Jump to content

Mazda3 Dizel Baskı Balata Sorunu

Emre Keskin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Okuduğunu anlayamamak ve konuları birleştirememek de bir sorun İlhan Bey.

O zaman size çok geçmiş olsun Kerim bey. Umarım tez zamanda her şey yoluna girer...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marka sempatizanlığı ile ifade etmek istediğimi de mesajlarınızla gösterdiniz. Hemen bir aşırı savunuculuk, diğerini kötüleme, ötekileştirme vb. Mazda  benim değil, sizin de değil Japonların. Biz tüketiciyiz. Şahsen ben kaliteli ve güvenli hizmet isterim. Burası bilgi yarıştırma yeride değil ki: Şunu biliyor musun? Bunu araştırdın mı? vb gibi komik sorular soruyosunuz.Neyse konuyu uzatmayalım. Başınıza benzer bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bu konuda kesinlikle haklısınız !! "Burası bilgi yarıştırma yeri değil", bilgi paylaşma yeri. Biz de bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaştık. O kadar çok arkadaş, burada paylaşılan bilgilerle, sorunlarını çözüyor ki....1 Yıldan fazladır üyeyim, forumda hiç bilgi yarışması yapıldığı hissine kapılmadım... Bu kişinin foruma bakış açısıyla ilgili birazcık bence. Ama emin olun bu forumda öyle bir ortam yok.

Sorduğum soruların size komik gelmesi, espritüel bir yapıya sahip olsanız gerek.

Aynı soruna sahibim diyorum, artık daha ne diyeyim ki...Şehir dışında çalışmam, kızımın okulu dersleri vs. fırsat bulup servise gidemedim bir türlü..Gittiğiğimde sonuçları paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

750 liraya baskı balata mı olur :o

Benim aracında baskı balatası sona yaklaştı, değişeyim dedim  1200 tl istedi Ford servisi sadece bu iş için... Nette araştırdım bu fiyatı duyan soluğu sanayide alıyormuş :) , ben de Carefour daki Speedy'e sordum  OEM parçalarla garantili servis sunuyor.

Araç şimdi Speedy de , LUK marka baskı + balata+ bilya +şanzıman yağı + hidrolik +işçilik 690 tl ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valilikte çalışan bir arkadaşım, yeni kasa Fokus almış AT.

2000Km.De şanzıman arıza yapmış. Şimdi serviste araba, yeni şanzımanı bekliyorlar.

Ne Fordmuş yahu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valilikte çalışan bir arkadaşım, yeni kasa Fokus almış AT.

2000Km.De şanzıman arıza yapmış. Şimdi serviste araba, yeni şanzımanı bekliyorlar.

Ne Fordmuş yahu?

Alırsın Ford, olursun Morttttt :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar size Mazda Sales Directory den Tamer Atsan'a gönderdiğim, aracımın son durumunu özetleyenmaili aynen yazıyorum.

Tamer bey selamlar

Öncelikle sizinle bu şekilde bağlantı kurmak zorunda kaldığım için özür dilerim çünkü aracımla yaşadıklarımdan dolayı ve olup biteni gerçekten anlayabilmek adına buna mecbur kaldım.

