Jump to content

Mazda 3 Tavsiye Mahiyetinde Bir Konu...

mrvolkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 ay sonra ...
  • Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

4

• İlhan

5

• domestos

10

• mrvolkan

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yav bu lpg olayına neden bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum. lpg taktırıyorsanız yakıt sizi üzüyor demektir. aracınızı seviyorsanız düzgün bir kit taktıracaksınız ki düzgün bir kit bu gün 2bin lira civarında. 2 bin verip lpg kitini taktırdınız sizi sübap sorunu çıkarmadan temiz 50 bin km götürür. 50 bin km de en az 3500 tl tasarrufunuz olur. kite verdiğiniz 2bini çıkın cebinizde 1500 kalır hadi 50 binde sübap sorunu çıkardı o 1500 de oraya gitti. sübapları çelikle değiştirirsiniz aynen devam edersiniz

özetle demem o ki lpg li bir araçla her türlü sorunu yaşasanız bile 50 bin kmden sonra yine kar etmeye başlarsınız. maddi anlamda hiçbir kaybınız olmaz. bunları çok ayrıntılı düşünerek aracımı aldıktan 3 gün sonra landirenzo omegas plus kit taktırdım. araç 76 binde bakalım beni üzecekmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

2009 yılından beri lpg li araç kullanıyorum.İlk aracım 2000 model astra idi.70000 kmde atiker taktırdım.135000 e kadar kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Hiçbir masrafım olmadı .2012 nin mart ayına kadar kullandım astrayı..Sonra mazda 3 aldım lpg li tartarini marka. 18 aydır kullanıyorum 69000 de aldım şu an 87000 de yine hiçbir sorun yaşamadım lpg de kullanıyorum.Toplamda 65000+18000=83000km lpg ile kullanmışım..Benzinde 10 lt yaksa şehir içinde 5 tl den 100 km de 50 tl yakar.  Tüpde 12 litre yaksa ortalama 2.5 liradan 30 lira 100 km de yakar .. yaklaşık  100 de 40 tasarrufu var.. 83000 km de benzine vereceğim para 830*50=41500 tl yapıyor tüp kullanınca 830*30=24900 tl yapıyor. 41500-24900=16600 tasarruf etmişim yaklaşık 4.5 senede ..Kabaca hesapladım ..Bence tüp taktırmak çok mantıklı bu kadar süredir kullanmış biri olarak.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda ile Kia'yı kıyaslamak zaten gerçekçi değil..

Domestos kardeş, ben bu sözünüze katılmıyorum.

2012 model Mazda 2 ile 2012 model Kia Rio karşılaştırın bakalım.

Mazda -Kia farkı atla deve değil sonuçta. Tamam Mazda 3-6 çok iyi arabalar ama Kia Ceed de güzel be kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kia ve Mazda karşılaştırılması çok zor iki arac. Biri kore malı diğeri japon . Benim ilk aracım 2006 model Volkswagen Jetta comfort modeli idi. Araçtan hiç memnun kalmadım ve 2 ay kullandım sattım. 2010 model mazda 3 ımp aldım ve araba bu dedim. senin parçanmış gibi hissettiriyor. Bu aracı da sattım nedeni çünkü makyajlanmıştı ve 2012 mazda 3 ımp aldım. 2010 modele göre daha sessiz ve daha güzel. 2014 modeli sabırsızlıkla bekliyorum. Birde 2012 model mazda 3 ımp daha 2500 km ve çok kullanmıyorum sadece hafta sonları ve kapalı garajda kalıyor. Ama mazda aşkı insan sevdiği şeyler uğruna parayı görmüyor. 2014 mazda 3 geldiğinde ilk benim olmalı diyorum. O kadar heyacan veren bir otomobil başka söze gerek yok. Ben inanıyorum mazda çok kısa zaman içerisinde türkiyede hak ettiği yerde olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Domestos kardeş, ben bu sözünüze katılmıyorum.

2012 model Mazda 2 ile 2012 model Kia Rio karşılaştırın bakalım.

