Jump to content

Mazda 323 hb 1993 aracım yoldayken stop ediyor.

basstone84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkür ederim. Şimdi saniyeden geliyorum aracıma benzinde rolanti ayarı yaptırdım. Ustanın bana dediği ilk şey aracın çok yakıyor değil mi dedi. Bende evet dedim. Aracın subap ayarı yapılması lazım dedi..Ama bugün olmaz hafta içi gel dedi. Bende eve geldim. Stop etme olayı benzinde hiç olmadı. Benzinde bir hafta kullanıp kesin kanıya varmak istiyroum. Sonrasında lpg ile ilgili tüm işlemleri yaptıracağım.

bu arada benzindeyken sıkıntı yoksa mutlaka LPG dendir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg sistemim karbüratörlü. Akg marka beyin var. Simit tüp ve dandik bir şamandra var. Zaten şamandram arızalı sanırım. Tek sarı ışık ve yeşil ışık yanmış olmasına rağmen gazım bitiyor..Işıklara güvenip yolda kaldım birkaç kez..

Sevgili redstone78 İlgine çok teşekkür ediyorum. Kayseri merkezde öğretmenim. Çalışma yoğunluğundan dolayı Sivas'a gelme ihtimalim zor gibi gözüküyor. Ama senin ustanın tanıdığı güvenip yönlendirebileceği bir usta varsa Kayseri'de belki o işimize yarayabilir. Aslen İzmirliyim. Kayseri'de ilk yılım. Kim nedir ne değildir bir fikrim yok çünkü sanayi ortamında..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg sistemim karbüratörlü. Akg marka beyin var. Simit tüp ve dandik bir şamandra var. Zaten şamandram arızalı sanırım. Tek sarı ışık ve yeşil ışık yanmış olmasına rağmen gazım bitiyor..Işıklara güvenip yolda kaldım birkaç kez..

Sevgili redstone78 İlgine çok teşekkür ediyorum. Kayseri merkezde öğretmenim. Çalışma yoğunluğundan dolayı Sivas'a gelme ihtimalim zor gibi gözüküyor. Ama senin ustanın tanıdığı güvenip yönlendirebileceği bir usta varsa Kayseri'de belki o işimize yarayabilir. Aslen İzmirliyim. Kayseri'de ilk yılım. Kim nedir ne değildir bir fikrim yok çünkü sanayi ortamında..

LPG kitinizin markasını valla duymadım AKL duydum ama AKG hiç duymadım AKL olmasın o sistemin adı. Ben yine de sorarım ustama da bir hafta sonu müsait olursanız buyrun beklerim. Bende burada öğretmenim meslektaşız yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok pardon ya AKL olacaktı. :) Aynı zamanda müzisyenim.. Aklım birde AKG marka mikrafonlara gitti :) :)

Tamam araç ucuz diye taktırdıkları sistemde en ucuzundanmış. O zaman siz ilk LPG basıncına baktırın çünkü montajcıların çoğu sistemi mante ederken LPG basıncını ayarlamayı ihmal ederler ilk çözüm yolu ondan sonra da uzun süredir kullanılmışsa tahmini arızalara takılmadan boğaz kelebeğini temizletin (gaz kelebeği de deniyor adına) ondan sonra adaptasyon yapıyorsalar (eski araçlarda boğaz kelebeği adaptasyonu var mı bilmiyorum ama) varsa o ayarıda yaptırın ondan sonra kalibrasyona girin  muhtemelen sorun düzelecektir. Subap ayarı 100 bin km LPG de kullanıldıysa bozulur japonlarda (tabi bu durumda montaja bağlı montaj iyiyse 100 bin km.)

