Jump to content

Çıta İptali

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Volkan öncelikle hayırlı olsun diyelim . Zevkler tartışılmaz tabi. Ama biri bana modifiye dünyasında bu çıta sökmenin mantığını açıklarsa çok sevineceğim. Konuyu bir kaç örnekle açmak istiyorum.

Örneğin bir çok arabada çıta, ekstra özellik gibi yansıtılır. Üst donanımın göstergesidir. Broşürlerde üstüne vura vura "kapılarda darbe emici çıtalar" diye böbürlene böbürlene anlatılır.

Kuş serisinin arabadan sayıldığı devirlerde Şahinlerde çıta yokken Doğanlar'da çıta ayıtedici bir unsurdu. Son dönemlerinde ise Şahin'e siyah çıta koydular, bu sefer Doğan'larda "gövde rengi çıta diye" böbürlendiler.

Bizim Mazda'ların katalogları da dahil bir çok araba markasının bröşüründe (Gövde rengi tampon, dikiz aynası,kapı tutamakları)nın yanında  gövde rengi çıta da büyük bir özellik olarak sunulur.

Hal böyle iken, arabada modifiye yapılırken neden akla ilk gelenlerden biri çıtaların sökülmesidir? 8:) 8:)

Volkan öncelikle hayırlı olsun..zevk senin senin içine sindiyse gerisi boş..

Ancak yukarıdaki yoruma tamamen katılıyorum..neden çıtalar sökülünce daha güzel görünüyor anlamıyorum bende..Ama şu var ki bizde BMW ye benzeme olayı çok var

1- shark fin

2- angel eyes

3- çıta sökme

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 72
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

7

• redrock

9

• Mücahit

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Üst donanımın göstergesidir. Broşürlerde üstüne vura vura "kapılarda darbe emici çıtalar" diye böbürlene böbürlene anlatılır.

abi ben bunun pek üst donanım olacak bi olay düşünmüyorum...darbe emicilerden kasıtta bu çıtalar değil zaten abi,kapının içinde senin o bahsettiğin çıtalar...böyle arabanın çok daha güzel göründüğünü düşünüyorum,etraftan da aynı şekilde tepkiler geliyo...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu çıta mevzuu açıldı ya .. Bugün gözüm hep değişik marka arabalardaydı. Baktım da yeni nesil arabalarda da bu çıta olayını yavaş yavaş kaldırmaya başlmışlar... Görebildiğim kadarıyla Avensis, Accord, Primera ve BMW'nin ise tüm modellerinde çıtayı kaldırmışlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakan senin bahsettiklerin, kapı içi çelik barlar sanırım, bu dışarıdakiler değil, bunlar pek bir işe yaramıyor hakikaten ama bana söker misin dersen, sökmem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araba 1 seneden fazla bi süre her daim güneş altında durduktan sonra söktüm çıtaları, renk farkı yoktu.

Bir de gerçi zaten söylenmiş ama bizim çıtalar hiçbi işe yaramıyo diye ben de tekrar edeyim. Zaten dikkat ettiğinizde çıta kapının en dış noktasında değil. Yani çıtanın üstü (tam o kıvrımın orası) daha dışarıda olduğu için çıtaya değil direkt olarak o kıvrımın oraya çarpıyor kapı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Benim araba 1 seneden fazla bi süre her daim güneş altında durduktan sonra söktüm çıtaları, renk farkı yoktu.

Bir de gerçi zaten söylenmiş ama bizim çıtalar hiçbi işe yaramıyo diye ben de tekrar edeyim. Zaten dikkat ettiğinizde çıta kapının en dış noktasında değil. Yani çıtanın üstü (tam o kıvrımın orası) daha dışarıda olduğu için çıtaya değil direkt olarak o kıvrımın oraya çarpıyor kapı...

çıtalar estetik olsun die var
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

o zaman hep durcak  :tey:

yok ben hergün hakaret ediorumbi gün düşecekler onlar dayanamayıp,şaka bi yana seviyorun çıtalı halini
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ben hergün hakaret ediorumbi gün düşecekler onlar dayanamayıp,şaka bi yana seviyorun çıtalı halini

belki çıtasız halini daha çok seviceksin abi,görmedin ki  :fiuw:  ;D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Geçen hafta xenonlar takılırken çıtaları söktürmüştüm..ilk başta farkretmememişim ama dün aracı yıkadıktan sonra gördüm ki iz kalmış çıtaların söküldüğü yerde..Ne yapıcam ben şimdi  :'(

Neredeyse herkes söküyor bi tek bende mi iz kaldı ya hayret valla  :-\

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 aylık daha :)

zaten bazı çizikler + göçükler var..ben bi dış bakıma alayım benim guzuyu..

bu arada abi nerden çıktı ya :) yapma etme o kadar yaşlımıyım ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende yarın cıtaları söktürebilirim hazır servise gitmişken ama kararsızım hala :(_daha önce bana gel sökelim baktık iz kaldı kaportacıya taktırırız yeniden demişlerdi_eger cıtalar fazla hırpalanmadan sökülmüsse Murat Abi taktırabilirsin en kötü ihtimal ancak pasta cila yaptılar mı ki onu bi sorayım abi sana ???_eger pasta cila yaptıkları halde gitmediyse izler dediğim gibi takılır yerine cıtalar en kötü ihtimalle_

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İrfan pasta cila yapmadılar..yerine taktırmak sorun değil de çıkartırlarken biraz başında bulunmakta fayda var zira birkaç noktada çizik olmuş benimkini sökerlerken..ancak birkez çıktıktan sonra yerine taktırmak istemezsin sorun burda :)

ama Okan`ın dediği gibi cila ile geçer gibi..ben kendim uygulayacağım bakalım önce elimde bi ton temizlik malzemesi var turtle wax`tan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...