Jump to content

Mazda6 Almaya Niyetliyim, Bilgi Verebilir misiniz ?

cadavra

Tavsiye Edilen Mesajlar

iyide arabanın orjinalliğini bozup lpg takıyoruz.Bu konuda mazda'nın sorunsuzluğunu tartışmak doğru değil

Bakmakla, görmek arasında fark vardır. Benim takıldığım nokta sorunsuzluk değil ki. Bu anlaşılsın diye "hadi bunu da geçtim" diye altını çizerek belirttim aslında. Orjinalliğine de takılmış değilim.

Kaldı ki bilirkişi, deneyimli, tecrübeli arkadaşlar sıkıntıları vurguluyorlar. Bunu bile bile riske girmeyi anlamış değilim.!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamda birçok araçta bu sorunlar var.Karbürotörlü araçlarda sadece minumumda,diğer bütün araçlarda bu sorunlar yaşanıyor.Mesele aracın ,motor bakımı istediği zaman dilimine kadar gerçekleşeny yakıt tasarrufu .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamda birçok araçta bu sorunlar var.Karbürotörlü araçlarda sadece minumumda,diğer bütün araçlarda bu sorunlar yaşanıyor.Mesele aracın ,motor bakımı istediği zaman dilimine kadar gerçekleşen yakıt tasarrufu .

aracın karbüratörlü olmasıyla alakası yok sanki onlarda egsoz sübapı yokmu sorun yakıt sisteminden değil bence sorun yeni nesil araçların motorlarını hafifletebilmek için kullanılan madenlerde, bunuda aşmak çok kolay bence o parçaları kaliteli bir çelikle değiştirmek, ama bunu araç firmalarının kendilerinin düşünmeleri gerek ki türkiyedeki servislerinde bu konuya eğilmeleri gerekir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte subap üreten yan sanayi firmaları bu işe el atarsa köşeyi dönerler , Her marka araca orjinal çelik subap ve yatak bulunur diyenler vardır yada yakında çıkar...

LPI zarar vermiyor diyorlardı bayisini aradım onlarda kapamış dükkanı, ulaşamadım kimseye... LPI 3000 tl civarı olunca kimse tercih etmedi, vatandaşın hesabı tasarruf üzerine ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslına bakarsanız bu sübap yataklarının zarar görmesi kullanımla alakalı bence, aracı ne kadar çok sıkııştırırsak yanma odasındaki ısıyı o kadar artırmış oluruz, bence sakin kullanımlarda lpg de uzun kilometreler yapılabilir, kaldıki benzinli aracımı sıfır aldığımda servis görevlilerinin bana ilk tembihledikleri şey aracınızı sıklıkla zorlamayın,4000 deviri çok geçmeyin :) aşırı kullanımlarda benzindede bu sorun çıkabilir,neticede kısa vadede olan bi hasar değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

98 model 626 araçıma lpg taktırdım sonra kendime söz verdim birdaha hiç bir aracıma lpg taktırmamaya. Otomobilim  konforlu olsun ,seri olsun,kullanırken zevk versin ama az yaksın,bence yok öyle birşey.Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

98 model 626 araçıma lpg taktırdım sonra kendime söz verdim birdaha hiç bir aracıma lpg taktırmamaya. Otomobilim  konforlu olsun ,seri olsun,kullanırken zevk versin ama az yaksın,bence yok öyle birşey.Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte:))

Hislerime tercüman olmuşsunuz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sizin düşünceniz. bugüne kadar bindiğim bütün arabalar 2.000 cc motor ve üzeriydi. ve de gerçekten performanslı araçlardı. hepsini'de lpg li kullandım. hepsinde de hiç acımadan gaza bastım. hiç bir şekilde performans kaybı yaşamadım. aksine lpg'nin yanma karakterinden dolayı alt devirler çok canlanmıştı. benzinden daha iyi devirleniyordu...

ilk aracım fiat marea hlx 2.0 20v 5 silindir aracımdaki omvl reg marka kiti 55.000 km çoğunlukla performanslı bir şekilde kullandım. eski aracım şu anda lpg ile 100.000 km'yi devirdi, km'si ise 220.000 km'yi geçti ve hala hiç bir sorun yaşanmadı. ki kulaktan dolma bilgiler der ki fiat'ın motorları sıkıntılıdır. bakarsan bağ bakmazsan dağ olur bence. ben marea hlx'den başka hiç bir aracımda bu kadar keyifli bir motor ve sürüş keyfi yaşamadım. lpg ile soluksuz 230 km'yi devirirdi...