2011 model mazda 3 diesel aracımla 23 Ekim günü Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıkmıştım. Ancak Aksaray'da yakıt aldıktan hemen sonra aracım vitese geçmiyordu. Hemen yol yardımı aradım ve bana çekici gönderdiler. Çekici ile birlikte Konya mazda Servisi'ne gittik ve arada debriyaj setinin değişmesinin gerektiğini söylediler. Servis müdürü Muammer bey mazda merkez ile görüşerek değişimin garanti kapsamında yapılacağını ve bana araç onarılıncaya kadar araç kiralayacaklarını söyledi. Neyse aracımı bırakıp kiralık araçla Diyarbakır'a devam ettim ben. 10 gün sonra servisi aradım ve parçaların geldiği söylendi. Ben de kiralık araçla tekrar Konya'ya yola çıktım. Aracı teslim Et'im ve 720 tl fatura ödedim. Bu fatura mazda adına kesildi ve mazdaya gönderildi. Faturanın bana mazda tarafından ödeneceği söylendi. Ama bugüne kadar ne arayan oldu ne de soran. Neysa o gün aracı topladılar ama maalesef sorunu gideremediler. Ben de tekrar bu sefer otobüsle Diyarbakır'a geri döndüm. Ve 2 gün önce Konya servisi tekrar aradım ve aracımı alabileceğim söylendi. Ben dün gece Diyarbakır'dan tekrar yola çıktım ve bu sabah Konya'ya vardım. Aracım onarılmıştı. Be bana söylenen şeyi âynen tekrarlıyorum size" daha uzun ömürlü olsun diye kalın debriyaj başlatası taktık. Bu yüzden vites geçişleri biraz zor olacak. Ancak 2000 km sonra düzelecek" bana bu çok mantıklı gibi gelmedi açıkçası. Ayrıca bana extra 330 tl lim fatura kestiler. Ancak faturada kullanılan malzemelerin hiçbirinin ürün kodu bulunmuyordu. İşime biram için dönmek zorunda olduğum için aracımı alıp hemen yola koyuldum. Ama gerçekten de araçta bir gariplik vardı vitesle resmen boğuluyordum ve debriyaj pedalında da bariz boşluk vardı. Daha önce de bir sürü araç kullandım ki bulardan biri de focus dur aynı parçaları kullandıklarından dolayı hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Neyse çok tatmin olmadığım için yolda daha önce yetkili servislerde birkaç mekanik arkadaşımı aradım ve onlar da böyle birşeyin mümkün olamayacağını söyledi bana. Ben de başka bir servis olan Adana mıçı ya getirdim aracımı. Ve hemen ilk kontrolde debriyajın ayırmadığını söylediler bana. Şimdi aracım pzt ye kadar orada ve ben yine otobüs ile yollardayım. Şu yaklaşık bir ay süresince harcadığım zaman, kaybettiğim işgücüm ve yaptığım onca yol masrafları inanın çok zoruma gitti.

Bu arada Adana servisten tekrar yol yardımını aradım ve durumu anlattım ancak onlar bana daha önce böyle bir kayıt oluşmadığını söylediler bana ki ilk yolda kaldığımda çekiciyi yol yardım göndermişti bana. İnanın bir anlam veremedim. Beni arayacaklarını söylediler ama yine kimse aramadı beni.

Tamer bey inanın ki kalitesine ve sağlamlığına güvenerek aldığım mazda beni çok zor durumlarda bıraktı. Aslına bakarsanız tam olarak servis anlayışı beni hayal kırıklığına uğrattı. Bundan sonra bakalım ne olacak. Umarım yaşadıklarım karşısında artık daha fazla mağdur olmam ve mazda beni mutlu eder ben aracımı satmaktan vazgeçerim.

Bu satırları şuanda otobüste yazıyorum Tamer bey,

Mesajımı okumanız ve sorunumda ilgilenmeniz dileğiyle iyi akşamlar dilerim.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda dünyanın en saglam arabası ama servisin,dusturubıtorun ıyıyse.servıs gercekten onemlı.arıza tespiti,arabayı tanıma,tecübe,dürüstlük bizdede var.trabzon mazda servisini 20 senelik tecrubesi var alıp . alıp baska bır bayı ye verıyorlar .adamlar 20 senedir mazda yapıyor a dan z ye arabaları tanıyorlar.verdikleri servis mazdayı yolda gördü.yeni servise gitmemi bekliyorlar.çok beklerler cok cok arabayı satarım istemesemde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımı nihayet Cuma günü Adana Mıçı'dan teslim aldım. Takılan parçada sorun varmış. Şuan için herhangi bir dorun gözükmüyor. Ancak bu başıma gelenleri Somer Bey'i arayarak anlattım. Bana şikayetinizi önce müşteri temsilcisine anlatmamı söyledi. Ancak ben ısrar edince dinlemek zorunda kaldı. Araç kira bedeli ile ilgili olarak Mazda Konya'yı arayacağını söyledi. Konya'dan Muammer Bey beni aradı. Mazda merkezin ödemeyi kendilerine yapacağını onlar da benim hesabıma yatıracaklarını söyledi. Ancak sadece 3 günlük olan bedelin 5 güne çıkarmak için uğraştıklarını söyledi. Bu arada günlük en fazla 60 TL ye kadarını karşılıyorlarmış. Düşünsenize 60.000 TL lik arac alıyorsunuz. Bunan karşılığı olan ikame aracın günlük kirralama bedeli sadece 60 TL ile sınırlandırılmış. Yani Clio Albea tarzı araçlar. Bana da Sandero verilmişti zaten. Bütün bu 1 ay boyuncak neredeyse değişim bedeli kadar para çıktı cebimden. Otobüs paraları,  herbiri ortalam 12 saat süren seyahat süreleri, işimden kaybettiğim zaman ve 1 ay boyunca aracımdan faydalanamamak. Bir debriyaj seti 1 ayda değiştirilemedi. İnanması gerçekten güç geliyor.Artık uğraşmak da istemiyorum. Çünkü çok sıkıldım ve yoruldum. Uğraşsam da birşey değişmiyor çünkü. Bu tecrübe bana Mazda'nın satış sonrası hizmetinin ne durumda olduğunu gösterdi bana. Umarım kimse benim yaşadığım sorunlara benzer şeylerle karşılaşmaz. Forumdaki herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda dünyanın en saglam arabası ama servisin,dusturubıtorun ıyıyse.servıs gercekten onemlı.arıza tespiti,arabayı tanıma,tecübe,dürüstlük bizdede var.trabzon mazda servisini 20 senelik tecrubesi var alıp . alıp baska bır bayı ye verıyorlar .adamlar 20 senedir mazda yapıyor a dan z ye arabaları tanıyorlar.verdikleri servis mazdayı yolda gördü.yeni servise gitmemi bekliyorlar.çok beklerler cok cok arabayı satarım istemesemde.

