Jump to content

Rx8 Yeni Motor Taktırmak Hakkında

cefe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracın motoru 88bin km'de sandık değişmiş (1. sahibi tarafından)

Araç su anda 119bin de ve geçenlerde bujileri yeniledim ve birkaç gün sonra NGK buji kabloları y.dışından gelince onları da yenileyeceğim. Katalitik konvertör iptali olduğu için yüksek devirlerde bazen egzosta patlama yapıyordu, onu azaltabilir diye bu yenilemeleri yapıyorum.

88bin'de motor sandık değiştiğinde bobinler sıfırıyla değişmemişse, daha önceki sahiplerinin yenilediğini hiç sanmam, bobinler 119bin km demektir, o durumda bobinleri yenilerim.

Ancak motor sandık değiştiğnde bobinler de sıfırıyla değişiyorsa o zaman sorun yok  sadece 31bin km kullanılmış demektir.

Tahminimce bobinler sandık motorla birlikte sıfır gelmiyor. Internetten bakıp doğrulamaya calışacağım. RX-8 kullanım kitapçığında "coils" için herhangi bir "replace"i fadesi yok cunku coils 'ten bahsedilmiyor bile. Bu arada RX-8'in Türkçe Kullanım Kılavuzuna sahip değilim, Internetten ancak ingilizcesini bulabildim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda  Bursa'dan Orhan Usta vardı sizin araçların motoru üzerine çalışan, buralardaysa size yardımcı olacaktır veya üye linkinden özel mesaj atabilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=profile;u=6221

Gerçi kendisi reklam için üye olmuş gibi geldi bana ama, sen yine de bir iletişime geç istersen.

Öneri için teşekkürler. Fakat bu RX-8 'in bakımlarını daha önce yapan ustaların hiçbirinin yaptıklarını hiç beğenmediğim için bakımlarını mümkün olduğunca kendim yapmaya karar verdim.

Aracı geçen Aralık ayında aldığımda debriyaj sorunlu geçiordu, 1.vitese atarken "dınk" sesi ile geçiyor, diğer bazı vites geçişlerinde de (2 ve 5) senkro sürtüyordu.

Tüm bu sorunlar geçen haziranda araç 109bin km'deyken debriyaj baskı balata değişmesine rağmen yani 6 ay içinde başlamıştı.

Hemen şanzıman yağını değiştirttim, 75W90 ile ve 2. vitesteki sorun hemen gitti yani usta 100TL'lik bir şanzıman yağının değişimini de ıskalamıştı.

Ancak 1'e ve 5'e atarken ki sorun devam ediyordu.

Sonradan debriyaj pedalının bastığı debriyaj üst silindirinin sızıntı yaptığını kendim tespit ettim. Sızıntıyı uzun süre önce yapmaya başlamış olmalıydı cunku iç döşemede yaygın kuruma izleri vardı.

Kendi tamircimle baktığımızda debriyaj üst merkezinin tamamen bitmiş olduğunu gördük, yeni parça siparişini verdik.

Geçen haziranda araç 109bin km'deyken debriyaj baskı balatasını değiştiren ustanın, debriyaj üst silindiri denilen parçayı test etti mi, belli değil ancak tahminime göre usta o parçaya hiç bakmadı bile. 109bin km'ye gelene kadar debriyaja belki milyon kez basılıyor o parcanın canı çıkıyor.

Sonuçta tüm bu şeyleri kendim bakıp yapmış oluyorum, ancak herşeye kendim bakıp yapıyorsam, ustaya ne gerek kalır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...