Jump to content

Kapıların Belirli Hızda Otomatik Kilitlenmesi

stilock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aslında sanıyorum bu biraz da kişisel öncelik ve tercih meselesi. Otomatik kilitleme sistemini siz riskli görüyorsunuzdur ve servislerde devreden çıkarırsınız. Başka biri ise bunun risk değil güvenlik unsuru olduğunu düşünüyordur, kullanır. Kişisel bir seçim olduğu için bir noktadan sonra eleştirilmesi çok mantıklı değil.

Ancak 3 şeye katılmıyorum. Birincisi "mazda bizi düşünüyor o nedenle araçlara koymuyor" diye birşey yok. Tam tersi Türkiye'yi sallamıyor da araçlara koymuyor olabilir zira yurt dışında bu seçimi sunuyor. Mazda bizi o kadar da çok düşünseydi 2010 modelde mevcut olan sunroof sıkışma sensörünü 2011 modelde kaldırmazdı.

İkincisi "otomatik kapı kilitleme sistemi safi risktir" görüşü de doğru olamaz. Kendi tecrübelerime dayanarak hiç zararını görmedim hatta faydasını gördüm. Ayrıca eğer çok riskli olsaydı bu kadar çok marka tarafından kullanılmazdı sanırım.

Son olarak da kapıları nasıl kilitlediğimizin önemi yok otomatik veya değil. Otomatik kapı kilitleme sistemi olmayınca riskler ortadan kalkmıyor. Ben kapıyı kilitlediğim zaman aynı riskler mevcut oluyor. Mandalı da sökecek değiliz herhalde:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaza sonrasında mahkemelere koşanda biziz,örneklerini çok yaşadık,gazete ve haber olarakta okuduk araç kapıları kilitlediği için çok geç kurtarılabildik diye mahkemeye veriyoruz markayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik kilitleme ozelligi olan eski aracimda kapilar kilit devredeyken kapilar disaridan açilmiyordu ama iceriden kapi acma kolundan aciliyordu yani tamamen guvenli bir sistem...

stilock / Mazda 3 impressive

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir kaza anında zaten motor stop ediyor (genellikle) bu durumda da zaten kapılar otomatik olarak kilidini açıyor...

Yani; üzerinde tartışılacak kadar bir durum yok gibi.

Bende; kapıların yolculuk esnasında kilitlenmesinden yanayım... Düşünsenize İstanbul trafiğinde adım adım ilerlerken dallamanın birisi arka koltukta bulunan çantanızı vs. eşyanızı kapıyı açarak alıyor ve kaçıyor...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

............

.........

......

Ancak 3 şeye katılmıyorum. Birincisi "mazda bizi düşünüyor o nedenle araçlara koymuyor" diye birşey yok. Tam tersi Türkiye'yi sallamıyor da araçlara koymuyor olabilir zira yurt dışında bu seçimi sunuyor. Mazda bizi o kadar da çok düşünseydi 2010 modelde mevcut olan sunroof sıkışma sensörünü 2011 modelde kaldırmazdı........

........

.....

...

Yukarıdakilere aynen katılıyorum;

Aracımı gerçekten severek ve keyif alarak kullanıyorum ama böyle şeyler için düşündüğüm tek şey Mazda'nın olaya tamamen duygusal(!) yaklaştığı. Yoksa 2009'da yeni kasaya çift sustalı anahtar koy, tüm camları tam otomatik yap, anahtardan cam/sunroof açma/kapama koy, sıkışma sensörü koy; iki sene böyle sat sonra gelen seride bunları koyma...  :nea:

İlk önce özellikleri şişir şişir millet gelsin, sonra maliyeti azaltmak için böyle ufak hesaplar yap.

Yada beklentileri değerlendirerek böyle bir yol izliyor olabilirler, sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte; zira yurt dışında bizde olmayan motor kombinasyonları, otomatik kapı kilitleme, kayar kol dayama gibi özellikler veya lütuf gibi gösterilen 90yıl ön/arka tampon gibi şeyler adamlarda standart... Sonuçta müşteri olarak elin gavuru bunları arıyor, o parayı verdiğim arabada böyle özelliklerde olmalı diye umuyorlar ki mazda da onları kazanabilmek için bu özellikleri koyarken bize al san al sana yapıyor :)  Arz-Talep  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Aracım, 2010 Mazda 3 impresive manuel. Bu özellik, yani belli bir hızın üzerine çıkınca otomatik kilitleme özelliğini benim aracımda var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım, 2010 Mazda 3 impresive manuel. Bu özellik, yani belli bir hızın üzerine çıkınca otomatik kilitleme özelliğini benim aracımda var mı ?

