabilir!

Doğru söylüyorsunuz, atlayabilir! Ama o zaman kalbim yapılabilecek herşeyi yaptığım için huzurlu olur, kendimi sorgulamam...

Şimdi bu sana anlattığım hikayenin Aerodinami ile ne ilgisi olduğunu hatırlayabilirsem, tekrar yazacağım...

İşte bu vakum etkisi insanı tasarıma çekiyor sanırım Mustafa Abi  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi tasarım olursa rüzgar, fırtına ,  0403 otobüs sıkıntı olmaz pek abi, Mazda 3 Hb gerçekten öyle bir tasarım... Zamanında Volvo 850 SW ler vardı pistte kafa tutuyordu sedan BMW , Mercedeslere, aracın aerodinamisiyle övünüyordu Volvo...

Ama Mazda 3 ün sedanının sürtünme katsayısının HB ine oranla daha düşük olduğunu okumuştum.

post-5674-1416952891_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bu sana anlattığım hikayenin Aerodinami ile ne ilgisi olduğunu hatırlayabilirsem, tekrar yazacağım...

Bu süperdi :D Çok güldürdün beni abi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir! Önleri zaten aynı. HB'nin ya da resmi adıyla Heçbek dizaynın arkasını daha çekici buluyorsan eğer rüzgarlı havalarda dikkat et! Üşütebilirsin...

Bak bizim bir hocamız vardı, hatırlamıyorum ne öğrettiğini ama otomobillerle ilgili çok şey öğretmişti. Hergün aracın burnunu kuzey'e doğru park eder, el frenini çeker, vitesi 1'e takar, tekerleği kaldırıma çevirir ve arka tekere taş koyardı.

Hocam hayrola? diye sorduğumuzda da;

En kuvvetli rüzgarlar her zaman kuzey'den eser ve araçlar önden daha hava sürtünmeleri düşük dizayn edilirler, derdi. Hocam ne olacak? Benzini fazla mı yakar park halinde dediğimizde de, Hayır ama sürüklenme riski azalır, derdi.

Peki niye taş diye sorardık?

Derdi ki; El freni boşalabilir! Araç vitesten atabilir! Kaldırıma çıkabilir!

Biz de derdik ki, Eeeee Taştan da atlayabilir!

Doğru söylüyorsunuz, atlayabilir! Ama o zaman kalbim yapılabilecek herşeyi yaptığım için huzurlu olur, kendimi sorgulamam...

Bak bu süperdi... Hem eğlenceli, hem de ders nitelikli...

;)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...