Jump to content

Aracımda Bazı Sorunlar Var.

ibrahim626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sağolun teşekkürler ,  açıkçası lpg işi içime hiç sinmedi  :( gösterge sıkıntısı yedi bitirdi beni servisle  konustum en iyilerden biri prins lpg sistemi dedi 1600tlymiş montaj yapıldıktan sonra bulundu sağolsun:'( lpg göstergesi önceden ful depoda bile kırmızı gösteriyordu şimdi bir iki seviye gösteriyor sonra bitime yakın tek diş yeşil bir yanımaya başlıyor depo bitiyo tamamen ışık hiç kırmızı olmuyor ,neyse bütün bunlar şimdiden beni soğuttu arabamdan.Bu arada bir iki sitede araştırma yaparken mazda ile ilgili teknik dökümanlar buldum belki başka arkadaşlara faydalı olur.

http://www.mazdaworld.net/forums/index.php?showtopic=2875

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Tekrar merhaba hafta içi bir fırsat bulup mazda servisine aracımı tamire götürdüm, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için :'(Servis yetkilisi artık bu araçlara bakmadıklarını tamir bakımıyla uğraşmadıklarını söyledi ,sorunlarımı anllattığımda ise aracın ya gaz kelebeği arızalı yada hava sensöru arızalı oldugunu bunun aracın yakıtını 2-3 katı arttırabileceğini söyledi.Gaz kelebeğinin fiyatını sordum , türkiyede orjinali yok ama siparisle yurtdışından getirebiliriz dedi ve fiyatı ise 5000Tlyi geçer dedi :( zaten araba 9-10 binlira ,neticesinde sadece mazdayla ugrasan sanayide bir ustaya yönlendirdi serviste duyduğum fiyatlardan sonra hiç birşey yapamadan geri döndüm  :-[ yakın zamanda gideceğim önerdiği ustaya umarım yakıt problemi biter artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar merhaba hafta içi bir fırsat bulup mazda servisine aracımı tamire götürdüm, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için :'(Servis yetkilisi artık bu araçlara bakmadıklarını tamir bakımıyla uğraşmadıklarını söyledi ,sorunlarımı anllattığımda ise aracın ya gaz kelebeği arızalı yada hava sensöru arızalı oldugunu bunun aracın yakıtını 2-3 katı arttırabileceğini söyledi.Gaz kelebeğinin fiyatını sordum , türkiyede orjinali yok ama siparisle yurtdışından getirebiliriz dedi ve fiyatı ise 5000Tlyi geçer dedi :( zaten araba 9-10 binlira ,neticesinde sadece mazdayla ugrasan sanayide bir ustaya yönlendirdi serviste duyduğum fiyatlardan sonra hiç birşey yapamadan geri döndüm  :-[ yakın zamanda gideceğim önerdiği ustaya umarım yakıt problemi biter artık.

yetkili servis nasıl kendi markasına bakmam diyebiliyor.bana çok garip geldi.

araçın yaşı ne olursa olsun yetkili servis markasına bakmak zorunda.

diğer konu gaz kelebeğinin 5000 tl olması. yok böyle birşey daha neler.

mazda pek parça sıkıntısı yaşayacağınız bir marka değil.

iyi bir araştırma içerisine girdiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

artık bu araçların pc bağlantı sistemi kullanılmıyormus , ve dediğim gibi pahalı parça nedeniyle genellikle servis tercih edilmediği için kalkmış  :'( bu resimdeki boğaz kelebeğinin üzerindeki parça nedir ne işe yarar ? bu adamlar kablosunu koparmışlar  ???

post-7983-141695292465_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba baya üzdü artık beni elektrik tesisatı mahvolmuş durumda heryerde ekler boş kablolar ,iyice canımı sıktı,komple bakıma soktum elektrık tesısatı yenileniyor , motor aksamı kontrol edlilip arızalar aranıyor , ön takım , amortisorler falan yenileniyor,2000 tlye yakın para yiyecek gibi , umarım bittiğinde istediğim gibi olur.olmazsa doğru pazara  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun teşekkürler ,dört gözle bekliyorum arabayı nasıl olacak diye  :) aklıma takılmışken sorayım dedim 93 mazda 626 için OBD-I mi OBD II cihazını mı kullanıyorlar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun teşekkürler ,dört gözle bekliyorum arabayı nasıl olacak diye  :) aklıma takılmışken sorayım dedim 93 mazda 626 için OBD-I mi OBD II cihazını mı kullanıyorlar ?

