Jump to content

Lpg de Hangi Marka Önerirsiniz?

shark
 Paylaş

Mazda3 otomatik arabaya hangi LPG uyumlu?  

40 oy

1. 1. Mazda3 otomatik arabaya hangi LPG uyumlu?

• Prins
      12
    • brc
      19
    • Landi Renzo
      6
    • Lovato
      3
    • Atiker
      2

Tavsiye Edilen Mesajlar

bir de Vialle diye marka varmış. Bu nasıl? Eni iyisi diye duydum sizce? kullanan varmı?

mazda için en uyumlu lpg markalarının brc ve zavoli olduğunu bizzat yetkili servis söylüyor. karar senin. vialle yi ilk defa duyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ilk aracım olan 2001 model fiat marea HLX 2.0 20v 5 silindir olan aracıma, en az lpg tüketen ve sorunsuz kit olarak ödül alan hollanda malı "omvl reg" lpg sistemi takılıydı. 55.000 km kullandım, hiç bir sorun yaşamadım. şu anda araba arkadaşımda ve yaklaşık lpg takılalı 120.000 km oldu. hala da sorun yok. 42 lt ile şehirler arası yolda 480 km yol gitmiştim bu aracımla...

sonraki aracım olan 2001 model volvo s60 t5 aracıma prins distribütörü olan arkadaşımın vasıtası ile özbek otogaz ahmet ustada prins takılmıştı. yaklaşık 80.000 km sorun çıkarmadan kullandım. aracı satmadan önce son zamanlarında regülatörden su sızdırmaya başlamıştı. bunun nedeni de soğutma sistemindeki suyu komple boşaltım yeni antifriz eklememdi. radyatör suyuna kaçak önleyici katarak bu sıkıntıyı gidermiştim. ha bir de garip bir huyu vardı. arabayı ilk çalıştırdığımda lpg'ye geçtikten bir kaç dakika sonra bile gaza bassanız araç kendini benzine alıyordu.  motor iyice ısınıp kontağı bir kaç kez kapatıp açtıktan sonra düzeliyordu...

daha sonraki aracım olan 1999 model alfa romeo 166 2.0 v6 turbo aracıma da özbek otogazda prins lpg taktırmıştım. 166'da da memnundum. yukarıda yazdığım volvo s60'ım da ki motor soğukken benzine atma olayının aynısı 166'da da oluyordu. buna ek olarak uzun yolda sabit hızla bir süre gittikten sonra, hızlanmak için gaza yüklendiğiniz anda lpg deposu dolu olsa bile sistem lpg bitmiş gibi davranıp benzine geçiyordu. sonra elle lpg'ye alıyordum. bu durum peşpeşe bir kaç kez tekrarlanıyordu. alfa romeo 166'ım da şehir içi ve şehir dışı tüketim değerleri birbirine çok yakındı. bunu da v6 turbo motora bağlıyorum...

daha da sonraki aracım yine 2001 model fiat marea hlx 2.0 20v 8) bu arabayı arkadaşımdan aldım. 30.000 km'de ankara 2a bayisi mocan otogazda brc plug&drive lpg kiti takılmış. araba hala bende ve şu an 80.000 km'de. filtre değişimi dışında hiç bir müdahale gerektirmedi. bu kitten gerçekten çok memnunum. tüketim değerleri de oldukça iyi. lpg'de soluksuz 230 km hıza çıkıyordu. marea formundan bir çok arkadaşımın marea hlx aracına mocan otogazda lpg kiti takıldı ve herkes çok memnun...

bir önceki aracımı kardeşime verdikten sonra yine 2001 model volvo s60 2.0t aldım. ama bu sefer manuel vitesti 8) aldıktan 1 hafta sonra ona da mocan otogazda brc plug&drive lpg kiti taktırdım. marea hlx'de ki sorunsuzluğu s60'da da yaşadım. aynı marea hlx gibi lpg'de soluksuz 240 km hıza rahatlıkla çıkıyordu. uzun yolda sabit 110 km hızda 7,6 litreye kadar düşürmüştüm tüketim değerini...

