Jump to content

Mazda 3 Tavsiye Mahiyetinde Bir Konu...

mrvolkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kendi açtığınız konuya 6 ayda üç yorum yaparsanız tabi konu başka yerlere rahatlıkla kayar...

;)

bi ara kopdum evet ama icimdeki mazda depreşdikce solugu burada alıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

4

• İlhan

5

• domestos

10

• mrvolkan

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

buradan okudugum ve arastırdıgım tüm konularda mazda 3 lpg sıkıntıyla sonuçlanıyor

bütcem el verse alacam benzinli binicem..

malesef elvermedigi bir türlü dizeli (kia)satıp lpg li mazda 3 e gecemiyorum.

bigun mazda sevgisi pik yyapıp alacam

o gunu sabırla bekliyorum..

cevap veren vermeyen herkese tskler

herkese iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bahsettiginiz durum mazdaya has bir durum gibi anlasılıyor ifadenizden ama problem çıkarma durumu takan ustaya, sizin kullanımınıza ve hatta aldığınız lpgye göre bile değişebiliyor. Üstelik aynı problem lpg dönüşümü yapılan başka markaların başka modellerinde de yukarıda belirttiğim nedenlere bağlı olarak görülüyorda.

Durum böyleyken sanki mazda lpg ile uyumsuzdur kesin arıza çıkarır diye bir kanıya varmak veya bu şekilde ifade etmek bence yanlış ve daha sonra buraları okuyacak insanlar içn yanıltıcı olacaktır.  100.000 km'ye gelmeden benzinli olup sübap arızası yapan focusla 150.000 km de lpgli mazda3 karşılaştırarak lpgli focus kötü mazda 3 iyi sonucuna varmak ne kadar yanlışsa , kahve dedikodusu gibi etrafta dönen muhabetlerle birlikte bir iki sübap arızasını yanyana koyup mazda 3 uyumsuz demekte bir o kadar yanlıştır.

Demem o ki biraz zihnimizi önyargılardan arındırıp kendimiz araştırarak objektif bir değerlendirme yaparsak bence daha farklı bir sonuca varabilirsiniz. Ha tabi zevk sizin zevkiniz lpgli arabaya binmem demek bile aslında on numara bir gerekçedir. ( aracımı sıfır aldığımda kurduğum cümle :) )

Şimdiden alacağınız aracın hayırlı olmasını diliyorum, kazasız belasız emniyetli sürüşler :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benden daha güzel anlatmış birileri;

http://www.mazdaclubtr.com/31743/mazda-3-almadan-once-kafama-takilan-soru-ve-sorunlar/msg519946/#msg519946

Merhabalar, hoşgeldiniz.

Aracımı almadan önce benim de kafama aynı sorular takılmıştı, sizin yapmak üzere olduğunuz araştırmayı ben de yaptım ve en nihayetinde Mazda 3'de karar kıldım. 2006 model, LPG takılmamış bir Mazda 3 aldım. Öncelikle şunu söylemek isterim ki aracın LPG'ye tepkisi diğer herhangi bir markadan farklı değil. Bundan önce ben de 99 model Civic kullandım, 94 model Rover kullandım, aklımdan da 2006-2007 Civic geçiyordu açıkçası Mazda ile tanışana kadar. Biliyorsunuz ki v-tec motorlar için de aynı şekilde LPG soruları çok yoğun olarak soruluyor. Aracımı aldığımda aklımda bir an önce LPG'ye geçmek vardı benim de çünkü kulaktan dolma bilgilerle Mazda 3'ün fazla yaktığını duymuştum. Şimdi yeni bir paragrafa geçmekte fayda var :)

Bu kadarını açıkçası beklemiyordum. Foruma gönderdiğim son mesajlar içinde arama yaparsanız görebilirsiniz, aracımı aldıktan 2 ay sonra 10.000 km'yi devirdim. Senelik kullanımım 40.000 km'yi aşıyor ve bunun çok büyük bir bölümü şehir içinde. Şu anda 10.000km'yi geçmeme rağmen yakıt tüketimim 7.1 litre. Hiç öyle 9,5-10 litrelerde gezmiyorum. Evet, aklımda hala LPG'ye geçmek var ama aracımdan o kadar büyük keyif alıyorum ki bunu bile erteledim. LPG konusunu araştırdım, doğru usta ile doğru LPG kiti takıldığında akılda soru işareti kalması için en ufak bir neden olmuyor. Çıkması muhtemel sorunlar da diğer markalarda çıkan sorunlardan fazla değil kesinlikle. Genel olarak sokakta birbirine dalaşıp yarış yapan ve genel olarak yüksek devirlere aniden çıkıp tekrar devir düşüren, motoru yoran sürüşler ve ekseriyetle yanlış ellerde LPG dönüşümü yapılması gibi nedenlerle sübap sorunları en fazla diğer markaların LPG'ye geçirilmiş araçlarında olduğu kadar oluyor. Aklımda bir sene kadar daha bu şekilde kullanıp sonradan keyfe keder LPG'ye geçmek var ama inanın şu anda elde ettiğim 34 kuruşluk değerle LPG taktırdıktan sonra ulaşacağım 26 kuruşluk değer gözüme gözükmüyor bile. Belki de benim yaptığım kilometreler göz önünde bulundurulursa 4-5 ay içerisinde LPG kendini amorti edecektir ama yine de otomobilimden şu anda aldığım hazzı göz önünde bulundurursak bu umrumda olmuyor.

