Jump to content

Mazda 626 Buji Kablosu Tavsiyesi

kaangormek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Iyi gunler herkese iyi  hafta sonu diliyorum. Aracim 2000 model MAZDA 626 buji kablosuyla ilgili bi ricam var. orjinal buji ve kablosunun markası nedir arabam tüplü sıralı sistem. Acil yazarsaniz sevinirim

Bir ara yetkili servise sormuşluğum vardı, orijinali için 350 TL civarında para tutar demişlerdi... Yan sanayi için fiyat almışlığım olmadı. Araştırman gerekli, forumda da tavsiyede bulunan olacaktır mutlaka... Sorunsuzluk istiyorsan bence orijinal al derim ama buda bütçe meselesi tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladim abicim. Araba babadan kalma olduğu için herşeyi biz ustleniyoruz :) haliyle öğrenci olunca boğaza gitmiyo arabaya gidiyor :D. NGK nin bujilerini taktı usta 150 tl ye iyi b. Marka heralde japon mali

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece bujilermi 150 tl yoksa kabloda berabermi, orjinal servisten alınır sadece vede onun dışında en çok tavsiye edilen yan ürün NGK dır, hem buji hemde kablo üretimi yapıyor vede japon malıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladim abicim. Araba babadan kalma olduğu için herşeyi biz ustleniyoruz :) haliyle öğrenci olunca boğaza gitmiyo arabaya gidiyor :D. NGK nin bujilerini taktı usta 150 tl ye iyi b. Marka heralde japon mali

Araç lpg'li ise ateşleme sistemi çok önemli, benzin bazı sorunları tolere edebiliyor fakat lpg için aynı şeyleri söylemek zor olduğu için ateşleme sisteminin orijinal olması önemli hal alıyor...

Bujiye o parayı verdiysen eğer, kablonun da orijinalini al derim... Ama ben olsaydım aynı şeyleri yapabilirmiydim bilmiyorum, dedim ya bütçe meselesi.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[/quote

sadece bujilermi 150 tl yoksa kabloda berabermi, orjinal servisten alınır sadece vede onun dışında en çok tavsiye edilen yan ürün NGK dır, hem buji hemde kablo üretimi yapıyor vede japon malıdır.

Aynen Abi sadece bujilere verdim, sitede baktim tanesine 40- 46 tl diyodu tanesine. Uzun yola çıkacağım için rot kolları olsun keceler olsun değiştirdim yalnız soylede bi iş var Abi, gaz kelebegini temizledik araba rolantisine geri döndü motor sicakken gaz verdiğimde 5 sn filan 1.500 devirde durup normal devirine dönuyor kendiliginden gecermiki o rolentisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

umarım geçer , ama bu takılma gaz halatı ilede alakalı olabilir, halatı kontrol et, tam olarak geri bırakıyomu veya fazlamı gergin kontrol et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[/quote

Aynen Abi sadece bujilere verdim, sitede baktim tanesine 40- 46 tl diyodu tanesine. Uzun yola çıkacağım için rot kolları olsun keceler olsun değiştirdim yalnız soylede bi iş var Abi, gaz kelebegini temizledik araba rolantisine geri döndü motor sicakken gaz verdiğimde 5 sn filan 1.500 devirde durup normal devirine dönuyor kendiliginden gecermiki o rolentisi

Gaz kelebeği temizliğinden sonra 15-20 km aracı benzinde kullanın (araç lpg'li ise) rölanti yerine oturacaktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaz kelebeği temizliğinden sonra 15-20 km aracı benzinde kullanın (araç lpg'li ise) rölanti yerine oturacaktır...

Tamam abicim hepinize çok teşekkür ederim ilgilenen ilgilenmeyen herkestesekkur ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhaba 2000 model 626 136 lık aracım var dün bir iki sıkıntı icin bakıma gittim bir sıkıntım düşük devirde silkeleme yapıyordu usta baktı buji kablolarımda 1numaralı olanda atama varmış kablolarım orjinal elinde 1numaralı orjinal kablo varsa almak istrrim bir kablo icin tamamını deği§tirmek istemiyorun .

