Jump to content

Yeni Corolla Türkiye'de Üretilecek

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 140
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

14

• NoooFearrrr

10

• domestos

27

• EgeG

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Araç tipsizleştikçe satış patlıyor ben anlamıyorum ki bu ülkeyi. Aha mercedes cla, piyasanın tartışmasız en orantısız tasarımı, mart 2014'e gün yazıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç tipsizleştikçe satış patlıyor ben anlamıyorum ki bu ülkeyi. Aha mercedes cla, piyasanın tartışmasız en orantısız tasarımı, mart 2014'e gün yazıyorlarmış.

cla'nın arka tampona bitiyorum :) Bursa sanayi gibi duruyor :D

Merso sırasını anlarım , marka degeri var . Hoş cla önden çekişli , röno motorlu yarım bir merso ama öndeki yıldız için sıraya girmelerini anlarım . Peki vosvosa, toyoya sıraya girmek nedir ? :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günümüzde bir şeyin popüler olması için orantılı olması gerekmiyor ki, Özkan!

Bakınız son dönemlerin en popüler şeyleri hep orantısız; Şiddet ve ona karşı duran Zeka gibi...

Üstelik o bir Mercedes, Türkiye gibi havanın %79 O2 + %21 N2 karışımından daha önemli olduğu ülkelerde hayata +1 ile başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternetteki resimlerle yorum yapmayın arkadaşlar. Çünkü internette genellikle ABD pazarına özel dizayn resimleri var ve gerçekten güzel değiller. Avrupa dizaynı için ise tek bir şey söyleyebilirim; içi, dışı bugüne kadar üretilmiş en iyi Toyota Corolla! Teknolojik olarak da öyle. Yeni Mazda 3 ile kıyaslamak için söylemiyorum ama kendini aşmış durumda, neredeyse Avensis olmuş.

Bizim şirkette yeni sattığımız bir Honda Accord (bir önceki nesil) vardı. Yeni Corolla sadece 4 cm kısa ondan. Yükseklik ve en ise aynı. Dingil mesafesi 3 cm daha uzun Accord bir önceki kasadan ve CX-5 ile aynı. Test sürüşü yaptım, en full versiyonu ise (otomatik benzinli) 60 bin TL civarı ve donanım cidden çok iyi...

Tabi ki, Mazda 3 daha iyi bir otomobil olacak. Ama bugünkü versiyon ile kıyaslarsanız toplamda sizi şaşırtabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CVT şanzımanlı olan bu arabanın başarılı olacağını pek sanmıyorum... Seneye hepsini geri çağırırlar yine ... Toyota Recalla ! :)

Corolla da cvt şanzıman mı var ???? hangi motorunda var cvt ? :krrsz:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi baktım. corollanın sadece benzinli seçeneği cvt, dizel değil. CVTler aslında klasik tam otomatik şanzımanlardan sonra en dayanıklı ve uzun ömürlü şanzımanlar. Fakat yüksek torka gelemiyorlar. 2007 model focuslarda vardı ve arıza verirlerdi. ford mühendisleri bu motor biraz daha güçsüz olsaydı bu arıza çıkmazdı dediler hep.. o araç 250 nm tor üretiyordu. corolla 160NM tork ürettiği için bu CVT'nin kesinlikle arıza çıkarmayacağını düşünüyorum.  160 nm CVTnin kaldırabileceği bir tork oranı.  200 üzerine çıkınca risk başlıyor diye düşünüyorum

Hele toyota CVTsine spor sürüş seçeneği de koyduysa o zaman çok iyi olur. CVTyi hep öyle sıkıcı şanzımandır diye bilmeyin programla çok başarılı spor sürüş deneyimi de sağlıyotlar..  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Multidrive S dedikleri CVT şanzıman...Bakınız şanzıman hakkında yorum:

http://www.otomobil.com.tr/surus-test-yeni-2013-toyota-auris-1-6-multidrive-s-cvt/

Birde arkalar  bağımsız amortisör değil, tv de "yol tutuşu çok iyi , ağırlık merkezini düşürdük" diyerek  milleti uyutuyorlar  :)

Resimde görülen Torsion Beam dedikleri de bu işin kazığı oluyor :) Yesin vatandaş...

post-5674-141695294996_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Torsiyon çubuğu, arkada yük taşınan Connect, Partner, Tepe gibi minivanlarda kullanılıyor. Aslında yol tutuş olarak fena değildir o, cidden. Fakat konfor olarak kötüdür, kamyonet sürüyorsunuz hissi verir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önden ve iç dizayn olarak aurise arkadan camry klasik çizgilerini andıran bir araç...

sadece arka koltuktaki diz mesafesi jetta düzeyine ulaşmış...

donanım olarak en dolusu otomatik dizeli 71,5 civarıydı...

mevcut mazda 3 ile aynı kefeye eski kasa corollayı koyamayacagımız gibi

yeni corollayı da koyamayız...

kaldı ki yeni mazda 3 ile sadece aynı sınıfta olmalarının haricinde ortak noktası olmayacak bu aracı yanyana bile lütfen düşünmeyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Multidrive S dedikleri CVT şanzıman...Bakınız şanzıman hakkında yorum:

http://www.otomobil.com.tr/surus-test-yeni-2013-toyota-auris-1-6-multidrive-s-cvt/

Birde arkalar  bağımsız amortisör değil, tv de "yol tutuşu çok iyi , ağırlık merkezini düşürdük" diyerek  milleti uyutuyorlar  :)

Resimde görülen Torsion Beam dedikleri de bu işin kazığı oluyor :) Yesin vatandaş...

yazmışlar dediğim şeyi 'Dilendiği zaman şanzımanı manuel veya sport kullanım seçimlerinde, önceden belirlenmiş vites oranları üzerinde 7 ileri oranlı olarak da kullanmak mümkün.'  bu sayede arabanın dipgaz yapıldığında fulldevir yerine 7 vitesli gibi hareket ediyor olması lazım. Şunu da söylemek lazım ki CVT, en hafif şanzıman.

