Jump to content

Lantis 3. 4. marşta çalışıyor.

Guest sistempro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest sistempro

Sorun Çözüldü !

Gürhan abi daha önce benzinde tekleme vardı, biraz fazla benzin atınca düzelmişti.

şimdi de aynısı oldu. biraz benzini fazla attım, sabah tek marşta çalıştı. yanlız benzin pompasından olduğu kesinleşmiş oldu. depo dibinde kalan benzini pompalayamıyor demekki. benzin pompası çalışıyor olsaydı, benzini son damlasına kadar pompalaması gerekmezmiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ile araç yürürken benzin pompası sürekli çalışır. Depoda az benzin olursa benzin pompanızı yakabilirsiniz. Sizdeki arıza da muhtemelen bundan kaynaklanmış . En az çeyrek depo benzin bulundurmak lazım .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun Çözüldü !

Gürhan abi daha önce benzinde tekleme vardı, biraz fazla benzin atınca düzelmişti.

şimdi de aynısı oldu. biraz benzini fazla attım, sabah tek marşta çalıştı. yanlız benzin pompasından olduğu kesinleşmiş oldu. depo dibinde kalan benzini pompalayamıyor demekki. benzin pompası çalışıyor olsaydı, benzini son damlasına kadar pompalaması gerekmezmiydi.

benzin pompası arızalı olsa benzin full olduğunda da aynı problem olur , bence aracınızda hiçbir sorun yok sadece benzini yeteri kadar olmadığından oluyordur, umarım benzin göstergen veya benzin depo şamandran doğru ölçüm yapıyodur.

Lpg ile araç yürürken benzin pompası sürekli çalışır. Depoda az benzin olursa benzin pompanızı yakabilirsiniz. Sizdeki arıza da muhtemelen bundan kaynaklanmış . En az çeyrek depo benzin bulundurmak lazım .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Güzel açıklama.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

benzin pompası arızalı olsa benzin full olduğunda da aynı problem olur , bence aracınızda hiçbir sorun yok sadece benzini yeteri kadar olmadığından oluyordur, umarım benzin göstergen veya benzin depo şamandran doğru ölçüm yapıyodur. Güzel açıklama.

saolasın gürhan abi. benzini eksik etmemek lazım. bunu daha önce de anlamıştım da şimdi daha fazla anladım. benzin göstergesini de, depo şamandırasını da sorarım. kontrol ettiririm.

servise önümüzdeki ay gidecem inşALLAh. inşALLAh benz,n  pompası hasar görmemiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

öncelik slm  98 benzinli lantis var aynı sorun bendede oluyor kafama takılan bir sey var depodaki benzin pompasını cıkarttım ve kontagı actıgım zaman marsa basmadan dahi olsa biraz benzin basması gerekmiyormu pompa marsa basmadan harekete gecmiyor sonucta böyle olunca arac gec calısıyor yada calısmıyor  1 sefer marsa basıp bırakınca 2. de hemen calısıyor  benim sorum kontagı acınca sadece airbag ve abs kontrolunumu bekliyoruz yoksa yakıt basılması gerekiyormu??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelik slm  98 benzinli lantis var aynı sorun bendede oluyor kafama takılan bir sey var depodaki benzin pompasını cıkarttım ve kontagı actıgım zaman marsa basmadan dahi olsa biraz benzin basması gerekmiyormu pompa marsa basmadan harekete gecmiyor sonucta böyle olunca arac gec calısıyor yada calısmıyor  1 sefer marsa basıp bırakınca 2. de hemen calısıyor  benim sorum kontagı acınca sadece airbag ve abs kontrolunumu bekliyoruz yoksa yakıt basılması gerekiyormu??

zaten geç çalışma sorunu ya havaakışmetre den yada benzin pompasından oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam aynı sorun bende vardı, benzin pompasına bağlı kese gibi birşey var, kirden krom bağlamış, usta temizledi, sorun kalmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu problemi burada bir arakadaşımızda yaşıyor ,burayada üyedir kendisi,  onunda lantisi benzinde geç çalışıyordu, bir tane çıkma akışmetre buldu taktı, araba düzeldi benzinde tık demeden çalışıyor lakin daha önce lpg de iken hiçbir problem yokken bu  yeni akışmetreyi taktıktan sonra lpg de rölanti düşmesi vede stop başladı, benim asıl sormak istediğim bu bahsi geçen akışmetre tam olarak nedir ? ne işe yarar ?  eğer bir arıza varsa nasıl giderilir ? Hangi ekipmanlar ile bağlantısı vardır?

