Jump to content

Eski Araç Sahiplerine Yüksek Zorunlu Trafik Sigortası

heci-baba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar malesef burası türkiye tüm finans(bankacılık vergiler vs.) sisteminde olduğu gibi sigortacılık sektöründede kazık hep bizlere sigorta şirketleri hep zarar ettiklerinden yakınıp fiyatları vahşice belirlemekteler  (tabi  sektörün %95 i yabancı şirketlerin elinde) 3 ay önce aldığım 93 323  mazda ma  2yıl önce 2009 hundai accentine kasko yaptıran arkadaşımın verdiği kasko fiyatına zorunlu trafik sigortası yaptıra bilmiş biri olarak malesef durum pek iç acıcı deil ama birazda duruma bizim tamir sektörümüz özellikle bazı aç gözlü tamirci ve servisler  (dürüst olanlar müstesna) çanak tutmakta mesela 100 tl halllobilecek bi onarımı ben nasıl olsa sigorta şirketinden alıyorum diyerek 1500 -2000 tl fiyat çıkartan aç gözlü tamirci ve servislerin  suçu onların soygununuda şirketler bize ödetmeye çalışıyorlar malesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İsin asli sigorta sirketleri zarar etmesin.baska mantikli bir yani yok.ayrica eski araclarida genellemeye sokmakdA anlamsiz.cok istiyorlarsa guvenlik ozaman muayene sartlarini zorlastirsinlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstatistiki gerçekler var arkadaşlar, nereye baksak uçan şahin görmüyormuyuz,  kaldırımda, refüjde bunlar hep zarar devlete, şirketlere, arabasına çarpılan masum vatandaşa...

Dolayısıyla yüksek risk taşıyan bu standart altı araçların primlerinin yükselmesi normal, sigortacılık yüzyıllar önce ilk çıktığından beri bu iş böyle...

100 km hızda frene basıldığında 36 m de duran Mazda3 ile minimum 55 m de duran şahin arasında ki risk farkının prime etki etmesi , haksızlık değil arkadaşlar.

Fazla Risk = Fazla Prim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

OkadArini bizde biliyoruz fakat bahsedilen rakam 10 - 12 kati ayrica teneke tofas kadar apaci lerinde sucu var

10-12 kat fiyat farkını sürekli kaza yapanlar için belirtmişler ama. hiç kaza yapmayan eski araç sahibinin sigorta tutarı misal 2 katına çıkacaksa, çok kaza yapanın ki 10-12 katına çıkacak. dün defalarca okudum ve ben bunu anladım :krrsz: :krrsz: :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi sürücü, kötü sürücü ayrımı yapılacak artık. Kırmızı ışıkta geçen, hız sınırlarına uymayan, kısacası trafiği tehlikeye sokarak, trafik cezası yiyen sürücülerin poliçeleri farklı olacak.

Düşünsenize aynı marka model araç var, bir sürücü bütün trafik kurallarına uyarak otomobil kullanıyor. Diğer bir sürücü bütün trafik kurallarını alt üst ediyor, bir dünya trafik cezası yemiş.

İki sürücününde aynı tutarları ödemeleri adeletli olur mu ?

Öyle sürücüler var ki, trafik ışıklarında kırmızıda durduğunda, sağındaki solundaki araçlara bakıp. Kendisini yarış pilotu, altındaki aracı yarış otomobili, bulunduğu yolu da yarış pisti zanneden sürücüler var.  Yine aynı bu sürücü, emniyet şeridine giriyor, kazaya karışıyor, ne bileyim alkollü yakalanıp ceza alıyor vs... Bu şizofreni hastası kişiyle bir tutulmak ne kadar adaletli.

Sistem oturuncaya kadar bir takım haksızlıklar olabilir. Ama artık elma ile armut'un ayrılması gerekiyor.

