Jump to content

Mazda 323 Ön Göstergeyi Nasıl Sökebilirim?


skaystar35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

  • 2 ay sonra ...

92 model aracımın göstergeleri çok karanlık ampüller neredeyse bitmiş. Gece bile dikkat edilmesse gözükmüyor. Bunları bir elden geçirmek istiyorum. Aceba nasıl sökebilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İsteyen Olursa Nasıl Sökeceğini Tarif Edebilirim Saygılar :)

Resimli olarak tarfi edebilirsen çok makbule geçer. Yeni bir konuda açmıştım orayada yazabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Göstergeleri söktüm, bir güzel temizledim. yeşil olan ledleri beyaz yaptım. Ancak ibreleri sökemedim. Kırılır diye korktum..Çok iyi beyaz performansı vermedi zira panelin arkasını adamlar yeşile boyamışlar. İlerde onları da değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak bilenler bana ibreyi nasıl sökeceğimi söylerse memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu tam olarak okumadın galiba hocam...

Merhaba Km Halatının Üstünde Bir Tane Tırnağı var o tırnağa bastırarak geriye doğru çekin. Direk Çıkar.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu tam olarak okumadın galiba hocam...

;)

Hayır tam olarak okudum. Göstergeleri gövdeden ayırdım. Ön camı da söktüm, ibreler ve ibrelerin arkasındaki saatler kaldı. İbreyi sökmem lazım ki kadrana işlem yapabileyim. Ben toplamda 4 adet olan gösterge ibrelerini sökmekten korktum kırılır diye. Onu sökebilsem göstergelerin arkasındaki yeşil boyayıyı kazıycam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana sorarsanız girmeyin bu işe 22 yaşında araba o plastikler sertleşiyor elinizde kalır.Temizliğini yapmışsınız yeterli bence :)

Bence de...;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimli Tarif edemem de Şimdi Tek Tek Söylüyorum.

İlk Önce Gösterge panelinin etrafındaki siyah çerçeveyi sökmen lazım

2 adet Göstergelerin yukarısında vida var  daha sonra  alttaki kısmında 4 tane olması lazım vida var biri göğsün solunda yani direk kısmında  diğerleri hep ızgaranın alt hizasında  bu arada  araçda sinyal kolu silecek koul kısmlarını kapatan plastik i de sökmen laızm vidaları hep en altlarında (sökersen Daha Kolay Çıkartırsın)  Daha sonra elinde  km fişini sökmen gerekir elini alttlardan atıp bulup tıkrnağına bastırıp çıkartıcaksın( Yuvarlak bir soket Aynı Bisiklet tellerinin üstündeki borudan olur üstünde siyahtır rengi onu sökeceksin daha sonra 4 adet göstergeyi tutan vidalar var onları sökeceksin sonra soketleri sök tamamdır. aynı şekilde de topla Şimdiden Kolay gelsin. Korkulacak birşey değil yalnız göstergenin çerçevesini sökerken dikkatli ol kırılmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır mazda 3 değil.aslında 2003 çıkış ama trafiğe çıkış 2004.mazda 3 ün bir alt kasası.Mazda 323 Protage otomatik vites

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de...;)

Aynen dediğiniz gibi oldu. Hararet göstergesinin ibresinin mil metali artık karton olmuş çıt dedi ve elimizde kaldı. Yeni gösterge aldım onunkini taktım. Şahsen bende temizleme dışında led değişimine artık karşıyım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) yaş 24 ama arabayla fazla haşır neşir olduğumuzdan bu tarz şeyleri öngörebiliyoruz. Sağlık olsun çıkmacılara sorun ama onlarda göstergeden ayrı satmak istemezler. Yurtdışıda bir seçenek. Veya güzel gösterge tamiri yapan yerler var araştırın derim.

Göstergeyi hallettim çok şükür. bir adet çıkma gösterge hurda buldum onun hararet göstergesini söktüm taktım. elimde ilave çalışır bir gösterge daha oldu. Onuda ihtiyacı olana vereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...