Jump to content

Mazda RX-8 Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

sercan34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu daha iyi. İlanda yazmış zaten Araçta kesinlikle ekstra yay vs hiç bir modifikasyon yoktur, demiş. Fiyatta aynı 57bin TL. Ancak bana mı öyle geldi, güneş altında kırmızının görüntüsünden belki ben yanıldım ancak boyanmış parçası var mı diye sor. Bir de hangi RX-8'i kaça alırsan al, kompresyon testi yaptır. Wankel içindeki apex ve kenar segmanlarının ve motor iç gömleklerinin durumu hakkında iyi fikir verir. Bir de tüm vites geçişlerini dene ve son olarak yüksek hızda sert fren denemesi de yap. Satıcısı bu testlere sıcak bakmazsa sen de o araca sıcak bakma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu aracda listemde var ama boya bana da çok çekiçi gelmedi belki güneşde yansıma falan yapmış olabilir ,yay işi bence mantıksız stok amartisör ve yay grubu normal kullanım için yeterlidir bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yay işi, diğer araçlarda örneğin Scirocco, Mercedes , BMW'de hakkaten güzel durabiliyor ancak RX-8 gibi araçta fevkalade gereksiz.

2. ilandaki boya sende de şüpheye yol açtı demek. Bence onu bir sormalı. Satıcı "boya var" derse o zaman ilanda ondan hiç bahsetmemesi dolayısıyla satıcının dürüstlüğü açısından bir soru işareti doğar. Yok, gerçekten hiç boya yoksa o zaman satıcı oldukça güvenilir biridir.

Boyayla ilgili konuyu sorarsa, cevabını burdan iletebilir misin, merak ettim şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat yüksek ancak mantıksız yüksek deil. Sahibi her 5bin'de bir bakım yapmış hepsini listelemiş, bayağı dikkatli bir kullanıcı.Dikkat ettim, ilk 3bin'den sonra şanzuman ve diferansiyel yağlarını da yenilemiş, bayağı iyi birşey cunku bu araçlardaki yüksek devir ve hızlar şanzuman ve diferansiyelde de sorunlara yol açıyor. Bu aracı 60bin TL'ye düzlerse, tercih edilebilir. Ancak servis kayıtlarında herşey tam görünse bile sen yine hem kendin hem de ekspertizde bir baktır tabi ki. Unutma 8bin TL'lik araç alırken bile kapsamlı ekspertiz yaptırıyorlar artık, sen 55-60bin TL veriyorsun. RX-8'e özel kısımlarda tecrübeli ekspertiz bulmanı tavisye ederim.

Bir de daha önceki mesajlarımda bahsetmedim, çok ufak bir ayrıntı ama aracın DSC ve TCS özelliklerini de test et.  böyle yeni araçta 99% onlarda sorun olmaz, ancak yine de bak. Son hız testi de yapabiliyorsan yap, düz ve rüzgarsız yolda 234km/h 'ye kolaylıkla çıkabiliyor olması gerekli. Aşağı eğimli yolda 250'yi geçebiliyor olması gerekli, ayrıca bu hızlara ne rüzgar ne de başka titreşim olmaması gerekli, benim araçta öyle mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat yüksek ancak mantıksız yüksek deil. Sahibi her 5bin'de bir bakım yapmış hepsini listelemiş, bayağı dikkatli bir kullanıcı.Dikkat ettim, ilk 3bin'den sonra şanzuman ve diferansiyel yağlarını da yenilemiş, bayağı iyi birşey cunku bu araçlardaki yüksek devir ve hızlar şanzuman ve diferansiyelde de sorunlara yol açıyor. Bu aracı 60bin TL'ye düzlerse, tercih edilebilir. Ancak servis kayıtlarında herşey tam görünse bile sen yine hem kendin hem de ekspertizde bir baktır tabi ki. Unutma 8bin TL'lik araç alırken bile kapsamlı ekspertiz yaptırıyorlar artık, sen 55-60bin TL veriyorsun. RX-8'e özel kısımlarda tecrübeli ekspertiz bulmanı tavisye ederim.

Bir de daha önceki mesajlarımda bahsetmedim, çok ufak bir ayrıntı ama aracın DSC ve TCS özelliklerini de test et.  böyle yeni araçta 99% onlarda sorun olmaz, ancak yine de bak. Son hız testi de yapabiliyorsan yap, düz ve rüzgarsız yolda 234km/h 'ye kolaylıkla çıkabiliyor olması gerekli. Aşağı eğimli yolda 250'yi geçebiliyor olması gerekli, ayrıca bu hızlara ne rüzgar ne de başka titreşim olmaması gerekli, benim araçta öyle mesela.

ayrıntılı cevap için teşekkür ederim sıkıntım izmirde olmam ve bir yere kıpırdayamamam işlerden dolayı 60k uygun olabılır belkı araç ilk intiba olarakda temiz görünüyor servis kayıtlarıda detaycı olduğunu gösteriyor sahibinin söylediklerinizi ayrıca not ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-diverso-autodan-2011-mazda-rx8-beyaz-hatasiz-128896368/detay

şu anda ulaşabildiğim tek araç bu oldukça ıyı durumda ancak galeride 65k dan aşağı ınmıyor benim aracı takasa verip almayı planladım galeri benim araçdan da para kazanmaya çalışıyor onada düşük fiyat çekiyor yani pazarlık tıkanıyor detaylı incelemedim ama tüm servis kayıtları var dedi galerici zaten izmir arabasıymış servidede tanınıyordur sanırım  .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diverso'daki o araç oldukça temiz ve servis kayıtları falan olması iyi ancak sen sen ol yine de RX-8'e özel baktırt. Satıcı aracın 12bin km'de ve temiz, servis kayıtlı  olduğunu söyleyip veya herhangi başka bir gerekçe ile baktırtılmasına izin vermezse, dikkatli ol.