Ne kadar kanun ve uygulama çıkarsa çıksın. Yaptırım ve takip şart, bu tür sürücülerin önüne geçilebilmek için, her türlü teknolojik alt yapıya da sahibiz aslında. Ama dediğim gibi takip ve yaptırım lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adaletli bir sisteme kimsenin itirazi olmaz,misal  mazda sayin royal classic de abs asr hava yastigi var,misal ! sayin mazda sentia da bunlara ek 40 km ye kadar :) 4 tekeri donuyor,bu araclarda mi eski diye guvensiz statusune alinacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

''Vergiyi artıralım daha çok gelir sağlayalım kaygısı taşımıyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da çok önemli.”

Diyen yöneticiler, 2B yasasıyla orman alanlarını (eşsiz koyları vasfını yitirmiş maskesi altında) peşkeş çekerken,güzelim akarsularımıza,derelerimize HES'leri kanunsuzca kurmaya çalışırken çevreyi niye düşünmezler?

Bu tasarı tam bir saçmalıktır , tüm kaynaklarını satmış yöneticilerin elinde,gelir getirici varlıkları kalmayınca; koyun gibi gördükleri halkı sağma girişiminlerinden biridir sadece..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Yeni aldığım 1999 model 323F HB aracıma, en uygun teklif veren Ankara Sigorta oldu. 480 TL 'ye sigorta yaptırdım. Gerçekten çok yüksek bir rakam 13 bin TL lik bir araç için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni aldığım 1999 model 323F HB aracıma, en uygun teklif veren Ankara Sigorta oldu. 480 TL 'ye sigorta yaptırdım. Gerçekten çok yüksek bir rakam 13 bin TL lik bir araç için.

Gerçekten yüksek... Ben 1993 model aracıma 280 Liraya yaptırdım hem de 06 plakalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafik sigortasında fiyat il ve ilçeye göre hatta ikametgaha göre çok ciddi miktarlarda değişiyormuş. Benim aracın plakası 34 ben de İstanbul'da ikamet ediyorum, belki de o yüzden fiyat yüksek çıktı. Acaba seneye ikametgahı değiştirmeden sadece plakayı değiştirsem örneğin plakayı Balıkesir veya Malatya yapsam sigorta maliyetim ne kadar düşer acaba? Bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28/02/2012      (Kahramanmaraş)                                                28/02/2013 (Kahramanmaraş)

net prim  129,60 TL                    163,86 TL + SGK PAYI (SAĞLIK GİDERİ)18,21 TL =182,07 TL

bsmv        6,48 TL                                                                                                      9,10 TL

GH            2,59 TL                                                                                                      3,64TL

THGF        6,48 TL                                                                                                      9,10 TL

ÖDENECEK PRİM =145,18 TL                                                                                  =203,91 TL

% 10 HASARSIZLIK İNDİRİMİ                                                              % 15 HASARSIZLIK İNDİRİMİ

Adalet neresinde bunun % yüzde kaç artmış!!!!!!!!! ...... Bildiğim tek şey var....... Artık yeniliklere kapalı olmak istiyorum.... Çünkü yenilikler bana kazık olarak dönüyor......... Halkı düşünen yokkkkkkkkk!!!!! Herkes bizim kazandığımız üç beş kuruşa dikmiş gözünü...Bazılarıda buna çanak tutuyor............................

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trafik sigortalarından hasar almak için düzmece şekilde masada hazırlanan kaza raporuna istinaden aracını haksız yere yaptıran fırsatçılar olduğu sürece daha çok artar. Bugüne kadar trafik sigortaları devletin belirlediği fiyat tekelindeydi (ucuzdu da) ve bütün sigorta şirketleri bu branşta zarar etti. sonuç: daha da artacak trf.sig. fiyatları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafik sigortasında fiyat il ve ilçeye göre hatta ikametgaha göre çok ciddi miktarlarda değişiyormuş. Benim aracın plakası 34 ben de İstanbul'da ikamet ediyorum, belki de o yüzden fiyat yüksek çıktı. Acaba seneye ikametgahı değiştirmeden sadece plakayı değiştirsem örneğin plakayı Balıkesir veya Malatya yapsam sigorta maliyetim ne kadar düşer acaba? Bilgisi olan var mı?

İkametini değiştirmeden plakan değişmiyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...