Sorun çözüldü mü? Sonuç nedir? Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Başka bir konu daha var forumda  seiva ile alakalı vede hiç tavsiye edilmiyor, ayrıca seiva taiwan malı diye biliyorum.

http://www.mazdaclubtr.com/22184/seiwa-buji-kablosu-hakkinda-90-94-323/msg487936/#msg487936

bu linkte epey bir yorum var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seiwa japon malıdır ama piyasada taklitleri var. o yüzden sıkıntılı. gerçek japon almanız şans işi

Bildiğin püf noktaları varsa paylaşabilir misin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bende geçen ay NGK buji aldım , dördüne 35 tl verdim bu işte bir yanlışlıkmı var acaba.Ayrıca bir ay dayanmadı resmen kömür olmuştu.Bir taneside Yağlanmış arabayı sanayiye zor düşürdüm , daha önce bir kere daha Ngk takmıştım ve yine memnun kalmamıştım.Sanayide idareten bi 3 tırnaklı buji taktılar opelden çıkma , bu sefer tuhaf ama performansım düştü ama yakıtımda düştü :) Acaba diyorum benim aldığım buji Ngk nın taklidi felanmı yoksa numarasınımı yanlış veriyolar.İşin içinden çıkamadım.Ayrıca arabam lantis ve 626 konusuna yazmışım özür dilieyerek yardım talep ediyorum  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ngk Fransız şirketidir..

Seiwa Japon şirketidir..

Üretim yerlerini bilemezsiniz...

üzerinde yazıyor benim çıkan Ngk larda Made in France yazıyordu ancak çin ve taivan üretimleri de yoktur diyemezsiniz...

Seiwa Japonya'da üretiliyor diyebilirim...

Champion marka 5 TL lik bujide Made in USA idi....

Şimdi çakması çıkarsa karşınıza 5000 km bile gitmeyebilir..

Nk nın takımı 25TL ye de bujisi var 100TL yede iridyum vs diye geçiyor bazı kimseler bunu lpg bujisi olaralkta satıyor...

Serviste buji kablosu sanırım 92-97 için 250-350 TL arası bi rakam ama bujiler aşırı pahalı değil 100-120 gibi olması gerek 15 gün gibi bir süre alıyor Belçika'dan getirtiliyor...

Servis öneren arkadaş haklıdır, doğrudur ancak herkesin bu kadar bütçesi olmayabilir...

Buji yağlanması olağan bir durum değil, ayrıca hemen bujileri kömüre dönen arkadaş sorunu başka yerlerde de aramalı diye düşünüyorum...

Ngk buji kablosu ve seiwa sanırım piyasaya hakim..

Servisler en azından benim gibi birileri için lüks.. Gerçekten yetmiyor durumumuz...

Şöför kapısının kapıdaki üst fitili için 310TL istediler ve Türkiye'de değil e-bay dahil dünya genelinde aradım (İngilizce kullanabiliyorum) cevap :o parça yok..

Sadece serviste var e-bay daki kişinin cevabı neydi biliyormusunuz?

Belçika'ya mail atın ülkenizdeki servise başvurun!

Konu dışı oldu ama yazayım dedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende geçen ay NGK buji aldım , dördüne 35 tl verdim bu işte bir yanlışlıkmı var acaba.Ayrıca bir ay dayanmadı resmen kömür olmuştu.Bir taneside Yağlanmış arabayı sanayiye zor düşürdüm , daha önce bir kere daha Ngk takmıştım ve yine memnun kalmamıştım.Sanayide idareten bi 3 tırnaklı buji taktılar opelden çıkma , bu sefer tuhaf ama performansım düştü ama yakıtımda düştü :) Acaba diyorum benim aldığım buji Ngk nın taklidi felanmı yoksa numarasınımı yanlış veriyolar.İşin içinden çıkamadım.Ayrıca arabam lantis ve 626 konusuna yazmışım özür dilieyerek yardım talep ediyorum  :dua:

Bu linkte sizin aracınızın motoruna uygun buji kodu mevcuttur.

http://www.mazdaclubtr.com/29373/mazda-323-89-94-modellerinde-kullanilan-motorlara-uygun-buji-marka-ve-kodlari/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ngk Fransız şirketidir..