12bin km'de tüm bakımları yapmış olsa dahi motoru eskitmenin yolları var: Benzin deposunda çok az benzin varken sert dönüşlerde motora kısa anlık yeterli benzin gitmeyince rotor segmanları zorlanıyor. Ayrıca benzin azken yüksek hızda bastırınca da aynı durum oluşuyor ve o şekilde fazla kullanım rotor contalarında hasara yol açabilir. Katalitik konvertör bozulmuşsa onda sıkışan egzosun apex (rotor ucundaki) segmanlarda hasara yol açabiliyor ve yağ viskositesini bozup diğer sorunlara da yol açıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten ilk intiba temiz dedim illaki baktırılır kıllık da üstüme yoktur sigara içilmemiş desin sigara içildiğini anlayayım almam o arabayı bırak motoru falan  ;) avantajı aracın izmirde olması servise ekspertiz yaptırma imkanım olması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında benim bir sözüm var "Araba alma, satıcı al" :) Satıcıda herhangi birşeyler içine sinmezse o satıcının mekanında 1 saniye dahi durma!

Galeri ise ve şunu diyorsa çok temkinli ol "Direkt sahibinden almak güvensiz, galeriden almak güvenli" ben bir galeriden motorsiklet alırken böyle demişlerdi ve ardından ciddi kazık attılar bana.

Direkt satıcı ise, dediğin gibi ifadelerin tutarlılığı önemli. Ancak sigara içilmemiş / istepnesi kullanılmamış gibi şeylere fazla yönlendirme yapıyorsa başka sorunları gizleme taktiği olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orası oyle mutlaka mesela dıversoya mesaj attım plaka verin bakayım dıye nokta hasar yok araçda falan yazdı pazarlık payımızda yok diye eklemiş hafif kıllandım yuzyuze konusmamda daha farklılardı yada benim olduğumu anladı pazarlık kozu vermemeye çalışıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orası oyle mutlaka mesela dıversoya mesaj attım plaka verin bakayım dıye nokta hasar yok araçda falan yazdı pazarlık payımızda yok diye eklemiş hafif kıllandım yuzyuze konusmamda daha farklılardı yada benim olduğumu anladı pazarlık kozu vermemeye çalışıyor

2010'da ben bir araç aldım, (o zamanlar bu konuda tamamen saftım) hasar/tramer kaydı sıfırdı. Aracı geçen sene satarken alıcı ekspertiz yaptırdı, aracın tavanına kadar hemen her yeri hasara bağlı boyalı çıktı! Ön akslardan 100km + hızda neden inleme sesi geldiğini de o ekspertiz raporundan sonra anladım: Araç yandan darbe almış.

Tabi ki, bu yaşadığım benim saflığımdan kaynaklıydı, satıcının beni kandırması için caba harcamasına gerek bile kalmamıştı, piyasa fiyatından ekspertiz yaptırmadan hemen aldım aracı, satarken de piyasasının birkaç bin TL aşağısına inerek güç bela satabildim.

Bu deneyiminin etkisiyle tramer kaydı bana çok şey ifade etmiyor. Benim şu anki RX-8'in 4 Tramer kaydı var, her biri 300-600TL arasında. Bir tanesi CD çalarının çalınması ile ilgili diğerleri çarpma. Önden dokundurmuş 3 kez onların kaydını tutturmuş ilk sahibi. Ön tamponu kendim kaldırıp şasi ön kısmının herşeyine baktım, en ufak bir carpma izi dahi yok, yani araç tampon ve onun çok az etkilediği sağ ön çamurluk haricinde darbesiz.

Satıcıya geliyorum: Ben olsam Kayseri'deki aracı düşünürdüm. 60bin'e bırakır onu. 5bin TL günümüzde iyi para. Benim RX-8'e disk/balta terfisi, şanzuman motor ve ön far bakımı için bayağı para harcadım, 2000TL ancak tuttu. Şimdi ateşleme bobini değişikliği yapacağım, 500TL yazsa 2500TL edecek toplam bakım masrafım. 5000TL o yüzden iyi para.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

samimice sölüyorum Rx8 mükemmel ötesi bir araç.

Bugün turistler geçti bizim sokaktan ve RX-8'imi her zaman park ettiğim kuytu köşede görüp resimlerini çektiler, pes dedim. Geldikleri ülkede görmemişler mi diye düşündüm. Güvenlik kameramdan gördüm. Bu arada kendim aynı zamanda sıfır güvenlik kamerası da satıyorum, IP Kamera.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

km nin az olmasına takılımıyorum sonuçda iyi bakıldıysa 30-40 km sorun deyıl o acıdan kayserıdekı ıyı gorunuyor kayserıye git gel araca baktır vs ıcın zamanın yok malesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...