Jump to content

Mazda3 Dizel Baskı Balata Sorunu

Emre Keskin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 saat önce, emrullahberat :

Geçen Pazar günü baskı balata arızası yüzünden bende Bitlis Tatvan da yolda kaldım. Kaskodan çekici ile araç Diyarbakır a çekildi. Garanti den değişim için giriş yapıldı. Onay bekleniyor.

Araç: 2012 Mazda 3 dizel 33 binde.Normal garantisi 2016 mayısta bitiyor. 2018 mayısa kadar uzatıldı.

Çok geçmiş olsun. Benimde başıma gelmişti, evimin önünde tam garaj girişinde kalmıştım.  1 gün gibi bir sürede yapıp, ertesi gün aracı bana teslim etmişti servis. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yolda kalana kadar hiç birşey yapılmaması çok ilginç... Sıkıntılı olan araçlar bellidir zaten geri çağırıp arızayı gidermeleri daha hoş olurdu. Sonuçta bu üretim hatası ve bülten yayınlanmıştı bildiğim kadarıyla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yolda kalana kadar hiç birşey yapılmaması çok ilginç... Sıkıntılı olan araçlar bellidir zaten geri çağırıp arızayı gidermeleri daha hoş olurdu. Sonuçta bu üretim hatası ve bülten yayınlanmıştı bildiğim kadarıyla....

Bildiğim kadarıyla konu hakkında bülten var ama çağırma şeklinde değil. Bu arizadan gelen olursa garanti kapsamında yapın diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 ikinci el Toyota Corolla alan öğretmen arkadaşım, araç 40 bin km de olduğunu tahmin ediyorum, İlk sahibi bayan olduğu için debriyaj son noktaya gelmiş, arkadaş Ankaraya gitti servise baskı balata için, bakmışlar en fazla 1000 km ömrü var demişler, fiyat 1300 tl, arkadaşa çok gelmiş, basmış memleketi Kırıkkaleye, orada özellikle japon araçlara bakan özel servise, 2 saat içinde baskı-balatayı değiştirmişler, yanlış hatırlamıyorsam 300-500 tl arasında bir fiyat ödemişti, aradan henüz 5 ay geçti. Servisleri düşünmemiz gerek bir kez daha eğerki garanti bitti ise. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel mazda 3 kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak. İlki, benim aracım sabah soğuk ve hareket halinde iken 1. ve 2. vitese çok zor geçiyor, diğer viteslerde hiç bir sıkıntı yok. Araç hareket halinde değilken çok rahat geçiyor. Isındıktan sonra ise vites geçişlerinde bir problem yok, vites yolları belli zaten azıcık ittirince rahatlıkla geçiyor vitese. Bu problem için aracı vakti gelmeden bakıma Ankara S&K'ya götürdüm. Bu sorun için araç bir gece yattı, biz bir problem tespit edemedik dediler. Daha sonra tekrar aynı durum ile karşılaşınca Volkan Bey'i ( servis sorumlusu ) tekrar aradım. Bu durumun anormal olmadığını, ellerinde başka dizel mazda 3 olduğunu, onun da soğukken vites geçişlerinin aynı olduğunu söylediler. Önce bir problem tespit edilmediğini söylendi, daha sonra diğer araçlarında aynı davrandığı söylendi. Ben böyle bir durumun normal olacağını hiç sanmıyorum. Başka forumları da araştırdım. Bazıları şanzuman yağından kaynaklandığını, yağın ısınınca akışkanlığının arttığını ve geçişlerin normale döndüğünü söylemiş. Şanzuman ya da şanzuman yağı değişimde serviste konulan yağın araca fabrikada koyulan şanzuman yağını tutmadığını söyleyenler, yağ değişimi tavsiye edenler var. Şanzumanda üst orta parça (bu ne demekse bilmiyorum, 120 tl'ye değişmiş, başka bir araçta.) değişince sorununun düzeldiğini söyleyenler var. Benim merak ettiğim şu anki kış şartlarında dizel mazda 3 kullanıcıları serviste söylendiği gibi benzer durumu tecrübe ediyor mu, yoksa bu benim aracımda olan bir problem mi?