Sen sorunca küçük bir aratırma yaptım da;

büyük ihtimalle 98 modele kadar obd I kullanılmakta, gerçi dönüştürücü ara kablolar da mevcut.

Bu konuyu epeydir sorup araştırmama rağmen bir tane usta evet bende var demedi. Sen bulabilirsen haberim olsun bi zahmet. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki çok sağol bulursam kesin haber veririm piyasada 50-100tl civarında OBD cihazları gördüm almaya karar verdim ama konnektör tipinden emin olamadım çok teşekkürler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Peki çok sağol bulursam kesin haber veririm piyasada 50-100tl civarında OBD cihazları gördüm almaya karar verdim ama konnektör tipinden emin olamadım çok teşekkürler .

Herhangi bir gelişme var mı?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, baya zaman olmus foruma girmeyeli ,arabayı yaptırdım birtek boğaz kelebeği kaldı ,elektrik ,mekanik ,vs hepsi eski haline geldi  :egy:,yakıtta şehir içi 25kuruşa kadar düştü  :dua: simdi bi boğaz kelebeği ve manifolt contası kaldı ,conta yanmış sanırım ses yapıyor tam yaptırdım derken birde belediye otobüsü sürtüp kaçmış kaporta çıktı başıma ,oda 120 tlye halledilcek sonra araba pırıl pırıl olacak inşallah  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, baya zaman olmus foruma girmeyeli ,arabayı yaptırdım birtek boğaz kelebeği kaldı ,elektrik ,mekanik ,vs hepsi eski haline geldi  :egy:,yakıtta şehir içi 25kuruşa kadar düştü  :dua: simdi bi boğaz kelebeği ve manifolt contası kaldı ,conta yanmış sanırım ses yapıyor tam yaptırdım derken birde belediye otobüsü sürtüp kaçmış kaporta çıktı başıma ,oda 120 tlye halledilcek sonra araba pırıl pırıl olacak inşallah  :)

Geçmiş olsun, forumda arayı açma istersen... :)

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun , umarım aracınız istediğiniz gibi olur.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

tekrar merhaba ,arabamla mutlu mesut geziniriken birden yeni bir arızayla karşılaştım >:(meğer arabamın boğaz kelebeği sağlammış aracın önceki sahibi hava akışmetrenin sensörünü koparmış :-[ ,araba sürekli sabit değeri gönderiyormuş,e haliyle performans kaybı yakıt artışı bu nedenle oluyormuş.benzinde pek belli etmiyor ama lpgde cok fark var , yenı bir akışmetre şart oldu sıfır bulamadım ama ankara ve izmirde 2.el çok zor bir şekilde buldum fiyata 350 tl dediler akşam akşam bütün tadım kaçtı vay arkadaş ya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tekrar merhaba ,arabamla mutlu mesut geziniriken birden yeni bir arızayla karşılaştım >:(meğer arabamın boğaz kelebeği sağlammış aracın önceki sahibi hava akışmetrenin sensörünü koparmış :-[ ,araba sürekli sabit değeri gönderiyormuş,e haliyle performans kaybı yakıt artışı bu nedenle oluyormuş.benzinde pek belli etmiyor ama lpgde cok fark var , yenı bir akışmetre şart oldu sıfır bulamadım ama ankara ve izmirde 2.el çok zor bir şekilde buldum fiyata 350 tl dediler akşam akşam bütün tadım kaçtı vay arkadaş ya.

Geçmiş olsun, eğer sorun akışmetredeyse, o fiyata bulduysan ve sağlamsa kaçırmamanı tavsiye ederim, orijinali hem zor bulunmakta hemde pahalı fiyata...

Daha ilk mesajımda açık hava filtre uygulamasının, akışmetre sorunları yapabileceğini yazmışım...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...