Jump to content

Rölantide Sarsıntı 99 323

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamalar.

aracım, motor ısındıktan sonra rölantide rahatsız edecek kadar sarsıntılı çalışıyor.

-Motor kulaklarına baktırıyorum normal deniyor.

-Ateşleme normal deniyor.

-Gaza basınca yada hareket halindeyken bir sorun yok. Bu nedenle motor içi elemanlarla alakası yok deniyor.

-seiva marka buji kabloları var. Isınınca sıkıntı çıkarıyorlarmış. Acaba onlardan olabilir mi?

Neyle alakası olabilir? Fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maalesef var. Aracım 245bin km de.son 100bin km lpgde yapıldı. Konuyu getireceğiniz yer beni korkuttu.

Dur hemen korkma yahu :)

Lpg sistemi karbüratörlüyse eğer hava gaz karışımı ayarını iyi bir ustaya yaptırın, hemen ateşleme sistemine yönelmeyin ki boşa masraf yapma ihtimaliniz ortadan kalksın... Aracı benzinde çalıştırdığınızda da aynı sorun oluyor mu?

Sıralı sistem varsa aracınızda; bilgisayarlı ayar yaptırın ve bazı lpg montaj servislerinde deponun içine atılan sistem temizleyici katkılardan koydurun...

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar. Geçmiş olsun kolaylıklar, gelişmelerden bilgi verirsen tecrübe edinmiş oluruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde kullanırken de aynı sorun var. Subap sorunu yaşamıştım. Subap ayarını yaptırdım. Sorun düzelmişti. Şimdi tekrar aynı sorun başladı.

Denemeden kesin bişey söylemek zor. Bir sürü para ve zamn kaybı olacak.

Subap takımını değiştirmek dahil her ihtimali düşünüyorum artık.Yeterki deneme yanılmalı bir durum olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde kullanırken de aynı sorun var. Subap sorunu yaşamıştım. Subap ayarını yaptırdım. Sorun düzelmişti. Şimdi tekrar aynı sorun başladı.

Denemeden kesin bişey söylemek zor. Bir sürü para ve zamn kaybı olacak.

Subap takımını değiştirmek dahil her ihtimali düşünüyorum artık.Yeterki deneme yanılmalı bir durum olmasın.

:fiuw:

O zaman korkmakta haklısın gibi geldi bana...

8:)

Sübaplardan hava alıyor olabilir, bunu tespit edebilecek iyi bir usta bularak bu sorunun tespitini ve tedavisini seni üzmeden yapmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ateşleme sorunu gibi görünüyor, çıkma bir distrübütörle deneyin büyük ihtimalle düzelir, mitsubushinin 97-99 aralığı distribütörleriyle aynı bulursan onu tak yoksada aksarayda yan sanayisi 400 tl civarıdır. Çıkma parça denemeden aracının motorunu indirtme.Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yetkili servise götürdüm. Ustaya durumu anlattım. Adam "hiç başka şeylerle uğraşıp para harcama. Silindir kapağının sökülmesi gerek" dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu demeden önce herhangi bir test veya arıza tespit uyguladılar mı?

Hayır hiç bir test uygulanmadı. Daha önce başka bir serviste motor komp. testi yapılmış ve hidrokarbon oranı yüksek çıkmıştı. Adem Usta subap ayarı yapmıştı. İdare ediyordu. Ama galiba idare işi bitiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...