Jump to content

Mazda 626 Buji Kablosu Tavsiyesi

kaangormek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Orjinal kablo sanırım 100 bin gider, bazı araçlar yan sanayi kabloyu yakıyor , sabebide kablonun ateşleme için gelen akıma idrenç gösterip ısınması, hatta forumda bir ara sürekli kablo değiştiren bir üye vardı , bu şahsın ha bire buji  kabloları eriyordu, lpg kullanımıda zarar veriyor kablolara, daha çabuk yıpratıyor, bence aracını seven vede kullanıcı biri orjinalden şaşmamalı , yan sanayi kablolar çok dandik hele çin malı olanları sormayın gitsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suleyman_kocaman

mazda 626 için servise fiyat sormuştum orijinal 280 tl demişlerdi.bende ngk aldım kendi sitesinden ama daha takmadım ateşleme tekleme sorunum yok çok şükür.bujide alıp birlikte takacağım.ngk japon bujilere sanayide 140-160 ama sitesinde 120 tl ye geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 626 için servise fiyat sormuştum orijinal 280 tl demişlerdi.bende ngk aldım kendi sitesinden ama daha takmadım ateşleme tekleme sorunum yok çok şükür.bujide alıp birlikte takacağım.ngk japon bujilere sanayide 140-160 ama sitesinde 120 tl ye geliyor.

Aracı satmaktan vazgeçtin galiba ??

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suleyman_kocaman

Aracı satmaktan vazgeçtin galiba ??

:)

yok vazgeçmedim hala satılık ama buji kablosunu 1 ay olmuştu alalı satılırsa veririm yeni  sahibine  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ngk markası mazdanın önerdiği bir markadır, doğru karar vermişsiniz,  fakat bahsettiğiniz bujiler iridyum olanlarıdır, normal bujilerin takımı 25 tl.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suleyman_kocaman

Ngk markası mazdanın önerdiği bir markadır, doğru karar vermişsiniz,  fakat bahsettiğiniz bujiler iridyum olanlarıdır, normal bujilerin takımı 25 tl.

aynen dedeiklerim iridyum buji

http://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=221

denso yu manisada bulamadım ve şu an üzerinde denso iridyum var 175.000 de takılmış şu an 192.000 de 191.000 de kontol ettirdim tertemizdi.buji kablosu  ngk, bujiler'de denso olsa bir uyumsuzluk olurmu yoksa biraz daha kullanıp buji ve buji kablosunu ikisinide ngk yapmak dahamı iyi olur ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araçlarımızda lpg olduğu sürece , kablo sıkıntımız bitmeyecek. size tavsiyem 25 tl lik ngk buji yi 10,000 km de bir değiştirmeniz. ben otomotiv sektörünün içinde olmama rağmen öyle yapıyorum daha sağlıklı oluyor bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SEIVA aldım ben 2 hafta önce üstünde made in Japon yazıyor diye üzerindeki de made in Japon yazılıydı ama markası silinmiş oldugundan bilmiyorum ben pek fark göremedim ama gaz ayarı yaptırdıktan sonra bi hoş oldu çalışması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...

Ben de bugün buji kablosunu yeniledim. Serviste orjinal kablo takıldı. Takımı 260 Tl tuttu.

Buji kablosu değiştirecekler ilkbahar ve sonbaharda gelen indirim zamanlarını beklesinler derim.

En iyi yan sanayi dedikleri NGK 160 TL internette. Orjinali indirim döneminde 180 TL. Biz o dönem taktıramadık. Yakın zamanda bobin yandığından ötürü de sonbaharı bekleyemedik.

Markası Yazaki. İnternette satılmıyor sanırım bulamadım.

