Jump to content

100 Liralık Gaz ile 200 Km Gidiyorum :(

basstone84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün tam 100 km ile BP 'ye girdim. Depoyu fulle dedim. Tam 30 liralık gaz aldı. Yani kilometrede 30 kuruşa düştü kesin.4 kışlık lastiği cıkarıp normal lastikleri taksam yakıtım biraz daha düşer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Bugün tam 100 km ile BP 'ye girdim. Depoyu fulle dedim. Tam 30 liralık gaz aldı. Yani kilometrede 30 kuruşa düştü kesin.4 kışlık lastiği cıkarıp normal lastikleri taksam yakıtım biraz daha düşer mi?

hocam senin usta bence kandırmış seni :(

Lpg öyle hesaplanmaz depoyu tam bitirerek hesaplanır. Senin 100 km gidip aldığın gaz tam olarak yaktığın gaza karşılık gelmez.

Bence sen bu aldığın gazları da topla, depo bitene kadar git öyle hesapla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

hocam senin usta bence kandırmış seni :(

Lpg öyle hesaplanmaz depoyu tam bitirerek hesaplanır. Senin 100 km gidip aldığın gaz tam olarak yaktığın gaza karşılık gelmez.

Bence sen bu aldığın gazları da topla, depo bitene kadar git öyle hesapla.

ben de tam fulleyip hiç denemedim. fulleyim diye niyetleniyorum, evden çıkarken yanıma para almayı unutuyorum, falan oluyor filan o luyor, bugün totalin önünden geçerken lt fiyatı 2.32 ye düşmüş, totalin gazına iyi diyorlar, ama duramadım almak için trafik yoğun gibiydi, yağmur vardı. ani dönüş yapamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracıma brc taktırdım ve egsoz sistemini elden geçirdim. Sıkıntı egsozdaymış. Şuan depo boşken 20 liralık gaz aldım ve 91 kilometre gittim. Yakıt değerim normale döndü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracıma brc taktırdım ve egzoz sistemini elden geçirdim. Sıkıntı egzozdaymış. Şuan depo boşken 20 liralık gaz aldım ve 91 kilometre gittim. Yakıt değerim normale döndü :)

en doğrusunu böyle hesaplayabilirsin depo boşken alırsın bitince bölersin km'ye.

20 liralık gazla şehir dışı mı 91 Km bir de egzos sistemi ile ilgil tam olarak ne yaptırdığınızı yazabilirmisiniz?

benim araç da 93 otomatik vites çok yakıyor gaz ayarı yaptırdım 40 lira lpg aldım 2,55lerden şehir içi 90 Km civarı gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracıma brc taktırdım ve egzoz sistemini elden geçirdim. Sıkıntı egzozdaymış. Şuan depo boşken 20 liralık gaz aldım ve 91 kilometre gittim. Yakıt değerim normale döndü :)

Hadi geçmiş olsun, seni biraz uğraştırdı ama neyse... Artık Mazda keyfini sürmeye geldi sıra.

Kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öyle :D Artık gaza istediğim gibi basıyorum. tabi trafik kurallarına uyarak :D Allah herkeze gönlüne göre versin herşeyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Geçmiş olsun , bu gibi durumlarda aracı benzinde 100km kadar kullanın çekişte düşüklük ,yakıtta artış ,rölanti bozukluğu ,çalışma problemi gibi bir durum varsa sorunu giderin ve ardından aklı başında bir ustaya lpg ayarı yaptırın ,pek dikkat etmesekte egzos aracın en önemli parçalarından biridir , gazı olupta çıkaramayan insan nasıl şişerse araçta aynen öyle olur .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...