Mazda -Kia farkı atla deve değil sonuçta. Tamam Mazda 3-6 çok iyi arabalar ama Kia Ceed de güzel be kardeşim :)

Genel anlamda bakarsak, günümüzde kötü araba üreten yok ki, kötü araba olsa zaten satamaz... Herkesin zevki görecelidir ve herkes buna göre araç tercihini yapıyor... Evet Kia da güzel tasarımlar sunuyor ama Mazda'nın yanına yaklaşamaz diyorum yinede...

İki yıl kadar önce ayağımı yerden kesecek araba aramaya çıktığımda 9 bin liraya en uygun donanımlı ve konforlu arabayı bana mazda sundu... Şimdi aracımı nasipse değiştirmeyi düşünüyorum; bu seferde 25 bin liraya en iyi donanımı yine mazda3 veya mazda6 bana sunuyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah gönlüne göre versin kardeşim, bende yine Kia Mazdanın yanına yaklaşabilir diyorum. :)

25 bin liraya fiyat- performans olarak yine en iyi tercih Mazda olacaktır. Dynamic temiz bulursan banada haber ver :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah gönlüne göre versin kardeşim, bende yine Kia Mazdanın yanına yaklaşabilir diyorum. :)

25 bin liraya fiyat- performans olarak yine en iyi tercih Mazda olacaktır. Dynamic temiz bulursan banada haber ver :)

Sağolasın...

Öncelikle elimdeki aracımı satmam gerek yoksa ilgilendiğim bir kaç dynamic var, mazda6 da var ama sırf vergisi yüksek diye inat ediyorum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-model-gorulmeye-deger-mazda-3-degisensiz-133788639/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ful-servis-bakimli-mazda-3-133468624/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ogretmenden-acil-satilik-75.500-km-de-mazda-3-1,6-dynamic-full-133689889/detay/

Bunlar temize benziyor ama gözle görmeden belli olmuyor bu işler...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın...

Öncelikle elimdeki aracımı satmam gerek yoksa ilgilendiğim bir kaç dynamic var, mazda6 da var ama sırf vergisi yüksek diye inat ediyorum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-model-gorulmeye-deger-mazda-3-degisensiz-133788639/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ful-servis-bakimli-mazda-3-133468624/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ogretmenden-acil-satilik-75.500-km-de-mazda-3-1,6-dynamic-full-133689889/detay/

Bunlar temize benziyor ama gözle görmeden belli olmuyor bu işler...

Sağlıcakla.

İnşallah alırsın kardeşim. ben kullanıyorum ve hiç bi araçtan almadım bu araçtan aldığım zevki. ama dynamic olsun. otomatiğe özel bi tutkun yoksa düz vites olsun. kesinlikle zevkle bineceğin bir araç. bide her zaman söylerim. eğer binmek için alıyorsan sağ kapısı boyanmış, arka bagajı boyanmış gibi şeylere pek takmasan iyi olur. ben aracımı kaporta ustasına götürdüğümde bu araç sağdan darbe almış kesinlikle alınmaz dedi. ben de mazda servisine götürdüm motoru bilgisayar bağlattım. motorda hiç bir şey yok dediler. hiç düşünmeden aldım. sonuçta motor ve şase işlem görmemişse gerisi angarya. tık ses gelmiyor çok şükür araçtan işlem görmüş olmasına rağmen. millet aracı aldığı gün servise götürür bakım yaptırım binmek için. ben sekiz aydır tek kuruş masraf etmeden biniyorum. şu an memlekete gideceğim için bakıma sokuyorum artık. inşallah gönlüne göre alırsın aracı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 yılından beri lpg li araç kullanıyorum.İlk aracım 2000 model astra idi.70000 kmde atiker taktırdım.135000 e kadar kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Hiçbir masrafım olmadı .2012 nin mart ayına kadar kullandım astrayı..Sonra mazda 3 aldım lpg li tartarini marka. 18 aydır kullanıyorum 69000 de aldım şu an 87000 de yine hiçbir sorun yaşamadım lpg de kullanıyorum.Toplamda 65000+18000=83000km lpg ile kullanmışım..Benzinde 10 lt yaksa şehir içinde 5 tl den 100 km de 50 tl yakar.  Tüpde 12 litre yaksa ortalama 2.5 liradan 30 lira 100 km de yakar .. yaklaşık  100 de 40 tasarrufu var.. 83000 km de benzine vereceğim para 830*50=41500 tl yapıyor tüp kullanınca 830*30=24900 tl yapıyor. 41500-24900=16600 tasarruf etmişim yaklaşık 4.5 senede ..Kabaca hesapladım ..Bence tüp taktırmak çok mantıklı bu kadar süredir kullanmış biri olarak.. 