böyle bir özellik yok araçlarımızda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 ve 2010 modeller da belki olur diye düşünmüştüm. Sağlık olsun varsın olmasın, elle kapatmaya alıştım zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Stilodan Aradığım En Büyük Özelliklerden Biriside Buydu Araştırdm Ve Sana Denk Geldim Cihan Abi :) Evet Işıklarda Aniden Birinin Kapıya Asılmasına Karşı Çok Sevdiğim Bir Özellik Ve Birde Kumandadan Sunroof Ve Camların Açılması Bunun Dışında ++ Ları Tabiki Daha Fazla Şimdilik Bazen Manuel Kilitliyordum Sürüş Esnasında :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaza sonrasında mahkemelere koşanda biziz,örneklerini çok yaşadık,gazete ve haber olarakta okuduk araç kapıları kilitlediği için çok geç kurtarılabildik diye mahkemeye veriyoruz markayı.

2009 mazda3 aracımızla babam büyük bi kaza geçirdi Allaha çok şükür burnu bile kanamadı araç perte çıktı ön airbaglar patladı masraf dahada büyüdü fakat babamın sözleri aynen böyle " kaza sonrası motor stop etmedi kapıları açmayı denedim açamadım kilitleri manuel olarak açmayı denedim yine açılmadı bilincimi kaybetmedim camları açıp camdan atladım " kaç kez mail attım bu konuyla ilgili ama kimse ayıptır söylemesi bi taraflarına bile takıp cevap bile vermediler . Allah kaza bela vermesin cümlemize

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir kaza anında zaten motor stop ediyor (genellikle) bu durumda da zaten kapılar otomatik olarak kilidini açıyor...

Yani; üzerinde tartışılacak kadar bir durum yok gibi.

Bende; kapıların yolculuk esnasında kilitlenmesinden yanayım... Düşünsenize İstanbul trafiğinde adım adım ilerlerken dallamanın birisi arka koltukta bulunan çantanızı vs. eşyanızı kapıyı açarak alıyor ve kaçıyor...

:tey:

motor stop etmiyor bizzat yaşanan bi kazada bu görüldü onaylandı .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

selam arkadaşlar;

2005 1.6 dynamic aracımdann kontağı çıkartıp araçtan indikten sonra belli bir süre içerisinde kapılar otomatik kilitleniyor. sözkonusu aracı çalıştırıp giderken kapılar otomatik kilitlenmiyor, ben şoför koltuğunun yanındaki kapı üzerinden düğmeden manuel olarak kilitliyorum. Bu durum teknik bir arızamıdır? yoksa bu modellerde bu durum böylemidir?

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok abi herhangi bir sorun yok herşey yolunda. bizim arabalarda belli bi hızda otomatik olarak kapıların kitlenmesi yok, sadece biz manuel olarak kilitleyebiliyoruz. ayrıca arabadan inince kapıların otomatik kilitlemeside eğer siz kilitlemeyi unutursanız diye güvenlik amaçlı kilitleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşlar;

2005 1.6 dynamic aracımdann kontağı çıkartıp araçtan indikten sonra belli bir süre içerisinde kapılar otomatik kilitleniyor. sözkonusu aracı çalıştırıp giderken kapılar otomatik kilitlenmiyor, ben şoför koltuğunun yanındaki kapı üzerinden düğmeden manuel olarak kilitliyorum. Bu durum teknik bir arızamıdır? yoksa bu modellerde bu durum böylemidir?

saygılarımla

bi sorun yok kardeşim aracın gayet normal, bizim araçlarda aynen dediğin gibi oluyo...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok abi herhangi bir sorun yok herşey yolunda. bizim arabalarda belli bi hızda otomatik olarak kapıların kitlenmesi yok, sadece biz manuel olarak kilitleyebiliyoruz. ayrıca arabadan inince kapıların otomatik kilitlemeside eğer siz kilitlemeyi unutursanız diye güvenlik amaçlı kilitleniyor.

Bunu bilmiyordum, en kısa zamanda test etmem gerek... :) Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçtan indikten sonra kapılar kendisi otomatik kilitlenmiyor... Yolda giderken de kilitlenmiyor, ancak; aracı uzaktan kumanda ile açtıktan sonra belirli bir süre hiç bir kapı açılmazsa, kendisi otomatik yeniden kilitleniyor... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçtan indikten sonra kapılar kendisi otomatik kilitlenmiyor... Yolda giderken de kilitlenmiyor, ancak; aracı uzaktan kumanda ile açtıktan sonra belirli bir süre hiç bir kapı açılmazsa, kendisi otomatik yeniden kilitleniyor... ;)

abi bu dediğin benim 626 da da mevcut. aynen senin dediğin gibi.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...