Jump to content

Familia EGR İptali Hakkında

teccol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hayırlı uğurlu olsun siteniz göz gezdirdim gayet hoş olmuş alışverişlerimizi buradan yaparız artık :)

Teşekkürler beklerim. Siparişte sorun olursa bana ulaşın 535 383 62 68

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...

egr ile kendi tecrübemi anlatayım.

dizel focus'umda anlaşılamayan ve çok uğraştıran bir arızanın nedeni olarak egr  gösterilmişti (p0698 fena bir arıza kodudur bu arada)

elektrik ustası  egr iptali yaptı ama sorun çözülmedi, sonra çözdük meseleyi ama egr hususunda söylenen şuydu;

egr'nin aslında bi faydası yok, euronorm meselesi dolasıyla çevrenin daha az kirlenmesi ile ilgili daha çok. hatta motorun uzun ömürlü olabilmesi için aracını sıfır alanların da gelip egr iptali yaptırdığını söylediler.

soket çıkarılınca sistemde arıza var zanneden araba motor arızası lambasını yakıyor.  bunun olmaması için araya metalden bir conta takarak motorla olan hava temasını kesiyorlar.

benim tecrübeme gelince evet performansta bir artış sağlıyor. ama egzoz değerlerinde sorun yaratacağından muayeneye girmeden önce contayı çıkarıp testten geçtikten sonra tekrar takıyorlar diye biliyorum. şahsen  üç beş beygire tamah etmedim, kim uğraşacak diye de hazır sökülmüşken yaptırmak istemedim.

ayrıca turboya olan faydalarından da söz edildi. internette de bu konuda yaygın bir kanı var. ne derece doğru bilmiyorum.

ustanın demesine göre aracı yeni alan servis sürücüleri de gelip hemen iptal ettiriyormuş turboyu korumak adına.

bir de yakıt konusunda tasarruf adına yapılıyor sanırım. ben tecrübe edecek kadar egr'siz kullanmadığım için o hususta bişey diyemiyecem. ama millet yakıt fiyatları bu düzeydeyken çevre mevre dinlemiyor valla çatır çatır iptal ettiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son 1 haftadır yaşadığım rölanti sapıtması ve aracın ilk kez boş viteste stop etmesi üzerine kolları sıvadım ve boğaz kelebeğini söktüm. Dağıttım, rölanti motorunu, ve iç kurumdan kömür gibi olmuş iç kısımları balata spreyi + zımpara ile bir güzel temizledim. Hazır bu işe girmişken EGR valfini de söktüm, baktım ki kurumdan adeta tıkanmış.. 2 Kanalını ve içindeki diyafram kısmını da uzun uğraşlar sonucu temizleyip taktım sonuç : Saat gibi bir rölanti, mm şaşmayan bir devir saati..

Bir dip not ekleyim ; EGR yi iptal edebilirdim ancak etmedim Neden?

Neden şu : EGR ortalıkta dolaşan gereksiz bir parçadan daha fazlası. Çevre boyutunu geçiyorum, bizim insanımız çevreyi zaten sallamaz. EGR Egzoz gazlarının bir kısmını emme manifolduna gönderiyor amma... NOx emisyonları yüksek yanma ısılarında meydana gelen bir emisyon değeridir EGR bunu azaltmak için vardır yani EGR nin emme manifolduna aldığı hava sayesinde yanma ısısı düşürülür yani yanma odasındaki peak yanma ısısı daha düşük olur, bir nevi soğutma etkisi yapar. Ayrıca iptal edilen EGR, ECU'nun yanlış değer okuyup karışım ayarlarında gereksiz oynamalar yapmasına, nihayetinde ekstra yakıt tüketimine sebep olur.

Bu yüzden EGR yi iptal etmeyin. Açın,sökün,temizleyin. Bozulmuşsa değiştirin. Adamlar onu oraya koyarken birşeyleri düşünüp de koyuyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...