Jump to content

Mazda3 Dizel Baskı Balata Sorunu

Emre Keskin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tamam yahu, şişirmeyin bizi bu kadar... :)

Sizler olmasanız biz ne yaparız kuru plazalarda...

Seviyorum cidden buranın ortamını ve sakinlerini...

Hep beraber güzel güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz...

Yüzyüze görüşünce daha güzel oluyor tabi...

ortam da seni seviyor Okan'cım :) maşallah diyeyim bende . Allah muhabbetimizi daim etsin :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sesin şanzımandan geldiğini muğla bayi yetkilisi okan bey söyledi.benimde ses şuradan geliyor diyecek bir bilgim ve tecrübem yok.ama şu 10.000 bakımına sokabilsem aracı orada söyleyeceğim servistekilere ama hala sokamadım.bakımda sorun tespit edilirse buradan paylaşırım.ama şu debriyaj olayı moralimi acayip bozdu.uzun yol yapan biriyim başımıza inşaallah gelmez.

Aracı aldığımdan beri geliyor bu çıt çıt sesi. 1000km de bakıma soktum kampanyalı dönemde. Sorunu yazılı olarak da ilettim. Hiç tınmadılar, ses devam ediyor. İleride bir sıkıntı çıkarsa kullanımdan derlerse ben gözlerine o kayıtlı yazıyı sokarım. Ses 3. vitesde çok duyuluyor ondan sonra rüzgardı vs duyulmuyor. Beni rahatsız etmiyor.

Debriyajla alakalı birşey olmadı henüz ama hem çıt çıt sesimiz ortak hem 2012 hem dizelim. Bakalım 10bini devirebilecek miyim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknik detayını bilmiyorum, call Center i de yalanlamak istemek.

Ayrıca bizde 1990 dan günümüze kadar tüm mazda araçların Orjinal baskı balata bilyası hazır var. Pazartesi isterseniz hemen kargoya verelim. Öte yandan sizin parçanız garantiden değişeceği için parçayı parayla almak biraz mantıksız olabilir. Sonra parçanın bedelini nasıl ve kimden alırsınız muallakta...

Hayırlısı olsun , bu muhabbettende anlaşılacağı gibi servis seçimi çok önemli bir mevzu , ayrıca bahsi geçen parçalar zaten her zaman ihtiyaç duyulan parçalardan biri servisin elinde bulundurmaması çok büyük bir ihmal bence,

fakat okan beye sormak istediğim bişey var neden servisler kendi aralarında parça alış verişi yapmayıp müşteri memnuniyetini düşünmüyolar, örneğin elinde yok ise bile, diğer servisten alıp müşteriyi gönderip, sonra geldiğinde diğer servise parçayı ulaştırabilirler, buna yasal bir engel vede mevzuat varmı acaba, illa aracı parçanın olduğu servise götürmekmi gerekiyor, garanti v.s. durumlarının güvende olması için. ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 Model Mazda 3 Dizellerde de sanırım bu sorun var. Aracın 30 bin bakımı yapıldı, araçta performans kaybı ve anlık yakıt tüketiminde büyük artış vardı tekrar servise götürdüm usta büyük ihtimal baskı balata dedi, zaten rampalarda kalkışta debriyajı bırakınca garip bir ses geliyordu araba çıkmaya çalışırken ve maalesef bende Fatih arkadaşım gibi 26 Ağustos'u bekleyeceğim. Baskı - balata yokmuş :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun , bu muhabbettende anlaşılacağı gibi servis seçimi çok önemli bir mevzu , ayrıca bahsi geçen parçalar zaten her zaman ihtiyaç duyulan parçalardan biri servisin elinde bulundurmaması çok büyük bir ihmal bence,

fakat okan beye sormak istediğim bişey var neden servisler kendi aralarında parça alış verişi yapmayıp müşteri memnuniyetini düşünmüyolar, örneğin elinde yok ise bile, diğer servisten alıp müşteriyi gönderip, sonra geldiğinde diğer servise parçayı ulaştırabilirler, buna yasal bir engel vede mevzuat varmı acaba, illa aracı parçanın olduğu servise götürmekmi gerekiyor, garanti v.s. durumlarının güvende olması için. ?

Nedeni çok basit, çalışmayan ve işine özen göstermeyen servisler, işini iyi yapan (Muğla-Gören) servislerin sırtından geçinmeye kalkarlar, çünki burası Türkiye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nedeni çok basit, çalışmayan ve işine özen göstermeyen servisler, işini iyi yapan (Muğla-Gören) servislerin sırtından geçinmeye kalkarlar, çünki burası Türkiye...

yok Veli abi öyle birşey tabiki mümkün değil...

Bu konuda daha fazla yorum yapmasam iyi olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok Veli abi öyle birşey tabiki mümkün değil...

Bu konuda daha fazla yorum yapmasam iyi olur...

Umarım öyle değildir, yorum yapamayacağını az çok tahmin ettiğim için kendimce cevap vermeye çalıştım ama sanırım yine zülf-ü yare dokundum gibi geldi...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Umarım öyle değildir, yorum yapamayacağını az çok tahmin ettiğim için kendimce cevap vermeye çalıştım ama sanırım yine zülf-ü yare dokundum gibi geldi...

:)

okuyorum... şimdilik.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Mazda Türkiye ye bize ulaşın kısmından mail attım bakalım geri dönüş yapacaklarmı beliyorum

Fatih ben senin baskı-balata sorununu duyunca Mazda'ya yazdım hala alamadım, bugünde yazdım, Twitterdan da taciz ettim ama hala arayan yok beni :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih ben senin baskı-balata sorununu duyunca Mazda'ya yazdım hala alamadım, bugünde yazdım, Twitterdan da taciz ettim ama hala arayan yok beni :)

vallahi kardeşim bende sabrediyorum bekleyelim bakalım nereye kadargeri dönüş yapmayacaklar  :jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı periyodik bakım için özel servise götürdüm. Motorun Ford-PSA grubu olduğunu biliyordum ancak aracın birçok parçası focusla ortakmış görmüş oldum, fren balataları dahil. Mazda 3'ün kavraması mükemmel olduğu için ihtimal vermiyorum ancak focusla aynı olma ihtimali var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı periyodik bakım için özel servise götürdüm. Motorun Ford-PSA grubu olduğunu biliyordum ancak aracın birçok parçası focusla ortakmış görmüş oldum, fren balataları dahil. Mazda 3'ün kavraması mükemmel olduğu için ihtimal vermiyorum ancak focusla aynı olma ihtimali var mıdır?

evet edindiğini bilgi doğru Focus ve Mazda 3 aynı platformun araçları , yürüyen aksam tamamen aynı dizellerde de motor da aynı aslında bu bir bakıma bizim için avantaj

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman yedek parçaların çoğu ford focus ile uyumlu olması gerekir...uyumlu mu ki yedek parçalar focus ile  bilen varmı?

uyumlu hatta servislerde bile yeri gelirse Ford parçaları kullanılıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...