Jump to content

Marş Basmıyor (98 626)

Guest serhat1299
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamün aleyküm arkadaşlar.

aracım 98 model 2.0 motor lpg li otomatik glx.

bu sabah herzamanki gibi işe gitmek için arabama bindim marşa bastım birkere gıy gıy yaptı ve birdahada marş basmadı.defalarca denedim ama nafile olmadı tık bile yok.aracın farları yanıyor göstergeler yanıyor ama marş tık bile yapmıyor.takviye yaptım yine çalımadı.

akü kontrolü yaptım akünün suyu var yeşil renkde .bir önce çalıştırırken birkere gıygıy yaptı sonra çalıştı.dikkatimi çekti ama bir anlam verememiştim.

bu durumda sorun ne olabilir ne yapmalıyım arkadaşlar .yardımcı olursanız ,yol gösterirseniz sevinirim....

bu benim için çok süpriz oldu mazdanın en sorunsuz araba olduğunu biliyorum ama maalesef kısmetim yok galiba.birde adem ustaya ulaşabileceğim tel.no varmı sizlerde verirseniz sevinirim....

hayırlı akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam sorunsuzlukla ün yapmış bir marka da; nereye kadar sorun çıkartmayacak... İllaki parçaların ömrü vardır, bitecek... Senin başına beklemediğin bir anda bu sorun geldiği için biraz da tepkilisin...

Marş motoru basıyor ve çalışmıyorsa sorun ateşleme sisteminden kaynaklıdır, zaten aküde sıkıntı yok diyorsun...

Distribütör, buji, kablolar kontrol edilmeli... Benzin pompası sağlam mı, benzin gönderiyor mu bakılmalı...

Hiç aklında olmayabilir ama deponda benzin var mı?

:egy:

Olur mu olur...

Kolay gelsin, çözülmeyecek sorun yoktur bana göre, yeter ki; zaman ve para bir araya gelsin...

Adem ustanın telefonu forumda vardı ama o numarayı kullanıyor mu bilmiyorum.

Buyur;

0 535 315 57 19

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar gözden geçirirseniz iletiyi..

Pardon ben gıy gıy kısmında takılmışım...

:P

Teşekkürler.

İyi bir elektrikçinin halledemeyeceği sorun değil... Marş motoru değişecek diyen elektrikçilerden uzak durun, çok vahim olmadıkça marş motoru tamiri yapabilen elektrikçiler var... Çoğunlukta.

Geçmiş olsun kolay gelsin.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz alternatif yorumlar yapıyoruz ama ileti sahibi ortalarda yok : )

:nea:

Ben o durumlara alıştım...

:(

Gerçi arkadaş Mazda'nın sorunsuzluğuna takılmış. Satılık ilanı koyarsa şaşmam...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontağı çevirmeden evvel farlarınızı açın. Siz yada bir başkası kontağın başına geçsin. Marşa bastığınızda farlarınız sönüyormu ? Kontrol edin. Farlar sönüyorsa akü zayıflamış ömrünü bitirmiş olabilir. Yeteri kadar elektriği üretmiyor olabilir marş için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takviyeyi atlamışım iphonedan giriyorum haliyle küçük ekranda okumak yazmak sıkıntı yaratabiliyor. Örnekte olduğu gibi :)

Konunun kaderi bu heralde, ben de "tık yok" kısmını atlamışım da...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

marş dinamosu arızalanmış sanırım elektrikçiye gitmeniz gerek. dinamonuzun değişmesi gereken parçaları varsa değişir bir temizlenir vede düzelir umarımki volanı veya pendik dişlisini bozmamışsınızdır ama sanmam .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar hepinize çok teşşekkür ederim.yardımlarınız için.bu sabah ustam geldi .kaputu açtı.

elini egzot manifoltun oralara bir yere soktu birşeyleri takmaya çaıltı sonra marşa bastım araç çalıştı.ustanın dediğine marş kablosu (yada müşürü )yerinden çıkmış onu taktı.rahat bir nefes aldım vallah.

canım biraz sıkılmıştı bu arıza için ,bunedenle biraz mazda için eleştirinin dozajını kaçırdım galiba .affedin  beni.bunun sebebide ben hep 98-2001 arası araç kullandım hiç böyle sorun yaşamamıştım (sorun denirse tabi)bilmeyince böyle oluyor malesef.

sizdeğerli arkadaşlara saygılar sunarım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...