Jump to content

Aracı Boşa Atıyorum Stop Ediyor.

hakki55
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benzinde problem olmassa , usta haklıdır lpg de sorun var demektir zaten araç önce benzinde denenir bir problemi olduğunda, gözün aydın diyeyim artık eğer araç benzinde problemsiz ise rahatlayabilirsin , lpg beynini değişme durumuna gelince ne zaman değişmiştin acaba bunu , yenimidir, yoksa çok eski vede ömrünü tamamlamışmı, eskiyse değiş gitsin ,zaten araç karbüratörlü olduğundan düz lpg beyni takılacak fiyatıda makuldür ama kaliteli bir beyin al,  aracın daha önemli parçlarını kurcalamdan sorunu tespit etmiş olursun , fakat ustaya söle karbüratörün üst kısmını , boğaz kelebeğini vede dış kısımlarındaki vakum motorlarının olduğu mekanik bölümleri bölümleri karbüratör temizleyici spreylerle temizlesin kir , pis, yağ bırakmasın, miksere iyi baksın tıkanık vede kirli olmasın lpg ayarı fazla kısılı olmasın özelleikle kış aylarında yoksa çok geç çalışır,  umarım sorun çözülür, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzinde problem olmassa , usta haklıdır lpg de sorun var demektir zaten araç önce benzinde denenir bir problemi olduğunda, gözün aydın diyeyim artık eğer araç benzinde problemsiz ise rahatlayabilirsin , lpg beynini değişme durumuna gelince ne zaman değişmiştin acaba bunu , yenimidir, yoksa çok eski vede ömrünü tamamlamışmı, eskiyse değiş gitsin ,zaten araç karbüratörlü olduğundan düz lpg beyni takılacak fiyatıda makuldür ama kaliteli bir beyin al,  aracın daha önemli parçlarını kurcalamdan sorunu tespit etmiş olursun , fakat ustaya söle karbüratörün üst kısmını , boğaz kelebeğini vede dış kısımlarındaki vakum motorlarının olduğu mekanik bölümleri bölümleri karbüratör temizleyici spreylerle temizlesin kir , pis, yağ bırakmasın, miksere iyi baksın tıkanık vede kirli olmasın lpg ayarı fazla kısılı olmasın özelleikle kış aylarında yoksa çok geç çalışır,  umarım sorun çözülür, geçmiş olsun.

abi aracı 2nci el aldığım için nezaman değiştiğini bilmiyorum.ama abi dediğiniz gibi hemen direk tüp beynini değişmiyecem söylediğiniz işlemleri yaptıracam direk.karbütörü temizletecem çok tşkr ederim abi allah razı olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi aracı 2nci el aldığım için nezaman değiştiğini bilmiyorum.ama abi dediğiniz gibi hemen direk tüp beynini değişmiyecem söylediğiniz işlemleri yaptıracam direk.karbütörü temizletecem çok tşkr ederim abi allah razı olsun.

abi birde sitenin yabancısı olduğum için nereye ne yazacağımı bilmiyorum umarım doğru yerlere mazuratlarımı yazıyorumdur.abi birde sizi telefonla ulaşabileceğim bi numara varmı acaba sizi bu sitede izlemlediğim kadar gerçekden mazda araçlar hakkında iyi bilgili olduğunuzu düşünuyorum yaptıgınız yorumlara bakarak.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın hakki55 bu sitede her model mazda için bir bölüm vardır anasayfadan foruma girmelisin oradanda 323 bölümüne gir orada bir çok farklı konu başlığı görüceksin o konu başlıklarından ilgili konuları okuyabilir vede bilgi edinebilirsin ayrıca oradaki mevcut konu sizin probleminizle alakalı bir konuysa hemen direk yeni konu açmadan o konuya mesaj yazıp konuyu hortlatabilirisiniz aynen bizde yeni mesajı okuruz, yeni bir problem var ise yeni konu aç butonundan yeni konu açabilirsin, bizde cevap veririz, 323 ler hakkındaki bilgime gelince 2 yıldır mazdam var ve hemen hemen o kadar süredir siteye üyeyim vede inan bir çok konuda bu siteden bilgi edindim aynı şekilde, kendimde bizzat uğraşarak yani deyim yerindeyse işin içine bizzat girerek öğrendim. Numaramı özelden yazarım sorun olmaz ama soracağınız soruları forum üzerinden vede tarif ettiğim gibi konu açarak sorarsanız hem diğer arkadaşlarda problemin çözümü için fikir beyan edebilirler , hemde aynı problemi yaşayan mazda kullanıcıları bilgilenebiliriler. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[smg id=8001]

sayın hakkı55 fotota benim 323 ün karbüratörünü görüyorsun tabii üstüne lpg mikseri takılı durumda çevresindeki vakum motorlarını vede hemen sağda kırmızı bir kablo çıkan otomatik jikleyi karbüratörün ortasında ise kısmen kelebeği görebilirisin bu aslında üst kelebek iç kısımda asıl boğaz kelebeği yer alıyor, çevresinde ne kadar hassas mekanik aksamlar olduğunu farketmişsindir , karbüratörün komple belli zamanlarda temizlenerek pırıl pırıl yapılması gerekir. ayrıca lpg de iken hava girişinin bantla v.s. Herhangi bir ekipmanla kapatılması yakıt sarfiyatını artıracaktır. dikkat edersen zaten lpg mikseri çapı 6 cm olan karbüratör boğazının çapını 3 cm ye düşürüyor bide hava girişi engellenirse yüksek devirlerde hava alamaz vede çok yakar.

[smg id=7660]

LPG mikseri dediğimiz parça budur karbüratöre oturur benim mikserim çift girişildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

alakası yok, karbüratörlü araçlar stop eder diye kim demişse sizi baştan savmış kardeşim, siz dediklerimizi uyguladınızmı eğer uygulamadıysanız bir anlamı yok konuştuklarımızın,

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...