volvo s60 t5 250 hp aracımda prins lpg ile 90.000 km yol yapıldı. ki volvo gibi bir arabayı lpg çabuk yıpratır diye yine bir hurafe var. şu anda araba 260.000 km'ye koşuyor ve motor hala orjinal ve hiç açılmadı. hala da sorunsuz. istanbul otobanında lpg ile 255 km'yi gördüm...

alfa romeo 166 v6 turbo aracımla prins lpg ile yaklaşık 30.000 km yaptım ve sattım. alan arkadaşla hala görüşüyoruz. lpg takılalı 65.000 km olmuş. araba 210.000 km'de ve hala sorunsuz bir motora sahip. alfa romeo'nun v6 turbo motoru ise gerçekten çok hassastır. lpg ile 235 km hıza rahatlıkla çıktım...

ikinci marea hlx aracıma brc plug&drive lpg kiti 25.000 km de benden önceki sahibi olan arkadaşım tarafından takıldı. aracım şu anda 81.000 km'de. gerçekten performanslı kullandım ve ciğerli bir araba. hala da sorunsuz. lpg de 231 km ile radar cezası var...

ikinci volvo s60 2.0t 180 hp aracım ise sattığımda 298.000 km'deydi. üzerinde kme marka ne olduğu belirsiz bir lpg kiti vardı. motor orjinal ve hiç açılmamıştı. ne bir üfürme ne bir performans kaybı hiç bir şey yoktu. 240 km'ye kesintisiz yanaşırdı...

şu anda ise 2006 model 76.000 km'de mazda 6 aracım var. prins lpg kiti takılı. 45.000 km'dir lpg ile çalışmakta ve hiç bir sorun yok. en düşük hız denemem mazda da oldu. lpg ile 210 km :)

bu iş tamamen lpg'nin montajı ve kullanım bilinci ile alakalı. sen arabaya bakma, kaput nerden açılıyo bilme, ondan sonra araba sorunlu de. arabayı seveceksin, ilgileneceksin. eşşek niyetine binmeyeceksin. gördüğünüz üzere kullandığım bütün arabalar performanslı ve türkiye piyasasında extreme araçlar. piyasada çok sorunlu olarak bilinen araçlar üstelik. ben bu performanslı kullanımla bu araçlarla bir şey yaşamadımsa, siz de aracınıza bakarsanız ve bilinçli kullanırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. tabi aracın sizden önceki sahibinden kalan sorunları yoksa...

yani kısacası verdiğim ekmeklerin hepsine fazlasıyla köfte alıyordum. fazla köfteler ekonomi olarak ekstradan ekmeğe konan köfteler...

bu lpg konusunda başka konularda da böyle satır satır tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaştım. ön yargılar olduğu müddetçe de paylaşmaya devam edeceğim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

apojitsu kardeşim paylaşımın için teşekkür ederim.

Ayrıca 33 yıldır araç kullanıyorum ve rahmetli babamın 1974 model  peugeot 504 station aracını satmadık hala kullanıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bana mantıklı gelmiyor abi sanki benzinden fazla ne ısıya sebep olyomuşki lpg . yani bunun normali kriteri ne lpg nin fazladan oluşturduğu ısı ne , malum aracın zarar gören parçasının ısıdan etkilenme derecesi ne , ben bu konuda pekte sizinle aynı fikirde değilim.

farzedelimki egzoz sübap yatakları zarar görsün ilk değişimde dayacacak kalitede yatak atılır problem çözülür , tabii böle kaliteli üretilmiş yatak var ise ???

Şöyleki benzin yandığında ortalama 350 santigrat ısı açığa çıkar LPG de ise 500-550 derece arası.benzine göre imal edilen magnezyum alaşımlı motor elemanları lpg nin yüksek ısısında yumuşar ve zamanla zarar görür.yoksa sorun lpg nin kuru benzinin yağlı yakıt olmasından değildir.mantıklı olarak düşünürseniz zaten motor yağlama sistemi mevcuttur..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...