Bende resim öğretmeniyim burada. Gelirseniz beklerim mutlaka 2 saatlik yol.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bütün yazdığınız yorumları okudum yanlız yapılacak ayarların bazı püf noktaları vardır vede bunların mazda motorlarına uygun olanını ustaların bilmesi gerekir,

1. Sübap ayarları sıcak motora 30 filer geçecek şekilde, hem emme sübapları hemde egsozlar aynı olmalı.

2. Benzinde sorun yok ise kesinlikle lpg beynini değiştir. Kaliteli ithal bir beyin tak.

3. Lpg ayar vidası fazla kısılı olmasın aksi halde soğuk iken geç alacaktır vede rölanti düşük olacaktır.

4. Benzinde rölanti ayarı yaparken hemen karbüratörün solunda boğaz kelebeğine bağlı milden ve oradaki yay takılı vida ile yapmalısın vede gaz halatının da ona uygun olmasına dikkat etmelisin onuda aynı şekilde emme manifoldunun oradaki bağlantı yerinden ayarlamalısın.

5. Hava filtresini orjinal al.

Daha önceki mesajımdaki önerilerimide dikkate almalısın çünkü sizin aracınızın aynısını ben kullanıyorum HB sini, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm uyarılarınızı emin olun çok ama çok dikkate alacağım. Aracın llp sistemini komple değiştireciğim. Simit tüp yerine normal tüp takacağım. Acaba hangi markayı önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm uyarılarınızı emin olun çok ama çok dikkate alacağım. Aracın llp sistemini komple değiştireciğim. Simit tüp yerine normal tüp takacağım. Acaba hangi markayı önerirsiniz.

Karbüratörlü sistem için çok paralar vermene gerek yok bu yüzden Atiker tavsiye ederim, ancak motajı yapacak ve senin ileride doğabilecek sorunlarına çözüm getirebilecek bir ustayı bulman gerekli...

Her markanın araç motor hacmine göre kit çeşitleri var, bu çeşitlilikten haberi olan ve işinin hakkını veren bir ustayı umarım bulur ve az sorunlu sistemini montaj yaptırırsın...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunun dediğimiz şekilde çözülmezse ve mutlaka sistem değiştirip yeni montaj yaptıracaksan beklerim kardeş. Sivas a gel ben sana yardımcı olurum buradaki ustama şehirdışından gelip montaj yaptıran çok kişi var. Çok işinin ehli biridir. Ve 3 saat gibi bir sürede montaj yapıyorlar. Türkiye nin sayılı ustalarındandır emin ol. 16-17 yıldır bu işi yapıyorlar. Ama umarım aracında herhangi bir sorun yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Sivas'a gelme konusunu değerlendireceğim.. Cumartesi günü öğretmenler kurulu toplantım olmazsa atlayıp geleceğim hocam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın bastone84 aracın karbüratörlü olması, kaliteli malzeme kullanılmayacağı anlamına gelmez, tabiki kaliteli bir lpg beyni , Türkiyede üretilen dandik atikerden çok daha iyi olacaktır istersen sitede araştır hiç kimse önermez atikeri, ayrıca aklın yolu bir derler gidip güvendiğin bir ustaya sor karbüratörlü araçlarda kalite bir lpg beyninin önemini anlatacaktır. zaten verdiğin paranın çoğunu amorti edersin , yada dandik bir beyin takıp alacağın kaliteli lpg beyninin parasını bir yağ değişimi km since (10.000) fazla yakıt olarak ödersin.

Dediğim gibi aklın yolu bir kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın bastone84 aracın karbüratörlü olması, kaliteli malzeme kullanılmayacağı anlamına gelmez, tabiki kaliteli bir lpg beyni , Türkiyede üretilen dandik atikerden çok daha iyi olacaktır istersen sitede araştır hiç kimse önermez atikeri, ayrıca aklın yolu bir derler gidip güvendiğin bir ustaya sor karbüratörlü araçlarda kalite bir lpg beyninin önemini anlatacaktır. zaten verdiğin paranın çoğunu amorti edersin , yada dandik bir beyin takıp alacağın kaliteli lpg beyninin parasını bir yağ değişimi km since (10.000) fazla yakıt olarak ödersin.

Dediğim gibi aklın yolu bir kolay gelsin.

Atiker'i ben de tasvip etmem ama; karbüratörlü bir sistem için çok para vermeye de değmez... Her zaman söylerim, kit bir yere kadar önemli, geri kalan büyük ağırlık ustanın bilgisine ve becerisine bağlı...