Aynen katılıyorum arkadaşım, mükemmel tespit.9 tane aracım oldu, hiç abartmadan 200binin üzerinde yol yaptım, %80'den fazlası LPG li araçla yapıldı, scenic 2.0 dışında hiç birinde sorun yaşamadım çok şükür, scenic de fazla kalmadı elimde ve sattım zaten. Doğru kit+doğru montaj+ zamanında bakım=kusursuz sürüş keyfi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende katılıyorum bu lpg yorumlarına. antalyada bir arkadasın kuzeni var  2009 mazda 3 ü var 7000km de lpg takılmış geçen sordum araç kaç binde sübap sorunu oluştumu diye..araç 70000 küsürdeymiş ve hiç bir sıkıntı olmamış..kesinlikle doğru montaj sağlıklı işçilik diyorum bende...burda bir arkadaşta 2010 chevrolet cruze vardı.30000 km de 2500 tl verip teleflex gfı lpg taktırdı..kırmızı ısışta stop ediyodu araça ve klima  açıkkende stop ediyodu..nitekim 16000 km sonra sübap arızasını verdi..yani diyeceğim şu ki en pahalı sistemde olsa doğru  montaj yok ise sorun çıkarıyor lpg....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla konu kendini aşmış gitmis:)

Hala aracımı satmadım.dizele alıstım artık lpg ye tekrar dönmek zor geliyor

Kendi açtığınız konuya 6 ayda üç yorum yaparsanız tabi konu başka yerlere rahatlıkla kayar...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla konu kendini aşmış gitmis:)

Hala aracımı satmadım.dizele alıstım artık lpg ye tekrar dönmek zor geliyor

Konunuza da, foruma da tekrar hoş geldiniz. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence; sübap probleminin oluşmasındaki en büyük etken çok yüksek devirlerde agresif kullanım...

8:)

Veli abi hep sorucam ama bir fırsat olmadı.

benim mazda 3 yaklaşık 40bin kmdir lpgli.(28 bin kmsini ben yaptım)

görünürde bir sıkıntı yok çok şükür.

yüksek devirli kullanmanın sakıncalı olduğunu okuduğum için elimden geldiğince düşük devirlerde kullanıyorum.

peki ama yüksek devirin sınırları nedir? 6000 mi? 5000 mi? yoksa 4000 de yüksek sayılır mı?

mesela uzun yolda bazı rampalarda vites düşürüyoruz. ozaman devirde haliyle 4500-5000 civarına çıkıyor. hemen aklıma subaplar geliyo 8:) yoksa 70-80 le çıkayımda devri düşüreyim falan geçiyor içimden.

yani yüksek devir denilince akla ne gelmeli?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi hep sorucam ama bir fırsat olmadı.

benim mazda 3 yaklaşık 40bin kmdir lpgli.(28 bin kmsini ben yaptım)

görünürde bir sıkıntı yok çok şükür.

yüksek devirli kullanmanın sakıncalı olduğunu okuduğum için elimden geldiğince düşük devirlerde kullanıyorum.

peki ama yüksek devirin sınırları nedir? 6000 mi? 5000 mi? yoksa 4000 de yüksek sayılır mı?

mesela uzun yolda bazı rampalarda vites düşürüyoruz. ozaman devirde haliyle 4500-5000 civarına çıkıyor. hemen aklıma subaplar geliyo 8:) yoksa 70-80 le çıkayımda devri düşüreyim falan geçiyor içimden.

yani yüksek devir denilince akla ne gelmeli?

Yüksek devirden başı ağrıyacak birisi varsa o ben olmalıyım :) Arada bir redline gordüğüm oluyor keşke yokuşlardaki hassasiyeti bende gösterebilsem... Bir depodaki kullanimimla diger depodaki kullanimim arasında dağlar kadar fark olabiliyor, ruh halim nasılsa artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...