Şimdi, şunu söylemek istiyorum. Boş boş konuşup falcılık yapmak istemiyorum ama naçizane tecrübelerim doğrultusunda derim ki bir Mazda 3 alacaksınız, Honda ve Toyota'lara bir daha dönüp bakmayacaksınız. LPG uygulanmamış bir araç almak evet, çok mantıklı. En azından geçmişini bilerek bineceğiniz aracınızın içinde gönlünüz rahat olacak. Bir süre deneyeceksiniz, denedikçe aracınıza çok daha fazla ısınacaksınız, 2-3 ay sonra LPG konusunda karar verirsiniz, benim kararım yukarıda yazdığım gibi oldu, şimdi ne Honda'ya dönüp bakıyorum ne Toyota'ya ne de Golf'e. Tipolara bakıyorum ama o ilk göz ağrım :) Şahsi tavsiyem bu şekildedir. Şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benden daha güzel anlatmış birileri;

Aynen Onur'cum bu gün bende bu mesaja bayıldım. Alper süper özetlemiş. Forumda bir yenilik mi yapsak. Günün mesajı, haftanın mesajı, ayın mesajı şeklinde. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen Onur'cum bu gün bende bu mesaja bayıldım. Alper süper özetlemiş. Forumda bir yenilik mi yapsak. Günün yazısı, haftanın yazısı, ayın yazısı şeklinde. :)

Bunun üzerine söylenecek pek söz kalmıyor zaten gerisi zevke kalmış diyorum... Günün yazısı fikri iyi aslında :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu yeni okudum ben aracımı bayiden alırken lpg takıldı be henüz 3800km oldu bunun yaklaşık 3700 km si lpg li gezdim sıkıştırdığım zamanlar oldu arabayı ve bir sorunla karşılaşmadım allaha şükür

Aracı alır almaz 18" jant takıldığından normal jant ve lastikle tüketimi ölçme imkanım olmadı.Fakat giderken lpg deposunu doldurdum hızlı kullandım ve 400 km ancak yaptı uzun yolda ama daha sonra aynı yolda dolu depo ile cruise control ile 100 km geçmeden (anlık 120 130 kmleri saymazsak) geldiğimde 550km yol yaptı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi hep sorucam ama bir fırsat olmadı.

benim mazda 3 yaklaşık 40bin kmdir lpgli.(28 bin kmsini ben yaptım)

görünürde bir sıkıntı yok çok şükür.

yüksek devirli kullanmanın sakıncalı olduğunu okuduğum için elimden geldiğince düşük devirlerde kullanıyorum.

peki ama yüksek devirin sınırları nedir? 6000 mi? 5000 mi? yoksa 4000 de yüksek sayılır mı?

mesela uzun yolda bazı rampalarda vites düşürüyoruz. ozaman devirde haliyle 4500-5000 civarına çıkıyor. hemen aklıma subaplar geliyo 8:) yoksa 70-80 le çıkayımda devri düşüreyim falan geçiyor içimden.

yani yüksek devir denilince akla ne gelmeli?

Soruyu bana hitaben sormuşsun ve ben görmemişim, özür diliyorum... Motoru devirsiz kullanmak ile fazla devirli kullanmak aynı kapıya çıkar, yani motora zarar verir.

Kendimce şunu tavsiye edebilirim, bu konuda motor ustaları belki farklı tavsiyelerde bulunabilir; aracınızı 2 bin ile 3 bin devir arasında kullanmak her açıdan mantıklı ve tasarruflu olur... Sollamalarda veya rampalarda devir normal olarak yükselebilir bu normaldir...

Ancak; devamlı 4500-5000 devir aralığında vites değiştirmek, aracı bağırtarak kullanmak zamanla zarar verir...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...