Jump to content

Motor Rektifiye

clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ve bişey daha eklemek istiyorum çıkma motor taktırın demissiniz ben mesela 87 model aracıma 93 model bir motor taktırsam yine 323 lerden benım aracım 1.4 1.6 taktırsam mesela ortalama motorun fiyatı kaça denk gelir daha dogrusu ne kadara mal olur birde bunu ruhsata işletmek lazım bildiğim kadarıyla benzinli araçlar için motor hacmi %30 u geçmezse tib onayı istemiyorlar ancak sonuçta yine belirli proje çizimi fln olacak herhalde değil mi bu konu hakkında fikri olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun elden geçmeye değmeyecekse komple motoru değiştirin derim, yoksa iyi bir ustaya revizyondan geçirtmen senin işini rahatlıkla görür...

Motor değişiminin kanuni ve resmi prosedürünü tam bilmiyorum.

Değiştireceğin motorun kasaya uyumu nasıl olacak, birde böyle bir şey var... Çıkma olarak uygun fiyata komple motor bulunur diye tahmin ediyorum. Forumda araştırma yaparsan Ankara'da bir çok iyi mazda ustasını bulabilirsin.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle teşekkür ediyorum ilginizden dolayı

87 Model 323 de triger kayışı yerine triger zinciri kullanmışlar ve benim motorda o da uzamış gergi attılar ordan da ses geliyordu sıfırını bulamadım gerçi ikinci elinide bulamadım ama sonuçta ikinc eli de belli bir miktar uzamış olacak burdan ve motorun 1.4 oldugunu düsündüğümde sanırım dedem bide bi ara yagsız kullanmıs bir süre aracı bunların hepsini topladıgımda üst model araclardan birinin motorunu almak daha iyi olur arastırdıgım kadarıyla 93 ve 96 modellerin motor parçaları diğerlerine göre daha ucuzmuş yeni sanayıı de ki yedek parcacı demisti zinciri sormaya gittiğimde kanuni prosedürlerine bakıyorum şimdi.

Umarım dedğiniz gibi iyi bir usta bulabilirim. Tekrar teşekkürler. İyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor açılmadan vede doğru dürüst bir usta tarafından kontrol edilmeden hiçbirşey belli olmaz o yüzden iyice araştırın, yeni bir motoru sanırım siz çok ucuz sanıyorsunuz ama yanılıyosunuz, motorun ikinci elini alsanız yeni modellerden ki uyacağıda meçul 89 öncesinin motorları değişiktir, aldığınız motorun sizin aracınızın motoru kadar iyi olacağı bile belli olmaz , aldığınız motoruda tamir ettirmeniz gerekir, bence aracınızı bir ustaya baktırın gerekirse açtırın ona göre karar verin, hem yatak sesi olduğunu kim sölediki belki sübap sesidir, aracınızdan gelen sesi  iyice aracı tarif edin, probleminiz tam olarak nedir, şikayetleriniz nedir,bunları bir belirleyiniz bence. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız tabıı uyma sorunu yada alacagım motorunda sıkıntılı olma durumu var onun ıcın kararsız kadlım. Aractakı sıkıntının yatak sesı olduguna emınım cunku trıger zıncırı dıye ustaya goturdum zıncır sıkırtısı gıbıydı ses ancak ıkı ayrı ses varmıs aynı anda hem sıkırtı hem yatak sesı zıncır gerdırmesı yapılınca yatak sesı ortaya cıktı 3. pıstındakı yatak sokuldu jılet gıbı olmus parca usta orjınalını gosterdı kalınlıgını krank da cızılmeler olmus dedı taslanması lazım falan dedı ses tabıı kı buyuk olcude azaldı ama yıne ılk calıstırdıgımda az olsa da bellı bır sure sonra ses artmaya baslıyor sanırım ısındıkca genlesen parcalardan dolayı oluyor. Konyada ustam var aslında ama bu halde ankaradan konyaya araba dayanır mı bır sıkıntı olur mu bılemıyorum yokusta cekısıde gozle gorulursekılde dusuyor uzun yolda ne olur bılemıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada iki usta buldum ve bugun biriyle sadece telefonda görüştüm bana rektifiyenin orjınal parcaların takılması halinde sırf parcalar 5-6 bin tutabılır dedi sizce bu olabilir mi arac mazda 323 87 model 1.4

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada iki usta buldum ve bugun biriyle sadece telefonda görüştüm bana rektifiyenin orjınal parcaların takılması halinde sırf parcalar 5-6 bin tutabılır dedi sizce bu olabilir mi arac mazda 323 87 model 1.4

Parçalar orijinal ve aracın modeli de eski olduğu sürece fiyatlar yüksek çıkar...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal parça takarsanız o fiyatı bulmaz biraz ezbere bir ifade bence servisten fiyat almanı öneriyorum, ama bide işin öbür tarafı varki, usta tüm elemanların değişeceği üzerine o fiyatı vermiştir, yani o kadarda maliyet çıkmayabilir, bütün parçalar değişecek diye bişey yok, motor sökülmeden hiçbişey belli olmaz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konyadan bir ustayla görüştüm mak. 3.000 e çıkartırız 3 yılda garanti veririm yağsız çalıştırmadığın ve devri çok uzun sure yuksek kullanmadıgın sürece dedi :D valla ben anlamıs değilim ama garanti nasıl veriyor bunu hıc anlamıs değilim ama 3.000 e hayli hayli tamam demeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konyadan bir ustayla görüştüm mak. 3.000 e çıkartırız 3 yılda garanti veririm yağsız çalıştırmadığın ve devri çok uzun sure yuksek kullanmadıgın sürece dedi :D valla ben anlamıs değilim ama garanti nasıl veriyor bunu hıc anlamıs değilim ama 3.000 e hayli hayli tamam demeyi düşünüyorum.

Ustanın dediği şartlar oluşmadığı sürece zaten motor 1 milyonda gidebilir... Bu duruma garanti vermeyecek ne var ki?

O paraya komple motor bence iyi fiyat gibi geldi. Tercih senin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.000 mi iyi dediniz yani bende iyi oldugunu dusunuyorumda gecen sene krank taslamasını subapların falan degısımını 1300 e yapmıs bırıyle konustum burda kafam ıyıce karıstı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.000 mi iyi dediniz yani bende iyi oldugunu dusunuyorumda gecen sene krank taslamasını subapların falan degısımını 1300 e yapmıs bırıyle konustum burda kafam ıyıce karıstı

O zaman iyice araştır derim... Senin kafana ve cebine yatan usta mutlaka Ankara gibi bir yerde bulunur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...