şu anda ise 2006 model mazda 6'ım var. aracımın benden önceki ilk sahibi 25.000 km civarında ankara memduh ustada prins lpg kiti taktırmış. şu anda arabam 76.000 km'ye koşuyor. hiç bir sorun yaşamadım şu ana kadar. ramazan bayramında, cruise control devredeyken 110 km sabit hızla ankara denizli arası 6,7 litre, denizli marmaris arası 7,2 litre yakmıştı. denizli marmaris arası bayağı bi rampa tırmanılıyor. şu anda şehir içi de 10-11 lt civarı yakıyor...

kısacası prinse o kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. brc'yi fiyat performans olarak kesinlikle tavsiye ederim. prins'in fiyatı neredeyse brc'nin 2 katı. ama emin olun ki bu farka değecek bir durum yok ortada. bundan sonra ki aracıma lpg takacak olsam yine brc'yi tercih ederdim. ankara'da brc taktırmak isteyen olursa yardımcı olabilirim. mocan otogazda müşteri portföyüm bayağı bir geniş olduğu için ellerinden gelen imkanları benim için sağlıyorlar. bazı arkadaşlar reklam yaptığımı falan düşünebilir ama alakası yok. hiç bir çıkarım da yok. çok memnun olduğum için ve tecrübelerimden dolayı sizlerinde iyi olanı kullanmanız için bunları yazdım...

çok uzun oldu, kusura bakmayın. farklı tecrübelerimi yazmak istedim ki; sizler ona göre kararlarınızı verin...

bu arada;

neyi taktığın değil, kimin taktığı önemli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

mazdam 2010 model. 33000 km de aldım ve servisin tavsiyesi üzerine Erzurum Çağdaş oto gaz sevisinde tartarini lpg takdırdım.38000 km oldu 250kr civarı yakıyor şimdilik  sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

guzel bı montaj yapmıslar performans da düşme yok

2.49 dan lpg aldım  295 krş yakıyor  şehır içi...

denemeye devam.

295 krş çok gibi geldi. mocan da mı taktırmıştın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 2010 manuel mazda 3 impresive, 27 kasımda aldım. Hemen Teleflex GFİ + yağlama kiti taktırdım.Çekişinden sessizliğinden memnunum. 20 tl lik gazla 80 km civarı yol yapıyorum çankaya da kısa mesafelerde.Tabi su 37 dereceye gelene kadar yaktığı benzini de hesaplamak gerek. İki depoyu da full doldurdum. 200 km yol yaptıktan sonra aynı yerde tekrar depoları dolduracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

???Şok,şok,şok...100 km yaptım ,tekrar iki depoyu da full yaptım. lpg ye 32 tl (litresi2.39) benzine 12tl (litresi 4.61) şok oldum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

???Şok,şok,şok...100 km yaptım ,tekrar iki depoyu da full yaptım. lpg ye 32 tl (litresi2.39) benzine 12tl (litresi 4.61) şok oldum.

Mevsimin kış olması ve mesafenin şehiriçinde dur kalklarla yapılması bu değerlerin çıkmasına sebebiyet vermekte... İlk etapta gerçekten "şok" gibi değerler gözüksede lpg tüketim değerlerin normal gibi geldi bana...

Benzini ise tam gerektiği gibi ölçmek zor olduğu için kıyaslamaya değmez bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında pek itibar etmedim bu verilere,çünkü istasyon çok doluydu, lpg pompası yavaşladığında 28 tl gözüküyordu ekranda, görevliyi çağırdım ama o gelene kadar yavaş yavaş da olsa rakamlar arttı ve 32 ye dayandı adam anca geldi kapatmasa daha devam edecekti artmaya, ilk fullediğimde dolması için zorlamamıştım.Birde hava sıcaklığı dün 10 dereceydi bugün 4. Buda fark yapar sanırım.Ayrıca benzin alırken de pompa attı adam ne oldu deyip tekrar basınca 1.7 lt de atan pompa 2.6 lt oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında pek itibar etmedim bu verilere,çünkü istasyon çok doluydu, lpg pompası yavaşladığında 28 tl gözüküyordu ekranda, görevliyi çağırdım ama o gelene kadar yavaş yavaş da olsa rakamlar arttı ve 32 ye dayandı adam anca geldi kapatmasa daha devam edecekti artmaya, ilk fullediğimde dolması için zorlamamıştım.Birde hava sıcaklığı dün 10 dereceydi bugün 4. Buda fark yapar sanırım.Ayrıca benzin alırken de pompa attı adam ne oldu deyip tekrar basınca 1.7 lt de atan pompa 2.6 lt oldu.

Birde şu gerçek var; biz bu araçları öyle ya da böyle kullanıyoruz... Yakıt tüketimi bizim için takıntı haline gelmemeli...