Seiwa Japon şirketidir..

Üretim yerlerini bilemezsiniz...

üzerinde yazıyor benim çıkan Ngk larda Made in France yazıyordu ancak çin ve taivan üretimleri de yoktur diyemezsiniz...

Seiwa Japonya'da üretiliyor diyebilirim...

Champion marka 5 TL lik bujide Made in USA idi....

Şimdi çakması çıkarsa karşınıza 5000 km bile gitmeyebilir..

Nk nın takımı 25TL ye de bujisi var 100TL yede iridyum vs diye geçiyor bazı kimseler bunu lpg bujisi olaralkta satıyor...

Serviste buji kablosu sanırım 92-97 için 250-350 TL arası bi rakam ama bujiler aşırı pahalı değil 100-120 gibi olması gerek 15 gün gibi bir süre alıyor Belçika'dan getirtiliyor...

Servis öneren arkadaş haklıdır, doğrudur ancak herkesin bu kadar bütçesi olmayabilir...

Buji yağlanması olağan bir durum değil, ayrıca hemen bujileri kömüre dönen arkadaş sorunu başka yerlerde de aramalı diye düşünüyorum...

Ngk buji kablosu ve seiwa sanırım piyasaya hakim..

Servisler en azından benim gibi birileri için lüks.. Gerçekten yetmiyor durumumuz...

Şöför kapısının kapıdaki üst fitili için 310TL istediler ve Türkiye'de değil e-bay dahil dünya genelinde aradım (İngilizce kullanabiliyorum) cevap :o parça yok..

Sadece serviste var e-bay daki kişinin cevabı neydi biliyormusunuz?

Belçika'ya mail atın ülkenizdeki servise başvurun!

Konu dışı oldu ama yazayım dedim..

Fransa üretimi olması onu fransız malı yapmaz, ngk japon markasıdır vede denso marka bujiler ile beraber mazdanın önerdiği iki firmadan biridir.

http://www.ngk.de/tr/kurumsal/ngk-sirketler-grubu/sirket-tarihi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seiwa kabloyu ben de kullandım. Setini 45 liraya almıştım 4 sene önce... 2 sene dayanmadı sonra 98" audi a4 ün orijinal buji kablolarını inceleme şansım oldu. yankeskiyle içindeki telleri kesememiştim :D ustam o çelik kablo kesemezsin dedi. Ben de kendi aracıma niye olmasın dedim ve çelik çamaşır telinin üzerine 6 kat makaron kablo ile izolasyon yaptım. sonra uyguladım. Tabiki 3 ay sonra bobinim ve ateşleme beyni aynı anda bozuldu. sebebi üzerlerine dirençsiz kablodan dolayı fazla yük biniyordu. ben de şu dirençli bobinlerden taktım ve ateşleme beynini çıkma orijinalle değiştirdim. şu anda yaklaşık 1 senedir ateşleme sıkıntısı yaşamıyorum. Nolur bilmiyorum ama elimizden gelen bu. bana maliyeti ise kablonun metresi 3tl den 5m almıştım bobin 65tl çıkma beyin 70 tl (ki bunların ikisi de orijinaliydi araç 390binde şu anda) makarın kablonun metresi 1 tl. Bu benim çözümüm ki yanlış olan kısmı dirençsiz kablo olması. Ama eğer tutarsa bir ömür bujiler, tevzi makarası ve dist. kapağı dışında (ki yaklaşık 60binde bir değişiyor) ateşleme masrafım olmaz. Tutmazsa motronik ateşleme sistemine kadar yolu var. sevmiyorum buji kablosu olayını bobinleri bujilerin kafasına takmak daha mantıklı :D

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada bu uygulamadan sonra aracin performasi ciddi bir sekilde artti ve yakit dustu tabi bunda ilk etken eski buji kablolarnin eskimis olmasi ama bu sekilde bence missfire olayi kalkmis oldu. teypten gelen cizirti yi saymazsak bi sikinti yok ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...