İkinci sorum ise, vites geçişleri sırasında aracın altından sesler duyuyorum. Bunların anormal sesler olup olmadığından emin değilim, büyük ihtimalle kavrama sesleri ama bu sesleri vites değiştirirken siz de duyuyor musunuz? Bizim araçların yalıtım eksikliğinden mi kaynaklanıyor bu, yoksa hiç duyulmaması gereken sesleri mi duyuyorum? Buna benzer bir sesi gazdan ayağımı hızlıca çektiğimde de duyuyorum ve araçta bir miktar silkelenme hissediyorum. 60 km hızla 5. viteste giderken gaza bastığımda da benzer ses ve silkelenme oluyor. Dizel mazda kullanıcılarının tecrübelerini merak ediyorum. Aracı tekrar servise götürüp, ustayı yan koltuğa oturtup hepsini dinlettireceğim ama "Abi bu sesler çok normal, dizellerin hepsinden bu ses gelir!!" tepkisini duyarsam verecek cevabım olsun istiyorum. 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda vites geçişlerinde soğukken, dururken veya hareket halinde iken bir sertlik yok. Hatta tek parmakla bile vites geçişi sağlanıyor. Vites geçişlerinde herhangi bir ses gelmiyor. Titreme sorununa gelince hıza bağlı değilde devir düşükken gaza yüklenir isem sarsma yapıyor. Benim kanaatim aracınızdaki sorunlar hiç normal değil. Maalesef Mazda servisleri işin içinden çıkamayınca her araçta aynı olduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Bence vites kutunuzda bir problem var. Umarım tez zamanda şikayetlerinizden kurtulur ve aracınıza keyifle binersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. vites kalkış vitesidir, hareket halindeyken genel olarak otomobillerin 1. vitese geçmesi zordur, en azından aracın hızını azaltıp, boşa alıp sonra denemektir, dişli büyük olduğundan hareket halinde yanlışlıkla 1. vitese geçiş yapılması ciddi kaza ve sorunlara yol açabilir. 2. vitese geçme sıkıntısı esas sorunu teşkil eden o dur. Aracınız stop halinde bu viteslere rahat geçiyorsa çok fazla problem olacağını sanmıyorum, eğer vitesleri sert kullanıyorsanız, vites burçları vardır şanzumanın üzerinde onlarla ilgili sorun olabilir, vites yollarını bazen özel yağlar ile yağlamak gerekebilir, düşük ihtimal ama, aracınızın şanzumanı bağlantı noktaları veya başka sebeplerden dolayı kasıntı halinde olabilir, çevrenizde bildiğiniz iyi bir usta (özellikle uzakdoğu araçlarına bakan) buna kısa sürede çözüm getirecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, kemal87 :

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketleyemedim, istiyorsanız Çiğdem'e gelip benim aracı deneyebilirsiniz.

Focus tayfasından da biliyorum, 1. vitese zor geçiyor bu şanzıman, koruma amaçlı diyip geçiyorum ben. Ses sanki bende de var biraz da şanzımanın nasıl kullanıldığına bağlı, özellikle boşta sağa sola langır lungur sallayıp vites değiştirme alışkanlığı olanların (evet böyle bir güruh var) elinden geçtiyse normal bu sesler keza boşluk da oluşuyor. 

Bir de yayınlanan bülteni koyabilir misiniz? Hangi araçları kapsıyor merak ettim, benimkini de kapsıyorsa garanti bitmeden arızalandırayım da değiştirsinler :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim teklifin için. Senin aracını kullanmasam bile, benim araçla bir gezsek, beni huylandıran şeyleri sana göstersem, benzer durumları sen de yaşıyormusun öğrensem yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim teklifin için. Senin aracını kullanmasam bile, benim araçla bir gezsek, beni huylandıran şeyleri sana göstersem, benzer durumları sen de yaşıyormusun öğrensem yeter.