Trabzon' da Mazda' nın güncel servisi varmı şu anda ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre bey,

Sizin sorununuz maalesef Mazda ile değil, Mazda servisi ile alakalı. Ford, Toyota ve diğer eşdeğer markaların tümünde garanti şartları bellidir. Garanti şartları kısmında da B sınıfı araç kiralama hizmeti verileceği yazmakta. Özetle bu nahoş durum başka bir markada da başınıza gelseydi, yine muhtemelen 60 TL civarında maliyeti olan B sınıfı ikame araç verilecekti.

Debriyaj setinin değişmesi eni konu 1 günü alır. Değiştirilememesi ya servisin aymazlığıdır ya da setin tedarikindeki problemden kaynaklıdır.

2007' de daha 1 yaşındaki Toyota Corolla aracımın komple boyanabilmesi için serviste tam 53 gün sıra bekledim. Toyota merkezi aramama rağmen ikame araç vermediler, kaskodan sadece 6 günlüğüne ikame araç alabildim. Ama bu yine de kafamdaki Toyota algısını değiştirmedi; sadece Diyarbakır Toyota servisinin rezilliğiydi...

Geçiyorum; 2011' de 40 bin km'de aldığım Mitsubishi Lancer aracımda sorun çıktı. Yetkili serviste üst kapak onarımı, subap değişimi yapıldı. 80 km sonra aynı arıza yeniden peydah oldu... Tekrardan gittiğimde sorunun benden kaynaklı olamayacağı da aşikar olduğu için yeniden onarıldı; ekstradan malzemelerin parası olan 1.100 TL'yi aldılar. Onarımı düzgün yapılamadığı için 70 bin km boyunca dizel motor gibi sesli çalıştı durdu. Bu da şimdilerde servis yetkisi iptal edilen eski yetkili servisin rezilliğiydi. En son Ankara'da teklemeye başlayınca oradaki yetkili servise; Şaşmaz'da Şeref Otoya götürdüm. Aman Allah, nasıl bilgili bir adam... Yetkili servis algısı tamamen değişti gözümde. 2.350 TL verip onarımı tamamlattım. Verdiğim paranın her kuruşu helal olsun, tık yok arabada...

Markaların sorunsuzluğu istatistiki bilgilerle ölçülür. Mazda, Toyota ve Mitsubishi bu alanda kendini kanıtlamış öncü markalardır. Ama yetkili servisleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim; her 3 markayı da kullanmış biri olarak bazı servislerinin çok ama çok iyi, bazılarınında küçük sanayi sitesinde bazı köylü kurnazı ustaların anlayışına sahip olduklarının farkındayım...

