Jump to content

Mazda CX-5 mi Yeni Subaru Forester mı ?

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anlaşıldığı üzere Mazda CX-5'teki AWD sistemini sahip olduğu güç sebebi ile çok dert etmiyorsun. Buna ek olarak servis konusunda zaten Anadolu Yakası'nın en iyi servisi ile samimiyetin var ( süreklilik konusunda en son kaygı duyacağın yer orası, on yıllardır oradalar ). Emre'nin dediği gibi Subaru ile kıyasladığında , iyi veya kötü tartışılır, daha fazla muhattap olabileceğin yetkili servis var.

Bunlara ek olarak Mazda fiyatta da bir iyileştirme yapıp aşağıdaki özellikleri sunmaya başlarsa bence Mazda CX-5'i almaman için bir neden kalmaz. Subaru'dan sıkılmışsın anlaşılan :D

Ödüllü Mazda CX-5 daha da gelişiyor

İstanbul, 28 Şubat 2013. Sürekli gelişim ruhuyla hareket eden Mazda, bir dizi sürüş, tasarım ve fonksiyon iyileştirmeleri ile CX-5 modelini biraz daha çekici hale getirmeye hazırlanıyor.

İlgi çekmeye devam eden Mazda, SKYACTIV-Drive otomatik şanzımanı ile birlikte ödüllü kompakt SUV modellerine vites düşürme düğmesi ekliyor.  Bu düğme, bir adet vites düşürme kontrolü kullanarak sürücülerin istenmeyen vites küçültmeleri önlemesine veya daha fazla tork arzu ettiklerinde bu işlemi daha hızlı gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. CX-5’in motorları ise, geliştirilmiş bir güç aktarma organı kontrol modülü sayesinde, artık hiç olmadığı kadar serbest devirli. Takometreler de, daha yüksek kırmızı çizgiler* ile durumu uygun şekilde güncellendi.

CX-5’in kabininde gerçekleştirilen geliştirmeler yapılırken, sürücünün araç kullanmaya konsantre olmasını sağlama konusuna özen gösterildi. Müzik sistemine yönelik olarak geliştirilen Bluetooth fonksiyonları** arasında, Bluetooth bağlantılı akıllı telefon üzerinden alınan elektronik posta ve SMS'leri görüntüleme ve okuma özelliğinin yanı sıra, müzik sisteminin yönetimine yönelik sesli komut özelliği yer alıyor. Müzik paneli düğmesinin** yeni şık gümüş ayrıntıları da, bu düğmenin yerini bulmayı kolaylaştırarak kullanılabilirliği artırıyor. Son olarak, dayanıklılığı artırmak amacıyla kumaş döşeme ile birlikte sağlam vinil kapı kol dayamaları modellere ilave edilmiştir.

Belki de dünyanın duygusal olarak en çekici kırmızısı olan ve Yeni Mazda6 üzerinde görücüye çıkan Ateş Kırmızısı metalik rengi, yakın zamanda CX-5 modelinde de sunulacak. Bu renk, eşsiz bir işlem kullanılarak özel olarak geliştirildi. Mazda, iki farklı taban boya tabakasını bir araya getirerek, aydınlatıldığında parıldayan ve karanlıkta kaldığında da siyahımsı bir görünüme kavuşan derin ve yoğun bir kırmızı rengi ortaya çıkardı.  Dolayısıyla, Ateş Kırmızısı metalik rengi kompakt SUV modelin göz alıcı çizgilerini vurguluyor. Bu renk, Mazda CX-5’in diğer üç gövde rengine katılacak: Fırtına Mavisi mika, Meteor Grisi mika ve Jet Siyahı mika.

2012 yılında şirketin yeni kompakt SUV modeli olarak lanse edilen Mazda CX-5, göz alıcı "KODO – Hareketin Ruhu” tasarımı ile birlikte Mazda’nın ultra verimli hafif SKYACTIV TEKNOLOJİLERİNİN tümüne sahip olan ilk modeldir. Sınıfının en iyi yakıt ekonomisi, eğlenceli bir Mazda performansı ve segmentindeki en konforlu ve esnek kabin ile birlikte sunulan yüksek güvenlik seviyesi bir araya gelerek, CX-5’in dünyanın dört bir yanında tüketiciler arasında ve medyada büyük bir popülerlik kazanmasını sağladı. Günümüze kadar, satışlar beklentileri büyük farkla geride bıraktı.

