Jump to content

Mazda CX-5 mi Yeni Subaru Forester mı ?

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Altının yeterince yüksek olmaması konusu tam doğru değil aslında Selman Abi. Yeni Forester sadece 1cm daha yüksek. Ancak Forester tamponlarının dizaynı ve daha kısa dingil mesafesi, onun arazide yaklaşma, uzaklaşma ve karın açılarının daha iyi olmasını sağlıyor. Ayrıca awd sistemi de araziye daha uygun.

Bence her araziye gidişinde Forester aldığına mutlu olur. Her asfalta inişinde de pişman olur. Forester 2.0 atmosferik 150 bg ile, Mazda CX5 atmosferik 160 bg arasında 100 kere karar vermem gerekse, her seferinde Mazda 6'yı seçerdim. Ben bu seçimi yaparken 6 henüz olmadığı için şõyle düzelteyim, ilkinde CX5'i, kalan 99'da ise 6'yı seçerdim... Ama 6'da awd sistemi olmadığından ve bende de buna bir takıntı olduğundan dolayı 100 seferde de CX5 derdim.

Õzetle CX5'i kullanmaya devam etsin, yoksa pişman olur. Sadece ve sadece 240 bg turbo versiyonunu alırsa, CX5'den sonra pişman olmaz.

Bir de niye Opel Astra düşünmüyor? Diyeceksin ki ne alaka? Tüm forumlarda görüyorum, Honda mı Toyota mı diye sorana, Opel vb diyorlar. RX8 mi, Honda S2000 mi diye sorana da, Renault Fluence vb gibi şeyler tavsiye ediyorlar. Bir de ben yapayım, içimde kalmasın dedim...

Benim kayınbirader geçen sene CX-5 aldı, yeni çıkmıştı çok beğenmişti, şimdi satıp Forester almak istiyor, iki gerekçesi de altının yeterince yüksek olmaması ve çakma stepne... Gerçekten dağ-bayır gezen bir vatandaştır o bakımdan, haklı mı Mustafa? Ben bir şey söyleyemedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 396
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

38

• Fotifoti

52

• emregc

41

• mtutun

125

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benim kayınbirader geçen sene CX-5 aldı, yeni çıkmıştı çok beğenmişti, şimdi satıp Forester almak istiyor, iki gerekçesi de altının yeterince yüksek olmaması ve çakma stepne... Gerçekten dağ-bayır gezen bir vatandaştır o bakımdan, haklı mı Mustafa? Ben bir şey söyleyemedim...

Yerden yükseklik:

CX-5 4x2        216 mm,

CX-5 4x4        210 mm,

Subaru For.    220 mm.     

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarım veya bir santim gözle görülebilen en azından alçak veya yüksek yorumu yapılabilecek bir değer değil bence... Görsellikle ilgili sanırım...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç ile kıyas ederken, avatarımda yer alan araçtan bahsediyordum. Bu açıdan bakarsanız çok objektif bir değerlendirme olduğunu gõreceksiniz.

avatarında kutik var abi :D o da o kadar yakmaz :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyledir işte bunlar emmioğlu, şu insanın da yaşı var başı var, ha avatar demiş ha avatarın altı demiş, anlayıver, görmezden gel demezler, yapıştırırlar lafı, onun için sen sen ol on düşün bir konuş, hele hele o canı var mı belirsiz dediğin arkadaşın yanında.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

He valla Selman Abi! Bunlar moderen çocuklar, öyle kısa ifadelerle anlatamayız. Her şeyin tarifini, Wats up mıdır, Wass up mıdır? ne zımbırtıysa, oradan koordinat göndererek yapmak lazım... Bunlara leb. dedin mi, direk google'a sorarlar!

Böyledir işte bunlar emmioğlu, şu insanın da yaşı var başı var, ha avatar demiş ha avatarın altı demiş, anlayıver, görmezden gel demezler, yapıştırırlar lafı, onun için sen sen ol on düşün bir konuş, hele hele o canı var mı belirsiz dediğin arkadaşın yanında.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

He valla Selman Abi! Bunlar moderen çocuklar, öyle kısa ifadelerle anlatamayız. Her şeyin tarifini, Wats up mıdır, Wass up mıdır? ne zımbırtıysa, oradan koordinat göndererek yapmak lazım... Bunlara leb. dedin mi, direk google'a sorarlar!

Aynen öyle abi, bizim gibi leb demeden nohutu anlayan nesil gelmez daha...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adım geçmiş ( Google a sordum o söyledi ) cevap hakkımı kullanayım :D

Hoş ne cevap vereceğimi de bilemedim şimdi ama anlaşılan o gözlüklü arkadaş ne yediğini bilmiyor ve çok tüketiyor. Gözlükten anlaşıldığı kadarı ile hipermetrop ve astiğmatı var ama gözlük seçimi yanlış, odak tutmamış, bulantı yapar. tabii mide bulanınca da bastırmak için abur cubura sarar, olan Mustafa Abi'ye olur. Yedirmekle ayrı uğraşır o da yetmez onu çıkarttırmakla da ayrı.

Bu kadar laf ettim sebebi de aşikar :D O RX-8 e bir kere bile oturamadım ya , ben oturamadım ama içime oturmuş anlaşılan :D İçine oturamadım ama içine bir ton toz doldurdum o açıdan içim az da olsa rahat :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paçalarını yırtık mı seviyorsun? So be it!

Adım geçmiş ( Google a sordum o söyledi ) cevap hakkımı kullanayım :D

Hoş ne cevap vereceğimi de bilemedim şimdi ama anlaşılan o gözlüklü arkadaş ne yediğini bilmiyor ve çok tüketiyor. Gözlükten anlaşıldığı kadarı ile hipermetrop ve astiğmatı var ama gözlük seçimi yanlış, odak tutmamış, bulantı yapar. tabii mide bulanınca da bastırmak için abur cubura sarar, olan Mustafa Abi'ye olur. Yedirmekle ayrı uğraşır o da yetmez onu çıkarttırmakla da ayrı.

Bu kadar laf ettim sebebi de aşikar :D O RX-8 e bir kere bile oturamadım ya , ben oturamadım ama içime oturmuş anlaşılan :D İçine oturamadım ama içine bir ton toz doldurdum o açıdan içim az da olsa rahat :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yani görsen sevecek misin? Kendini sevenleri kesinlikle ısırmaz. Ancak kendine ve bana en ufak bir negatif his sezerse, karakteri değişiyor.

O şirin şey beni ısıracak mı yani ? :D Ben ona bu kadar sevgi duyarken ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Köpeklerden korktuğun gibi bir izlenime sahibim.

Hayvanlara karşı tavır dediğin de nedir? Bu nasıl yapılır bilmediğim için, izlenimine de kapılamadım.

Hayvanlara tavırlıyım! Şu karşı çatıdaki Martı'ya bir yıldır selam vermiyorum! gibi bir şey mi?

Tabii görebilseydim severdim. Benim hayvanlara karşı bir tavrım olduğunu izlenimine mi sahipsin ki ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eheh Burak abi hayvanlara üyelik açmıyormuş dayı :D tavır takınıyormuş . cicitürkte hayvanlara hep yan gözle bakıyorlar. Bir tane hayvan yoktu. gittim gördüm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subaru Forester'ın bana göre CX-5 den tek artısı kutinin arabanın içinde ayak altında falan daha rahat takılması ...

Subaru evcil hayvanları da düşünmüş olabilir ....Mazda'ya bunu öneri olarak sunalım, iç mekanda yer açsınlar  :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...