1. sorunla alakalı olarak vites geçişlerinde özellikle kışın sabah ilk harekette hafif sertlik vardı benimkinde de çok dert edilecek bir durum değil, yağın katılaşması... 47 binde şanzıman yağını değiştim vites geçişleri rahatladı. Castrol 75W diye bir yağdı yanlış hatırlamıyorsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, bayaa araştırdım ben 75w80 kullanılıyormuş genellikle. Bazı yağlar yarı sentetikmiş, tam sentetik yağ kullanmak daha iyimiş, yağ değiştirmek yerine yağ katkısı ilave etmek de faydalı olabilirmiş. Bir sürü şey okudum, bazıları yağ değişiminin bu durumu ortadan kaldırdığını söylemiş, bazıları bir faydasını görmediğini söylemiş. Merak ettiğim bir konuda vites kolunu bu şekilde ittirip kaktırırken şanzumana zarar vermiyor muyum? Eğer önemli birşey değilse bunu kafaya takmaktan vazgeçeceğim, çünkü 10 dakka içinde düzeliyor ve yazın da hiç sorun çıkmayacaktır. Diğer durumlarla alakalı dizel araç sahiplerinden geri dönüş bekliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

75w 80 değil... 75w sadece yazar üstüne. O şanzımana uygun olan o. Çoğu yağcı elinde bulundurmuyor. Servis 75w 80 koyalım der ama koydurmayın. 75w 90 aslında...

Diğer konuyla alakalı hiç bir problem yaşamadım ben. Sese titreşime karşı biraz titizim hissetmedim ve duymadım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, kemal87 :

Evet, bayaa araştırdım ben 75w80 kullanılıyormuş genellikle. Bazı yağlar yarı sentetikmiş, tam sentetik yağ kullanmak daha iyimiş, yağ değiştirmek yerine yağ katkısı ilave etmek de faydalı olabilirmiş. Bir sürü şey okudum, bazıları yağ değişiminin bu durumu ortadan kaldırdığını söylemiş, bazıları bir faydasını görmediğini söylemiş. Merak ettiğim bir konuda vites kolunu bu şekilde ittirip kaktırırken şanzumana zarar vermiyor muyum? Eğer önemli birşey değilse bunu kafaya takmaktan vazgeçeceğim, çünkü 10 dakka içinde düzeliyor ve yazın da hiç sorun çıkmayacaktır. Diğer durumlarla alakalı dizel araç sahiplerinden geri dönüş bekliyorum. :)

@kemal87 aracınızı aldığınız da böylemiydi sonradan olduysa havaların soğuması da etki eder

eski aracımda bazan 1, viteste dediğiniz gibi zorlanıyordu fakat 3 yada 5 dakika sonra yağ gibi geçiyordu

yanlış anlamayın ama vites geçişlerde devir önemli 5 viteste 60 km hız az değilmi oda silkeleme yapar yüksek hızlarda 5. vitese geç aynı ses yapacakmı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı alalı 3 hafta oluyor, o zaman da hava soğuktu ve aynı durum vardı. Vites geçişlerindeki sesleri her durumda işitiyorum, ona çok takılmıyorum aslında. 5 vites 60km örneğini gazdan ayağımı çektiğimde ve gaza basmıyorken hafifçe dokunduğumda oluşan hafif silkeleme durumu için verdim; ancak bu gaz pedalı ile silkeleme olayını nerdeyse bütün viteslerde bütün hızlarda hissediyorum. Düz yolda gaza basmıyorken yavaşça dokunduğumda dahi hissediliyor, aynı şekilde azıcık basılı iken ayağımı çekince de hissediliyor. Bunu aslında tam olarak silkeleme değil de, ufak bir sarsıntı olarak niteleyebilirim. Daha önce dizel araçta kullandım, benzinli de kullandım, birçok farklı markayı da kullandım ama böyle bir durumla karşılaşmamıştım. 60km 5 vites ise ideal devir aralığında. Dizel araçları optimum yakıt tüketimi için 1.500 - 2.500 devir aralığında kullanmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim araç serviste garanti kapsamında yapıldı ve teslim aldım.

Eğer garanti olmasa ödeyeceğim tutar 1410 tl imiş.

5850874e0c5ed0ea3a886220fec3e9e5.jpg9309de1e2c16043b071dc0d1baafbb33.jpg7639ba420b4d331eed060fed11f00d5a.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.01.2016 at 08:12, kemal87 :