* SKYACTIV-D 2.2 için 5500 devir (5250 devirden yükseltildi) ve SKYACTIV-G 2.0 için 6800 devir (6500 devirden yükseltildi)

**TFT ekrana sahip modeller

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 396
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

38

• Fotifoti

52

• emregc

41

• mtutun

125

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Burak kesinlikle ve kesinlikle söylüyorum. CX-5 almamın önündeki en büyük engel sensin! Ben ciddi ciddi önümüzdeki hafta bu işi bitireyim diyordum. Ama Mazda TR'ın elinde halen 2012 modeller var. Kimbilir ne zaman biter ve 2013'ler gelir? Eğer gelirse ilk gelen 2013 partisi bu geliştirmeleri içerir mi?

1- Anadolu Yakasındaki en iyi servis demedim, İstanbul'daki en iyi servis dedim. Ve halen de öyleler. Avrupa yakasındaki en iyi servis ile de samimiyim.

2- Servisler için sayı değil, nitelik önemlidir.

3- Bu yazıyı nereden aldın beni delirtmek için? Madem aldın ve beni delirtip, tüm planlamamı iptal ettirdin, bari bu geliştirilmiş versiyonlar ne zaman geliyormuş? onu da öğreniver...

4- Subaru'dan sıkılmadım. Distribütöründen sıkıldım! Eminim Mazda distribütörü de aynı oranda beni sıkma kapasitesine sahip olacaktır.

5- CX-5 testimde şanzıman için update geleceğini yazmıştım değil mi? Heh! heh! hee....

Anlaşıldığı üzere Mazda CX-5'teki AWD sistemini sahip olduğu güç sebebi ile çok dert etmiyorsun. Buna ek olarak servis konusunda zaten Anadolu Yakası'nın en iyi servisi ile samimiyetin var ( süreklilik konusunda en son kaygı duyacağın yer orası, on yıllardır oradalar ). Emre'nin dediği gibi Subaru ile kıyasladığında , iyi veya kötü tartışılır, daha fazla muhattap olabileceğin yetkili servis var.

Bunlara ek olarak Mazda fiyatta da bir iyileştirme yapıp aşağıdaki özellikleri sunmaya başlarsa bence Mazda CX-5'i almaman için bir neden kalmaz. Subaru'dan sıkılmışsın anlaşılan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bu yazı değil, Mazda'nın bülteni. Yayınlandığı tarih en başında var, eğer Mazda'dan birisine ulaşabilirsen bu iyileştirmelerin gelip gelmeyeceğini öğrenebilirsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelmez! Mazda'nın bırak CX-5'i, otomobil mi sattığı var Türkiye'de? Ellerindeki 2012 modelleri Nisan gelmiş halen bitirememişler. Büyük ihtimalle 2014'e kadar da bitiremezler! Bana özel getirecek halleri yok ya... Şimdi sorsam, direk beklenti oluşacak üzerimde.

Beni vazgeçirdin en sonunda... Neyse belki de sen haklısın, Subaru'dan sonra Mazda zayıf kalabilirdi...

Abi bu yazı değil, Mazda'nın bülteni. Yayınlandığı tarih en başında var, eğer Mazda'dan birisine ulaşabilirsen bu iyileştirmelerin gelip gelmeyeceğini öğrenebilirsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 de hani 137 adet cx5 satılmıştı

kac tane getirdiler ki bu araçtan koca izmir 3 tane gordum zaten bayide de uzun zamandır yok

kim elinde tutuyorsa cıkarsın bu cx5leri bir an once:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 de hani 137 adet cx5 satılmıştı

kac tane getirdiler ki bu araçtan koca izmir 3 tane gordum zaten bayide de uzun zamandır yok

kim elinde tutuyorsa cıkarsın bu cx5leri bir an once:)

Belki de; 2012 yılı için Türkiye'ye getirtilen sayıdır bu 137

8:)

Satılan değildir, mümkünâtı yok çünki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2 adet CX5 alırsam, belki Mazda bayiliği de verirler yanında. Sanırım birçok Mazda bayisinden daha çok CX5 satmış olurum...

Bence de çünkü o kadar sattılarsa başka nerdeyse hiç araba satamamış olmaları lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2 adet CX5 alırsam, belki Mazda bayiliği de verirler yanında. Sanırım birçok Mazda bayisinden daha çok CX5 satmış olurum...

ne bayiliği abi

direkt genel müdürsün türkiye de

cunku iki rakamı mazda icin filo satışı demek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de sana alırsak, seni de bayinin bilgi işlem müdürü yaparız...