Benim şahsi fikrim CVT'nin böyle bir motorda çift debriajlıdan çok çok çok daha üstün ve sağlam olması. Toyota'nın CVT şanzıman ile çook fazla tecrübesi var bunu da unutmamak lazım. ben sport sürüş ile CVT şanzımanın herkesi etkileyeceğinden eminim. Corolla biraz yapalım da satalım zihnitetiyle üretilmiş bir otomobil olabilir ama motor ve şaznımanı aurisle ortak olduğu için Toyota'nın umursamazlık gibi bir şansı yok. corolla avrupada pek satılmasa da,Auris'in avrupa pazarındaki yeri çok sağlam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternetteki resimlerle yorum yapmayın arkadaşlar. Çünkü internette genellikle ABD pazarına özel dizayn resimleri var ve gerçekten güzel değiller. Avrupa dizaynı için ise tek bir şey söyleyebilirim; içi, dışı bugüne kadar üretilmiş en iyi Toyota Corolla! Teknolojik olarak da öyle. Yeni Mazda 3 ile kıyaslamak için söylemiyorum ama kendini aşmış durumda, neredeyse Avensis olmuş.

Bizim şirkette yeni sattığımız bir Honda Accord (bir önceki nesil) vardı. Yeni Corolla sadece 4 cm kısa ondan. Yükseklik ve en ise aynı. Dingil mesafesi 3 cm daha uzun Accord bir önceki kasadan ve CX-5 ile aynı. Test sürüşü yaptım, en full versiyonu ise (otomatik benzinli) 60 bin TL civarı ve donanım cidden çok iyi...

Tabi ki, Mazda 3 daha iyi bir otomobil olacak. Ama bugünkü versiyon ile kıyaslarsanız toplamda sizi şaşırtabilir...

Abi internetten iyice Çin işi duruyordu haklısın, ama bayide de gördüm ben, valla çok da değişmedi fikrim.

Şurada bir arkadaşın Mazda 3 incelemesi var, tamam adam I hate Corolla  ;D diyerek yazısına başlıyor, belki biraz yanlı ama söylediklerinde gerçeklik payı da yok değil:)

http://www.autoblog.com/2013/07/12/2014-mazda3-review-first-drive/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben daha satışa çıkmadan önce yolda gördüm 2 tane.. :D

Bende; iki gün önce yeni corolla'ları bayinin önüne indirirlerken gördüm şahsen beni cezbetmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1998 yılından bu güne kadar. Şirkette aralıksız Toyota Corolla kullanıyorum. 3 bayan arkadaşımıza Auris alınmıştı, hb oluşu kolaylık sağlar düşüncesi ile. Bayağı bir süredir Auris'de kullanmışımdır. Auris'e bindiğim zaman, Corolla'yı mum ışı ile arıyorum resmen.

Hal böyle olunca Corolla ağzıyla kuş tutsa bakasım ve binesim gelmiyor. Şirkette benden daha eski personeller var. Öyleki 1985 kurulan şirketimizde işe başlayıp. Halen çalışıpta o gün bu gün Toyota kullanan arkadaşlarımız var. Onların durumu artık çok vahim. Toyota harici otomobillere binince, kullanamıyorlar. :) Şaka bir yana onlarda çok bıkmış durumdalar. Bir değişiklik istiyorlar. Ama yönetim bir türlü, Toyota'dan vazgeçmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni Corolla'nın Türkiyede üretilecek olması çok sevindirici...

Sadece şuna takıldım ben ya arkadaşlar siz neden başka firmalara değer vermiyorsunuz. Bu kadar egosantrik düşünce size, mazdaya , bu foruma zarar verir. 2 aya yakın kullanıyorum foruma sizin ki tamamen taraftarlık holiganizm gibi geliyor bana.. yıkıcı eleştiri yapıyorsunuz birisi Mazda hakkında böyle atıp tutsa hoş olur mu ( araba açısından )

Yok maket araba gibi olmuş yok kalitesi azalmış evet doğru olabilir ama bunun da biz söyleyiş uslübu olmalı. Her marka her model kötü en iyi MAzda en süper mazda... Kusura bakmayın ama ütopyada gibi sanıyorum kendimi... Her araba markasının kendisine göre hedef kitlesi var. Modellerinde aynı şekilde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni corolla gerçekten modern çizgileriyle öne çıkıyor. Avensisteki değişim Corolla yada yansımış gerçekten. Avrupa daki kullanıcıların ilgisini çekecek bir aile otomobili  olabilir. Ben beğendim. Güzel araç olmuş sınıfında yine liderliğe oynar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...