Bana uyar her türlü, zamanı ayarlasak yeter. Kusura bakmayın geç cevabım için. Numaramı pm atıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, ALLAH beterinden korusun, 2012 ve 2013 dizel Mazda 3 lerin kronik sorunu bu baskı, balata ve bilya arızası, baskının tırnağını kırılması sonucu bu arıza oluşuyor, kullanıcı hatası değil bu, aynı şekilde çok sayıda araçta bu oldu, forumdalarda çok sayıda bu konuda şikayet ve tamirat yapıldığı konusunda bilgi vardı, hatta bir tanesinde hatalı işlemlerden dolayı araç neredeyse perte ayrılıyordu, sahibi orbitus nikli bir üye idi çok uğraştı, Baskıda veya o sistemde bir sıkıntı var, 50.000 km ye kadar mutlaka arıza veriyor. 2012 ve 2013 model dizel mazda 3 leri olanlar, vites geçişlerinde olumsuzluk hissttiklerinde dehal servise başvurmalılar, 

Ayrıca bu arıza ile ilgili bir bildirim yapıldı mı? yapıldı ise nereden buluruz.

geçmiş olsun, emrullahberat/ siz herhangi ilave bir ücret ödediniz mi?

emrhttp://www.mazdaclubtr.com/profile/7163-emrullahberat/ullahberat

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, ALLAH beterinden korusun, 2012 ve 2013 dizel Mazda 3 lerin kronik sorunu bu baskı, balata ve bilya arızası, baskının tırnağını kırılması sonucu bu arıza oluşuyor, kullanıcı hatası değil bu, aynı şekilde çok sayıda araçta bu oldu, forumdalarda çok sayıda bu konuda şikayet ve tamirat yapıldığı konusunda bilgi vardı, hatta bir tanesinde hatalı işlemlerden dolayı araç neredeyse perte ayrılıyordu, sahibi orbitus nikli bir üye idi çok uğraştı, Baskıda veya o sistemde bir sıkıntı var, 50.000 km ye kadar mutlaka arıza veriyor. 2012 ve 2013 model dizel mazda 3 leri olanlar, vites geçişlerinde olumsuzluk hissttiklerinde dehal servise başvurmalılar, 

Ayrıca bu arıza ile ilgili bir bildirim yapıldı mı? yapıldı ise nereden buluruz.

geçmiş olsun, emrullahberat/ siz herhangi ilave bir ücret ödediniz mi?

emrhttp://www.mazdaclubtr.com/profile/7163-emrullahberat/ullahberat

Ben hiçbir ücret ödemedim.Tamamen garanti kapsamında yapıldı. Hatta servisteki görevli bülten de sadece baskı balatanın olduğunu debriyaj bilyasının olmadığını ama kendilerinin onu da Garanti kapsamında değiştiğini söyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Merhaba.

Ben de mazda ailesine katıldım.

2012 dizel impressive aldım aracım 60 binde. Daha bir ay olmadı aracı alalı. 2013 trafiğe çıkışlı. Araçtan genel olarak memnunum ama kalkışlarda bazen sürtüme sesine benzer bir ses duymaya başladım ve BEKA servisine aracı bıraktım kontrol için.

Forumlardaki dizel debriyajı ile ilgili yaşananları da söyledim ve eğer bir sorun var ise yolda kalmadan çözülmesini istedim. Aracın garantisi 2 ay sonra doluyor. Baktılar ve aracın debriyajında, baskısında volanında sorun var dediler. Volan torna ile düzeltilebilir durumda ise volan değişmeden kurtulur ama setin değişmesi lazım her durumda dediler. Garantiye başvurulacakmış, kabul etmezse faturayı benim ödemem gerekecekmiş. İşlemler 3-4 gün sürer dediler.

Bende sorunun diğer mazdalarda da yaşandığını garanti için ellerinden geleni yapmalarını söyledim. Kronik bir sorun yok öyle olsa araçlar geri çağırılırdı dendi. 

Araçta vites geçişlerinde veya kalışta kaçırma vs hiç bir sorun yoktu. Mazda türkiyeye de yazdım aynı durumu 

Garanti kabul etmezlerse volanda da sorun çıkarsa 3.500 TLye kadar çıkabilirmiş masraf. :-(

İlk mazdam.. Ve çok moralim bozuldu. Garantiye almazlarsa ne olacak? Aracın geçmişini bilmiyorum ama 60 bindeki aracın debriyajı bitirme dışında nasıl kullanıcı hatası olabilir ki? En kötü kullanımda volan yamulur, kalkışta titreme yapar veya balata biter kaçırma yapar. Bunlar da yok benim aracımda. Buna rağmen kullanıcı hatası olarak çıkarma durumu olur mu :-(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...