Beni unutma abi, güvenlik müdürü falan ya da muhasebeci de lazım olursa yedekteyim...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güvenlik müdürü başımın üzerine de, muhasebe???  Biber gazı muhasebesini tutmak ile bir ilgisi var mı acep? bu muhasebe merakının... Gerçi son zamanlarda stoklar azaldı herhal, pek uluorta sıkılmıyor artık...

Beni unutma abi, güvenlik müdürü falan ya da muhasebeci de lazım olursa yedekteyim...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak bu arada CX-5 almamamı tavsiye etmen çok iyi oldu. Hergün yeni bir şey öğreniyorum. 225/55/19 lastiklerin yedeği Türkiye'de bulunmuyormuş galiba? Lastik hasar alırsa ne olacak? Burası İstanbul, Mars yüzeyi bile daha düzgün bizim yollardan.

Söyleyene değil söyletene bak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güvenlik müdürü başımın üzerine de, muhasebe???  Biber gazı muhasebesini tutmak ile bir ilgisi var mı acep? bu muhasebe merakının... Gerçi son zamanlarda stoklar azaldı herhal, pek uluorta sıkılmıyor artık...

Muhasebe mezunuyum, tekdüzen hesap sistemini iyi bilirim... Şimdiki ön muhasebe denilen olayı cebimden çıkartırım da o yüzden dedim.

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız şu an tekdüzen muhasebe kalmadı, Veli. Artık çok fazla düzen var!

Muhasebe mezunuyum, tekdüzen hesap sistemini iyi bilirim... Şimdiki ön muhasebe denilen olayı cebimden çıkartırım da o yüzden dedim.

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Emre,

Önce cevap verdiğin ve Mazda kullanıcısı admin dostumun Mazda al diyemediği ortamda, Suzuki kullanıcısı olarak Mazda al demenin sorumluluğunu aldığın için teşekkür ederim.

Elbette Mazda, Subaru gibi markalar saf kan arazi aracı üretmiyorlar, haklısın. Bunların hiçbirisi senin Grand Vitara kadar araziye uygun bir 4x4 sistemine sahip değiller. Ancak Grand Vitara da yerden yüksekliğinin sınırlı olmasından dolayı saf kan bir arazi aracından beklenenleri limitli verebiliyor ne yazık ki. Bunu da doğal karşılıyorum, çünkü yolda da çok sıklıkla kullanılması planlanmış bir model.

Mustafa abi , benim aldığım Vitarayı Mazda bayisine bırakan yerine CX5 almış belki bizede bulaşır diye aldım, çünkü bana sorarsan bir CX5 beklentilerimdeki bir aile arabasındaki son nokta

-Etkileyici bir tasarım

- Geniş iç hacim ve bagaj

- Emniyet sistemleri ile donanmış maksimum sağlamlıkta yapı

-Güçlü motor , seri şanzıman

-Az yakıt tüketimi

-Yerden yüksek oluşuna karşın otomobilden farksız fakat daha keyifli sürüşü

Yani daha ne istesinki normal vatandaş, muhtemelen Grand Vitarayı araziye sokmadan  satıp CX5 alan  kişi de AWD sistemlerine takılmayıp , yakıt ekonomisi , sürüş keyfi vb. artılarına bakarak CX5 almış olacak ki donanımsal olarak farkları çok az  olmasına rağmen üzerine 70 bin tl vermiş :)

Sıklıkla şirket aracı 2lt dizel Q5 kullanıyorum ancak her sorana CX5 i öneriyorum çünkü otobanda giderken yağmurlu havada viraja geldiğimde gaz pedalı beni ürkütüyor, araç %60 arka % 40 ön Quatro çok iyi kış lastikleri var ancak yağmurda eğer gaza basmaya devam edersem araç beni viraj dışına atacak gibi, yazında aynı şekilde üzerindeki yepyeni lastikler yeterli gelmiyor otobanda gezinip duruyoruz 170 ile giderken... Şimdi internetteki arabam.gom gibi bütün test üstadlarına sorsan CX5 ile Q5 i yan yana koymaz, ama sen gel testlerden para almayan vatandaşa bir sor... Şimdi bu koyduğum kır videosunda  adamlar kırda gezerken Subaru çamurda napıcak diye cepten kayda almışlar olayı, önceden kurulu çamur atma makinesi de görmüyoruz :) o nedenle testin tarafsızlığına itimat edilebilir ama diğer videoda bir butonla açılıp kapanabilen asfalt kaydırma makinesi görüyoruz ne bilelim yalnızca subaru geçerken cihazı kapamadıklarını değilmi abi...