Daha önce atiker kullanırken iyi bir usta sayesinde bir kez yaşadığım sorun çözüldüyse ben yine de tercihlerim arasında iyi bir usta ve atiker'i cepte tutarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar;

Lpg olarak brc de karar kıldım. Aracımın rolantisi çok yüksek 2000 devirdeydi. Bugün 1500 ün biraz altına indi. Arabayla ışıklarda beklerken arka cam rezistans düğmesine bastıgım zaman rolanti,m biraz daha düşüyor. Geri kapatınca geri artıyor anlayamadım. Bugün iyi bir ustaya gittim. Bana aracın rolanti tutmadığını iyi bir karbiratörcüye git dedi. Tavsiye ettiği bir eyre gittim gaz milini tutmadığını bundan doalyı rolantide sıkıntı oldugunu söyledi. Öncesinde 20 gün akdar önce karbiratörcünün teki karbiratör hava alıyor diye birşeyler yapmıştı. Geri oraya gittim. Bana jiklenin bozuk oldugunu yarın gel hallederiz dedi. Bunun üzerinde diğer karbiratör ustasına gidip ona:

Ustam jikle bozuk dedi onu yapınca hallolurmuş dedim. O da bıraksın palavrayı dedi :) :)

Kafayı yememe az kaldı..Kime güvenip nasıl iş yaptıracağımı bilemiyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar;

Lpg olarak brc de karar kıldım. Aracımın rolantisi çok yüksek 2000 devirdeydi. Bugün 1500 ün biraz altına indi. Arabayla ışıklarda beklerken arka cam rezistans düğmesine bastıgım zaman rolanti,m biraz daha düşüyor. Geri kapatınca geri artıyor anlayamadım. Bugün iyi bir ustaya gittim. Bana aracın rolanti tutmadığını iyi bir karbiratörcüye git dedi. Tavsiye ettiği bir eyre gittim gaz milini tutmadığını bundan doalyı rolantide sıkıntı oldugunu söyledi. Öncesinde 20 gün akdar önce karbiratörcünün teki karbiratör hava alıyor diye birşeyler yapmıştı. Geri oraya gittim. Bana jiklenin bozuk oldugunu yarın gel hallederiz dedi. Bunun üzerinde diğer karbiratör ustasına gidip ona:

Ustam jikle bozuk dedi onu yapınca hallolurmuş dedim. O da bıraksın palavrayı dedi :) :)

Kafayı yememe az kaldı..Kime güvenip nasıl iş yaptıracağımı bilemiyorum :(

karar kıldığınız lpg beyni bir çok usta tarafından önerilen beyindir , hayırlı olsun, karbüratördeki jikle sadece motor soğukken işe yarar onun dışında devre dışıdır yani motor sıcakken jiklenin bir önemi yok, motor sıcakken arabanın rölentisini ayarlayan böle çay bardağının ağzı büyüklüğünde sarı renkte sanırım direksiyonunkiyle beraber bir kaç adet vakumlu rölanti düzenleyici vardır karbüratörün çevresinde o düzenleyizilere ince şeffaf hortumlar girer o hortumların kontrolünü yapınız patlak olmasın çıkarıp takarak tek tek bakınız , aynı şakilde karbüratörün altındaki düzenleyiciye takılı hortumun ucu hava filtresine takılan siyah bir hortumdur cıkmış olup olmadığına bakınız o hortum direksiyon döndüğünde rölantiyi yükseltir, ayrıca karbüratörünüzü belli zamanlarda karbüratör vede boğaz kelebek temizleyici ile temizleyiniz. hepsiburada.com da vardı markası spreyvay.

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracının benzindeki sorunlarını çözmeden lpg olayına hiç girme derim yoksa sorunu otomatikman ikiye katlamış olursun ve gezdiğin usta sayısı da artar...

:tey:

Mazda'larda herhangi bir elektrik aksamı çalışmaya başladığında (rezistans, fan, kalorifer vs.) rölanti düşmez tersine bir miktar yükselir...

Aracında rölanti sensörü varsa muhtemelen arızalı demektir, yoksa da bununla ilgili teşhis yapabilecek usta bulman gerekli...

