Jump to content

Dün Mazda CX-5 almaya karar verdim...

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gerçekten öyle, 6 ay satıldığını düşünürsek ayda 22 araba satılmış demektir bu da diğer modellerin neredeyse hiç satılmadığı anlamına gelir.

ve de nerede bu cx5 ler koca izmir de 3 tane gordum zaten kac sehirde bayi var ki

ayrıca misal izmirde yılbaşından beridir hic yok

yani yok satıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 53
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• emregc

5

• domestos

6

• mtutun

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hangi diğer modellerin?

Gerçekten öyle, 6 ay satıldığını düşünürsek ayda 22 araba satılmış demektir bu da diğer modellerin neredeyse hiç satılmadığı anlamına gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de Mazda markası sadece Mazda 3'ten oluşuyor zaten...

Öyle abi, Bu kadar Mazda CX-5 satıldı deniyor ama ben daha yolda hiç göremedim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hergün görüyorum son zamanlarda.

Bu arada daha pazarlık etmeden Merser 105, Damla 103 dedi bana. Akyıldız 2.elini (6.500 km) 'Yıl biter, indirim bitmez!' sloganıyla 105'e satmaya çalışıyor. Mazda bayileri de bu işi biraz ciddiye almalılar bence...

Öyle abi, Bu kadar Mazda CX-5 satıldı deniyor ama ben daha yolda hiç göremedim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beni ikna etmek için çevremde gezmiyorlar! Ben hergün bilgisayarda bakıyorum...

İnsanlar fiyatlara nasıl alışıyorlar? Bu sınıf SUV araçların 2011 yılı en fullerinin fiyatları yaklaşık 75 civarı idi. ÖTV zammı ile, döviz artışı bir arada gelince önce 85'lere fırladı, sonra herkes söz birliği etmiş gibi sırasıyla 110'ları gördü. Şimdi 2.0 lt modellerin satışı beklenenin çok altında olduğu için CR-V, Forester, CX-5 gibi 2.0 lt olma talihsizliği yaşayanlar 100'lere doğru gevşemeye başladı.

Bizim admin de fiyata iyi dedi! Ne demişler; Ölümü gösterip, sıtmaya razı edeceksin! Bize 2 yıldır 110'u gösteriyorlar, bu sebeple 100 iyi gibi geliyor...

Ben bundan 5 yıl önce Outback aracımı 100'e aldım. İsveçli bir dostumla gidiyoruz, aracı çok beğenince fiyatını sordu. O günkü kurlardan çevirince yanlış değilsem 55.000 EUR falan yaptı. Adamcağızın ağzı açık kaldı ve ben bu paraya İsveç'te Mercedes S serisi alırım dedi. Ki, İsveç Avrupa'da vergilerin en yüksek olduğu ülkelerden biri.

Mazda CX-5'in en full versiyonuna Amerikalılar 30.000-USD civarında biniyorlar. Yani yaklaşık 55.000-TL

Bizim admin 100 bin TL'ye inerse çok iyi fiyat diyor! Sen de otomotiv gazetecisisin artık Burak. Protesto etmenin, eleştirmenin sırası geldi bence. CX-5 üzerinden devletin aldığı vergi % 115-116 gibi oluyor sanırım. Böyle bir vergi neden alınır? Ürün çok lüks ise ve pahalı ise alınabilir lüks tüketim olarak. iyi de bundan çok daha lüks markalar ve pahalı markalardan daha az alınıyor. Ya da çevreyi çok kirletiyorsa alınabilir. İyi de bu araç 1.4 Tiguan'dan ve 1.6 Ford Kuga'dan daha az yakıyor. Bu Dünya'nın her yerindeki testlerle isbatlandı.

Bence yazılı, görsel veya sanal otomotiv medyasının artık bu rezilliğin hesabını sert bir şekilde sorması gerekir.

Burak, senin Mazda 3 için verdiğin paraya, ABD vatandaşları en full CX-5'e biniyor. Sen parayı onlardan daha mı kolay kazanıyorsun? Senin alın terin (kutuları test ederken sıcaktan akıttığın) ABD'lilerinki kadar helal değil mi? (sağ muhafazakarlar versiyonu), ABD'lilerinki kadar hak değil mi? (sosyalist versiyonu)

Demek ki senin ikna etmek için senin civarda dolanıyorlar :D

100'ün altına inerse gerçekten iyi rakam diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ben günümüz şartlarında bu fiyat iyi dedim, yoksa bir süre önce 55-60 bin TL ye hatta belki daha düşüğe bu ülkede sıfır Mazda6 satıldı. O zaman olsa 100K için iyi der miydim ? Ya da şu anda bu aracı 80.000 gibi bir fiyata alma şansın vardı da ben mi 100K için iyi dedim ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Mehmet ile görüşüp, bu konudaki sıkıntıları kendisine aktarmalısın. Mazda sanırım rekabet kuruluna dava bile açabilir, haksız rekabet yaratılması ve pazar dışına itilmeye çalışılması durumundan...