Geçen sene de bujileri değiştirmiştik zaten. Sanıyorum en azından 20.000 km ateşleme sorunumuz olmaz. Bujilerin ve buji kablosunun ömrü nedir? İkisi de orjinal şu an.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önemli olan marka değil kablonun içindeki bakırın çapı. Ne kadar kalın olursa o kadar az direnç gösterip voltajı o kadar iyi geçirir. Tabi birde kablonun dışındaki silikon yada kauçuk kaplamanın kalitesi önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablolarının ömrü ile alakalı bir yorum yapamam, eğer kablo çatlak , patlak, yıpranmış değil ise sanırım hep kullanılabilir ama bir oto elektrikçisinde test ettirip emin olabilirisiniz, sonuçta herşeyin bir  kullanım ömrü vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla LPG'li araçlar yıpratıyor buji kablolarını. Bujileri'de 30 binde bir yenilemek gerekiyor sanırım.

Şu iridyum buji veya LPG'li araçlar için özel buji olayını anlamadım ama  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İridium R serisi kablolar hiçte yabana atılamaz 160 lira olmasıyla küçümsenmemesi gerekli.had safhada kaliteli ve randımanlıdır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç uğraşmayın alın 70 tlye duduko hem cebiniz hemde arabanız huzur bulsn. Enjeksiyonlu hiçbir mazdama dudukodan başka buji kablosu kullanmadım cok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn. asparuh iridyum bujilerin ömrü normal bujilere göre epey uzundur, lpg kullanılırken ne kadar zamanda yıpranıyor bilmiyorum lakin normal bujilerin benzindeki değişim aralığı 20 bin km dir , lpg kulllanan araçlarda sanırım 15 binde değişim çok ideal olacaktır, en azından benim uygulamam, 7000-7500 yağ değişimi , 2 yağ değişiminde de bir bujileri değişirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn. asparuh iridyum bujilerin ömrü normal bujilere göre epey uzundur, lpg kullanılırken ne kadar zamanda yıpranıyor bilmiyorum lakin normal bujilerin benzindeki değişim aralığı 20 bin km dir , lpg kulllanan araçlarda sanırım 15 binde değişim çok ideal olacaktır, en azından benim uygulamam, 7000-7500 yağ değişimi , 2 yağ değişiminde de bir bujileri değişirim.

Bilgiler için teşekkür ederim, bundan sonra bu şekilde uygulamaya çalışayım.

Hiç uğraşmayın alın 70 tlye duduko hem cebiniz hemde arabanız huzur bulsn. Enjeksiyonlu hiçbir mazdama dudukodan başka buji kablosu kullanmadım cok memnunum.

Bir dahaki sefere deneyebilirim.

Ancak İstanbul'a gidip geldim, performansta çok büyük fark var.

Anladım ki arabanın yağını, suyunu bir de bujisini eksik etmeyeceksin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgiler için teşekkür ederim, bundan sonra bu şekilde uygulamaya çalışayım.

Rica ederim , bujinizide dikkatlice, bilinçli seçin her aracın her motor tipinin bujisi özellikleri farklıdır, kolay gelsin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Gece gece aklima kurt düştü bendeki seiwa buji kablosunu actim inceledim aşırı ince bir telle iletim sağlanıyor gerçekten kalitesiz olduğunu gözümle gördüm

8feee7e177bff0dff67708fc07b8d5b9.jpgbbda90485508ffed06c9b5cb5da107a5.jpgac24ddda5d75fa0bfe1674ce7d4dda62.jpg4c8f9f9f1fe480d47a08813f94ee268e.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seiwa marka buji kablosu  piyasada bulabileceğiniz iyi kablolardan biridir.  

içerisinden geçen tel sanılanın aksine bakır değil İPEKtir..  ince olması normaldir.   

bu kabloların özelliklerini bakır kablolar ile karşılaştırmayın. 

orjinal buji kablosunu da kestiğinizde aynı görüntü ile karşılaşacaksınız.

buji kablolarınızın direnç değerlerini bir multimetre ile okuyabilir, eğer problem var ise içlerinden arızalı olanı direkt bulabilirsiniz. 

15 sene 93model 626 kullanan biri olarak sizi  temin ederim ki  ateşleme bobinini değiştirmeniz büyük ihtimalle  lpg ve ateşleme problemlerinize çözüm olacaktır.     

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...