Devir ekonomi devri malum petrol hala icat edilemedi ülkemizde 4.82 tl olmuş benzin 15 lt yakan araçla 10 lt yakan araç arasındaki tüketim farkıyla gençler üniversite okuyor. Bence sen de hayırlısıyla bir  CX-5 almaya çok yaklaştın abi :-) ancak o zaman İmzayı değiştirmen gerekebilir çünkü CX-5 boxer motorlu subaru yada RX8 gibi pekde düşük ağırlık merkezli sayılmayabilir tam emin değilim abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre'cim,

CX5 ile ilgili yazdıklarına katılıyorum.Gerçekten harika bir aile arabası. Sadeçe aile arabası da değil, iş kullanımı, yaz kış aktivitelerinin de hepsine uyacak bir model.

Ben de Q5 yerine kesinlikle CX5 tercih ederim. Ama Q5 2.0 TDI'lar Torsen Quattro değil. Yani CX5 ile hemen hemen aynı awd sistemine sahip. Haldex yani...

Bu arada Subaru için attığın taş kafama geldi. Sana Forester'ın önceki versiyonlarından birinin videosunu veriyorum aşağıda. Aynı aracın arazide ne kadar sportif kullanıdığına, sonra da düz duvara nasıl tırmandığına bak lütfen...

http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?v=y41q9xKbIng

Bu da derin çamurdan kendi kendine çıkan daha da eski bir modeli...

http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?feature=related&v=jY3cZYre5oo

Yani özetle CX5 ne Subaru ne de Grand Vitara kadar gelişmiş bir awd sistemine sahip. Ancak yeterlimi? Kesinlikle yeterli. Üstelik daha önçe de söylediğim gibi, 160 bg araçla da sportif sürülmez zaten...

Mustafa abi , benim aldığım Vitarayı Mazda bayisine bırakan yerine CX5 almış belki bizede bulaşır diye aldım, çünkü bana sorarsan bir CX5 beklentilerimdeki bir aile arabasındaki son nokta

-Etkileyici bir tasarım

- Geniş iç hacim ve bagaj

- Emniyet sistemleri ile donanmış maksimum sağlamlıkta yapı

-Güçlü motor , seri şanzıman

-Az yakıt tüketimi

-Yerden yüksek oluşuna karşın otomobilden farksız fakat daha keyifli sürüşü

Yani daha ne istesinki normal vatandaş, muhtemelen Grand Vitarayı araziye sokmadan  satıp CX5 alan  kişi de AWD sistemlerine takılmayıp , yakıt ekonomisi , sürüş keyfi vb. artılarına bakarak CX5 almış olacak ki donanımsal olarak farkları çok az  olmasına rağmen üzerine 70 bin tl vermiş :)

Sıklıkla şirket aracı 2lt dizel Q5 kullanıyorum ancak her sorana CX5 i öneriyorum çünkü otobanda giderken yağmurlu havada viraja geldiğimde gaz pedalı beni ürkütüyor, araç %60 arka % 40 ön Quatro çok iyi kış lastikleri var ancak yağmurda eğer gaza basmaya devam edersem araç beni viraj dışına atacak gibi, yazında aynı şekilde üzerindeki yepyeni lastikler yeterli gelmiyor otobanda gezinip duruyoruz 170 ile giderken... Şimdi internetteki arabam.gom gibi bütün test üstadlarına sorsan CX5 ile Q5 i yan yana koymaz, ama sen gel testlerden para almayan vatandaşa bir sor... Şimdi bu koyduğum kır videosunda  adamlar kırda gezerken Subaru çamurda napıcak diye cepten kayda almışlar olayı, önceden kurulu çamur atma makinesi de görmüyoruz :) o nedenle testin tarafsızlığına itimat edilebilir ama diğer videoda bir butonla açılıp kapanabilen asfalt kaydırma makinesi görüyoruz ne bilelim yalnızca subaru geçerken cihazı kapamadıklarını değilmi abi...

Devir ekonomi devri malum petrol hala icat edilemedi ülkemizde 4.82 tl olmuş benzin 15 lt yakan araçla 10 lt yakan araç arasındaki tüketim farkıyla gençler üniversite okuyor. Bence sen de hayırlısıyla bir  CX-5 almaya çok yaklaştın abi :-) ancak o zaman İmzayı değiştirmen gerekebilir çünkü CX-5 boxer motorlu subaru yada RX8 gibi pekde düşük ağırlık merkezli sayılmayabilir tam emin değilim abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...