Abi ben günümüz şartlarında bu fiyat iyi dedim, yoksa bir süre önce 55-60 bin TL ye hatta belki daha düşüğe bu ülkede sıfır Mazda6 satıldı. O zaman olsa 100K için iyi der miydim ? Ya da şu anda bu aracı 80.000 gibi bir fiyata alma şansın vardı da ben mi 100K için iyi dedim ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak olabilirsin, admin olabilirsin, bilgisayarcı olabilirsin, ne istersen olabilirsin. Ama benim gözümde Mazda sensin! Bu konuya Çanakkale ruhuyla bakman lazım. Bugün Japon'u, Türk'ü yok, hep beraber çalışıp, Mazda'yı emperyalizm'in Türkiye Şubesine yedirmemek lazım.

Yani, evet bence bu en çok senin problemin! Ya da Mazda'nın sana ihtiyaç duyduğu anda arkanı dönüp, yürür gider ve alırsın bir Jetta ya da Fluence...

O sence benim problemim mi ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şube kapanınca fiyatlar düşecek satışlar artacak  inş, maaşları ve lüzumsuz toplantılar gibi giderlerini  aylık  satışlardan  düştük mü (25 araç -25 maaş,sigorta ikramiye, yolluk) araçlar %15 ucuzluyor .. Buda tüketicinin bütçeaktif yaklaşımı :) ,IKEA dan 3 tane adam transfer etseler bu ülkede Mazda uçuşa geçer bunu hazirandaki hissedarlar toplantısında dile getireyim bari :) 

Şu habere bitiyorum, yorumsuz :)

http://www.sondakika.com/haber-mazda-motor-avrupa-yonetiminde-degisiklik-3044918/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatalısın ama aramızda kalacak, merak etme...

Şube kapanınca fiyatlar düşecek satışlar artacak  inş, maaşları ve lüzumsuz toplantılar gibi giderlerini  aylık  satışlardan  düştük mü (25 araç -25 maaş,sigorta ikramiye, yolluk) araçlar %15 ucuzluyor .. Buda tüketicinin bütçeaktif yaklaşımı :) ,IKEA dan 3 tane adam transfer etseler bu ülkede Mazda uçuşa geçer bunu hazirandaki hissedarlar toplantısında dile getireyim bari :) 

Şu habere bitiyorum, yorumsuz :)

http://www.sondakika.com/haber-mazda-motor-avrupa-yonetiminde-degisiklik-3044918/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekim 2011 tarihli haberde sevdiğimiz bir bayimiz  bu  güzel haberi veriyorsa daha da şubeye gerek var mı abi :) bayilerin direkt iletişimleri var zaten merkezle anlaşılan ...  Geriye kalan işler IKEA'dan 3 adamla halledilir (Satış&Pazarlamacı , Lojistikçi , Muhasebeci) En güzel reklam fiyatlardaki indirim, hem kendileri diyordu bu tip masraflar araçlara maliyet olarak yansıyor diye :) en iyisi maliyetleri kökünden indirip tüketiciye uygun fiyatlı Mazdalar sunabilmek.

Neden Ikea dersen ? bence  kaliteyi katlayarak hızla büyüyen oldukça verimli bir işletme, ürünlerinin aynı fiyata alternatifleri mevcut değil ve  C sınıfı araç binen tüketicinin beklentilerini karşılıyor... Bu vizyonda yetişmiş insanları transfer ettin mi işlem tamamdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bizim sitede herifin teki CX-5 aldı, araç hergün gözümün önünde duruyor. Utanmadan aracı benim RX-8'in yanına çekiyor...

napalim dovelim mi? kiralim mi agzini burnunu? laaaps laaapps diye gecirelim mi? soyle napalim? napariz da utandiririz adam? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dur yahu, adam iyi tanıdığım birisi. Belki almasında benim etkim bile olmuş olabilir!

napalim dovelim mi? kiralim mi agzini burnunu? laaaps laaapps diye gecirelim mi? soyle napalim? napariz da utandiririz adam? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...