Ve naçizane; işini düzgün yapmadığı varsayımına ulaştığımız Konya servisi hakkında Mazda TR'ye şikayette bulunmanızı öneririm. Muhtemelen tek bir şikayette duyarlı olmayacaklardır ama birden fazla şikayet durumunda muhakkak bir yaptırımda bulunacaklardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısınız. Ben zaten her ne olursa olsun aracımı her koşulda seviyorum ve vazgeçmeyi de düşünmüyorum. Kalite ve sağlamlılık konusunda sizinle hem fikirim. İkame araç konusunda da biraz duygusal olmuş olabilirim. Diğer araçlar için de muhtemelen aynıdır koşullar. Evet arac Konya'da 3 hafta yattı onarılamadı Adana'da 3 gün de onarıldı. Ama mesela Konya'dan aracı aldığımda "daha uzun ömürlü olsun diye kalın balata taktık o yüzden vites geçişlerinde bir süre sıkıntı yaşarsınız" denen bence pek akla mantığa uygun gelmeyen bir cevap verdikleri için Adana'ya götürmüştüm zaten ve orada hemen halledildi. Adana'daki servis müdürü Melih Bey -sağolsun çok ilgiliydi- daha ilk bakışta debriyajın ayırmadığını ve parça değiştikten sonra da baskı balatanın problemli olduğunu söylemişti. Benim anlamadığım nokta Konya neden yanlış bilgi veriyor hadi onu geçtik neden yanlış yada hatalı parça gönderiliyor ve servis bunu neden farkedemiyor. Konya'ya soracak olduğumda da onlar da Mazda merkezi suçluyor.

Ve evet servis ile ilgili şikayetimi de kesinlikle bildireceğim tabii ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir distribütörden servis yetkisi almak çok meşakkatlidir. Ama markalarca, servislerinin kalitesini ölçen, markanın profiline uygunluğunu denetleyen mekanizmalar -nedense- hemen hemen yok gibidir. Markalar servislerini dolaşmaz, eksiklikleri konusunda uyarıda bulunmaz, servise gelen müşterilerini aramaz, şikayetlerini de ancak bir şikayet içeren bir mail, bir faks ya da şikayet sitelerinde bir mesaj halinde görürlerse duyarlar... Bizler müşteriyiz, markayı beğeniyor olmamız servislerin duyarsızlığına katlanacağımız anlamına gelmemeli hiç bir zaman...

Geçenlerde yaşadığım örnek bir olayı yazmak isterim. Diyarbakır Mitsubishi servisi, genel merkezi tarafından arandı. Henüz 10 bin km'de olan bir pick-up, anladığım kadarıyla fren balatası sorunu sebebiyle servise getirilmiş ancak yeniden sorun çıkarınca müşteri servisi aramak yerine direkt iletişim hattını aramış... Genel merkezden gelen telefondan sonra bir telaş başladı, yol yardım aracı çıkarıldı ve 230 km ötede, Elazığ'ın bir ilçesine parça ile beraber gidilerek onarımı tamamlandı. Ve bu sanıyorum sadece küçük bir fren balatası için yapıldı...

Düşünüyorum da; mitsubishi'nin diğer yetkili servisinde bozulan aracım için toplamda 3 bin tl ödemiş ve aracımın tam anlamıyla onarılmadığını bile bile 70 bin km kullanmaya devam etmiştim. Sineye çekerek... Bu saflığı ben yaptım, siz yapmayın demek için tekrar yazdım...

Mazda hakikaten kullanıcısı olan olmayan, herkesin hayranlığını kazanan bir marka... Baskı balata sorunlu olabilir, düzgün takılmamış olabilir ama bu yine de o servis görevlisinin; "kalın balata taktık" gibi kurnazca ve aldatmaca dolu bir yalanın çirkinliğini mazur gösteremiyor ne yazık ki.

Mazda TR'nin ve Konya yetkili servisinin bu olayı görmezden gelmeyeceğine inanmak istiyorum. Ve umuyorum ki Mazda TR, temsil ettikleri markanın sorunsuzluğu gibi, marka servis kalitesinin de çok önemli olduğunun farkındadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar Herkese,

Henüz 15 günlük ve 150Km'deyken 2 kez baskı balatası değişmiş, servisin bu olayı merkezlerine kullanıcı hatası olarak raporlamış ama yinede "sözde iyi niyetlerinden" değişimleri garantiden yapılmış 2012 model bir Astra kullanıcısı olarak konuyu başından sonuna merakla okudum.

Emre Bey çok geçmiş olsun umarım tekrarı olmaz sorunların.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre Bey geçmiş olsun. Aynı arıza bende de oldu ve Adana Mıçı da 1 hafta içinde sorunu çözdüler. Melih Bey ilk arıza tespitini benim araçta yaptı. Ondan hame bilgili, hem de ilgili birisidir:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...