Çevrendeki mazda kullanıcılarından öncelikle iyi bir usta tavsiyesi al ve bu sorunları gidermeye öyle başla derim.

Bir gün caddede giderken yol kenarında park halinde mazda 626 gördüğümde hiç üşenmeden sorup araştırıp sahibini bulduktan sonra usta tavsiyesi almışlığım vardır. Adam sağolsun hiç üşenmeden pijama atlet ile 4. kattan inip gelmişti... Mazda kullanıcısı olduğumu öğrendiğinde de ayrı bir sevinç yaşamıştı...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar lpg beynini değiştirdim sadece. Aracımın karbiratör temizliğini ve bakımı yaptırdım. Otamatik jikle bozuktu onu hallettiler. Şuan aracımın rolantisi 900 de. Ve çekiş olarak ciddi bir fark oldu gibime geliyor. Bakalım bu gece hız yapcağım biraz. Araç stop edecek mi?  Depoyu fulledim. Ne kadar gidecek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar lpg beynini değiştirdim sadece. Aracımın karbiratör temizliğini ve bakımı yaptırdım. Otamatik jikle bozuktu onu hallettiler. Şuan aracımın rolantisi 900 de. Ve çekiş olarak ciddi bir fark oldu gibime geliyor. Bakalım bu gece hız yapcağım biraz. Araç stop edecek mi?  Depoyu fulledim. Ne kadar gidecek?

Hadi geçmiş olsun, umarım başka bir sorun kısa vadede çıkmaz da rahatlıkla aracına iyice ısınırsın... Rölanti şimdi yerini bulmuş işte...

Biraz kullandıktan sonra lpg ve avans ayarı yaptırırsan uygun olur.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanızın benim düşünceme göre ana problemi subap ayarı. Subap ayarı bozulan araba çok yakar, yolda ayağını gazdan çekince stop eder, hızlanması yavaş olur, sabah geç çalışır, rölanti inip çıkar. Hele araba LPG liyse 15 bin km de bir yapılmasını öneren ustalar var. Bence subap ayarı yaptırın. Karbüratör, rölanti sensörü gibi parçalar dokunmadıkca problem cıkarmaz. Benim kanımca arabanızın subap ayarlarını bir an önce yaptırın. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depomu fulledim şehirler arası yola çıktım.140 a kadar çıktım durdum geri hızlandım. Aracım hiç spot etmedi lpg de ve ataklık olarak baya seri oldu gibime geliyor. Sanırım lpg de stop etme sorununu beyni değiştiererek hallettiğimizi düşünüyorum. Şimdi en çok merak ettiğim mevzu yakıtı da değişecek mi? Yarın sabah ilk işim subab ayarı yaptırmak olacak.Hadi bakalım hayırlısı yarın sabah ustnaın yanına gideceğim. Birde şöyle bir durum var. Bujilerin teki paslanmış ve çıkmıyor yerinden. Onu değiştircez. Sanırım torna işi mi olacak? veya başka bir yöntem? kapak mı açılması gerekecek? Siz ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depomu fulledim şehirler arası yola çıktım.140 a kadar çıktım durdum geri hızlandım. Aracım hiç spot etmedi lpg de ve ataklık olarak baya seri oldu gibime geliyor. Sanırım lpg de stop etme sorununu beyni değiştiererek hallettiğimizi düşünüyorum. Şimdi en çok merak ettiğim mevzu yakıtı da değişecek mi? Yarın sabah ilk işim subab ayarı yaptırmak olacak.Hadi bakalım hayırlısı yarın sabah ustnaın yanına gideceğim. Birde şöyle bir durum var. Bujilerin teki paslanmış ve çıkmıyor yerinden. Onu değiştircez. Sanırım torna işi mi olacak? veya başka bir yöntem? kapak mı açılması gerekecek? Siz ne önerirsiniz?

Buji kaynaması ile hiç karşılaşmadığım için nasıl söküldüğünü bilmiyorum... Bu yüzden herhangi bir önerim yok, sen bujiyi söktürürken incele ve buraya yaz ki; tecrübe edinelim...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...