Nettende bulunabilir ama ben bunu kullanıcı arkadaşlardan duymak istedim, ezbere bilgiler okumaktansa;

Anlattığm mevzuda iki akışmetrede çalışıyor ama farklı yakıtlara farklı tepkiler veriyolar, ilginç bir durum vede sorunu şahsen gördüm, çözemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akışmetre motorun hava ihtiyacını ölçerek sistemin çalışmasını sağlayan hayati parçalardan birisidir, mercimek gibi olmasına bakma işlevi büyüktür...

Akışmetreyi deforme etmeden temizlik spreyleri ile temizleyin, dışarıdan ancak bu yapılabilir... Arızalı ise yapılacak bir şey yok değiştirmek gerekiyor...

Bence; akışmetrede sorun yok çünki benzinde sorunsuz çalışıyor diyorsun, lpg kalibrasyonunu ve ayarlarını (sıralı sistemdir muhtemelen) yaptırarak bir daha deneyin, boğaz kelebeğini temizleyin... Bu basit işlemleri yaparak sorunu çözmeye çalışın yoksa akışmetre kolay bulunur ve ucuz bir şey değil...

Akışmetre değiştikten sonra bir süre benzinde kullanarak lpg'ye geçmiş olsaydı adaptasyon daha rahat yapılırdı... Olmadı, akü kutup başlarını sökerek sistemi sıfırlama yapın ve bir daha deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni akışmetre benzinde sorun yapmıyor, lpg mevzusunuda geçen hafta denedik yeni enjektörler taktık vede ayarını yaptırdık sorun düzelmedi , tekrar eskisini taktık, şu an benzinde sıkıntı yok , tam tersi eski akışmetrede de benzinde geç alıyodu, eski akışmetrede lpg problemsiz çalıştığına göre , boğaz kelebeği faktörüde ortadan kalkıyor, bujilerini bizzat ben değiştirdim, yani aklıma gelen tüm faktörleri denedim lakin akü kablolarını çıkarıp sistemi vede baraberinde ECU yu sıfırlamak mantıklı geldi, sanırım bu probleme ECU ateşleme haritası sebep oluyor, farklı yakıtlarda vede farklı akışmetreler farklı ayarda oldukları için uyum sağlamıyorlar,  tam olarak ayar yapılabilmesi için mazdaya uygun ayar programı gerekiyomuş, lpg ci öle siledi yani daha önce yaptığımız ayar kara düzendi.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni akışmetre benzinde sorun yapmıyor, lpg mevzusunuda geçen hafta denedik yeni enjektörler taktık vede ayarını yaptırdık sorun düzelmedi , tekrar eskisini taktık, şu an benzinde sıkıntı yok , tam tersi eski akışmetrede de benzinde geç alıyodu, eski akışmetrede lpg problemsiz çalıştığına göre , boğaz kelebeği faktörüde ortadan kalkıyor, bujilerini bizzat ben değiştirdim, yani aklıma gelen tüm faktörleri denedim lakin akü kablolarını çıkarıp sistemi vede baraberinde ECU yu sıfırlamak mantıklı geldi, sanırım bu probleme ECU ateşleme haritası sebep oluyor, farklı yakıtlarda vede farklı akışmetreler farklı ayarda oldukları için uyum sağlamıyorlar,  tam olarak ayar yapılabilmesi için mazdaya uygun ayar programı gerekiyomuş, lpg ci öle siledi yani daha önce yaptığımız ayar kara düzendi.

Teşekkürler.

Ben akışmetrede problem olmadığını tekrarlıyorum; lpg sisteminde problem olabilir, yeni enjektör taktık diyorsun bunun sisteme kalibre edilmesi gerekiyor lpg beyninin yeni enjektörlere ayarlanması gerekiyor yoksa basınç düşüklüğü gibi etkenlerden dolayı lpg de problem olur...

Bence; sistem ile beynin (ister lpg ister ecu) kalibre edilmesi veya edilememesi sorunu var gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız akışmetrelerin ikiside çalışıyor fakat farklı ayardalar, hangi akışmetreyi kullancaksa onu takıp uygun programla ayar yapılması gerekiyor, önümüzdeki hafta deneyelim bu alternatifi.

Tabii önce ben reset atacam sisteme aküyü sökerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...