İstisnası ise; sistem ayarsızsa elbette takip edilerek ayarları normal değere çekmeli.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takıntı değilde, gül gibi arabama ekonomik olur diye hiç istemediğim halde lpg taktırdım. Hatta en az zarar hangisi verir diye araştırma yaptım günlerce. 1500 tl BRC varken 2050 tl ye Teleflex GFİ taktırdım peşin. Ne yalan söyleyeyim pişman olmaya başladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takıntı değilde, gül gibi arabama ekonomik olur diye hiç istemediğim halde lpg taktırdım. Hatta en az zarar hangisi verir diye araştırma yaptım günlerce. 1500 tl BRC varken 2050 tl ye Teleflex GFİ taktırdım peşin. Ne yalan söyleyeyim pişman olmaya başladım.

ben atiker düşünüyorum. kaliteli de olsa aynı değerleri verebiliyor. pahalı alayım iyi olsun mantığını geçtim gibi. memnun olan çok atikerden memnun olmayanda var. arada 700 tl de fark var. atiker 900 brc 1600 tl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birinci tercih olarak iyi bir usta, ikinci tercih olarak BRC düşünürüm... İkisi bir yerde kesişiyorsa eğer hiç düşünmem taktırırım...

Gönül isterdi ki; benzin fiyatları cebimize göre olsun, biz de lpg sıkıntılarını çekmek zorunda kalmayalım...

Maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birinci tercih olarak iyi bir usta, ikinci tercih olarak BRC düşünürüm... İkisi bir yerde kesişiyorsa eğer hiç düşünmem taktırırım...

Gönül isterdi ki; benzin fiyatları cebimize göre olsun, biz de lpg sıkıntılarını çekmek zorunda kalmayalım...

Maalesef.

Keşke.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısa mesafelerde kullanıyorsanız bu değerler gayet normal. motor ısınmadan hedefinize ulaşıyorsunuz. aracınızın en çok benzin ve lpg tükettiği anlar motorun soğuk olduğu zamanlardır.

size şöyle bir örnek vereyim;

evlenmeden önce oturduğum evin iş yerime olan uzaklığı işe giderken 8, dönerken 9 km idi. o zamanlar hem volvo s60'ım vardı hem de marea hlx 2.0'ım vardı. iki arabada litresi 1,80 civarıyken 24-26 kr lpg tüketirdi. evlendikten sonra ise oturduğum evin iş yerime uzaklığı giderken 3, dönerken 4 km idi. o zamanda lpg'nin litresi 1,80 tl civarıydı ve ben 32-34 kr arası lpg tüketmeye başlamıştım. 5-6 ay bu evde oturduktan sonra evi tam 26 km uzakta olan bir yere taşıdım :egy: git gel günde 52 km :egy: lpg litresi 1,90 civarıydı o zamanlar. hem uzun mesafeden dolayı araba sürmekten zevk almaya başlamıştım, hem de bu yukarıda yazdığım iki arabamın da tüketimleri 21-23 kr civarlarına düşmüştü. şu an aynı yolda 2006 model mazda 6 AT aracımla, ankarada aldığım lpg'nin litresi 2,55 tl olduğu halde kullanım karakterime göre 27-30 kr, marea hlx 2.0 ile de 26-28 kr civarı yakıyorum.

yani sizin tüketim değerlerinizin yüksekliği tamamen aracınızı, motorun yakıtı en çok yaktığı zamanda kullanıyor ve stop ediyor olmanız. aracın motor suyu sıcaklığı 75 dereceyi geçmedikçe yakıt tüketimi optimize olmaz. aracınızı uzun yolda kullandığınız zaman ne kadar tasarruf yaptığınızı göreceksiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş ev arası 1 km civarı, yolu yarı etmişken anca lpg ye geçiyor. Kızılaya, Sıhhıyeye iniş yokuş aşşağı ama dönüşte çok rampa var, birde forumda vitesleri 3500 devirde arttırmak gerektiğini okuduğumdan beri daha da agresif kullanmaya başladım, havalarda -4 ile 10 derece arasında bu aralar. Aracı yeni aldım acemiliği de var. Öğreneceğiz inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş ev arası 1 km civarı, yolu yarı etmişken anca lpg ye geçiyor. Kızılaya, Sıhhıyeye iniş yokuş aşşağı ama dönüşte çok rampa var, birde forumda vitesleri 3500 devirde arttırmak gerektiğini okuduğumdan beri daha da agresif kullanmaya başladım, havalarda -4 ile 10 derece arasında bu aralar. Aracı yeni aldım acemiliği de var. Öğreneceğiz inşallah.

bence hiç şikayet etmeyin lpg tüketiminden. bu kadar mesafede çok normal ;) müsait bir zamanınızda ankara çevre yoluna çıkıp 100-120 km hızla şöyle bi ankarayı turlayın. asıl tüketim değerlerini o zaman görürsünüz ;) yada şehir dışına gezmeye gidin :) :)

bence siz evi yada işinizi değiştirin :D ikisini birbirinden uzaklaştırın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...