Jump to content

Nano Charger (Vacuum Charger Systems)

Guest furkan5298
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 214
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

41

• NeBiAnd

15

• Gökhan

26

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest uyumsuzelement

Hadi ben psikolojik etki altında kaldım. Ama yakıtta düşüş var. Sonra Dyno verileri niye öyle agam?

bende cok etkisi olacagını sanmamakla birlikte,nasılsa 1 ay iade garantili olmasından yararlanarak denemeyi düşünüyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi ben psikolojik etki altında kaldım. Ama yakıtta düşüş var. Sonra Dyno verileri niye öyle agam?

pardon agam ama sen hem motorun full bakımlarını hem de komple şanzımanı yenilemedin mi? yakıtın düşmesi için daha başka sebep mi arıyorsun sen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ek olarak; benim de kullandığım açık tip hava filtreleri ne kadar kaliteli olursa olsun yapıları gereği (amaç içeri daha fazla hava almak olduğu için) pistonların içine ince toz zerrecikleri gönderir. pistonlar aşağı yukarı haraket ettikçe bu toz zerrecikleri piston yüzeyini zımparalamaya başlar ve dolayısıyla motorun ömrüne negatif etki eder.

bu nanoş içinde de bir hava filtresi ve "nano teknolojili" tüpün içinden geçen hava motora gönderilir. peki o filtre nasıl bir filtredir, havayı ne kadar temizleyebilir, filtre değişimi kaç km de yapılır ve nereden temin edilir, temizlenebilir mi v.s. gibi sorulara cevap alabildiniz mi? eğer +güç ve +tork veriyorsa mutlaka birşeyleri de beraberinde götürüyordur. yoksa, dediğim gibi düşünsenize BMW, Mercedes, Toyota, Mazda, Honda v.s. dünya devi motor üreticilerinin mühendisleri böyle kıytırık bir sistemi düşünememişler. vah vaaaahhh, yazık yazık, diplomalarını kıvırıp kendilerine iade etmek lazım o müyendizlerin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

otomobıl fırmaları aptal ya zaten senın yaptırdıgın port polish uygulamasına yapamıyorlar yada paraları yok...aynı sekılde hava fıltresı bujı egoz gıbı uygulamaları yapmayada el vermıyor beyınlerı ve dıplomaları...abı gec bunları...kusura bakma

cıkarsın benım gıbı dynoya yada urunu satın alır test edersin gokhan abı gıbı işte ozaman bir değer kazanır senın yorumların benım gozumde...suan kusura bakma ama sen bana ve nanoşa ne nazarla yaklaşıyorsan bende senın yorumlarına o sekılde yaklasıyorum...ben cıktım dynomu yaptım ve her bırını kameraya aldım...ılkınde 122,7 ıkıncısınde 126,5 hp cıktı ılkı nanolu ıkıncısı nanosuz...gorup test edıp denemeyen bırının "bunlar sacma seyler coluk cocuk kandırıyor seklınde kı yorumunu sen dahı olsan kabulde etmem kaalede almam. denersın zararını gorursun yada etkısız olur o zaman konusuruz...ama tecrube etmedıın bır sey hakkında ezbere konusmak hıc bır anlam ıfade etmıyor...

bişeyi merak ettim ben senin arabada niye nanoş yok dyno sonucları varda??? :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim yaptırdığım port genişletme-parlatmayı yapmaları için döküm yapıldıktan sonra kapak üzerinde 1-2 işlem daha yapılması gerekiyor ve ince bir iş. yani al eline taş motorunu dal kapağa şeklinde olmuyor.

bujilerin arabaya güç verdiğini mi sanıyorsun sen halen, güldürme beni. sen eğer içeri daha fazla hava/benzin sokabiliyorsan veya sıkıştırmayı çoğaltabiliyorsan o zaman daha kuvvetli bir kıvılcıma ihtiyaç duyasın ve o buji o zaman işe yarar.

hava filtresinin motora verdiği güçten (bu da tartışmalı bir konu) ziyade çıkan ses için takılır ya da yine fazladan benzin/hava karışımı için standart havadan filtresi karşılamayacağı fazla havayı bu filtreden alırsın. egzost ise tamamen normların karşılanması ve daha sessiz bir sürüş amacıyla dizayn edilirler. bu dizayn aşamasında da geri dönüş basıncı v.s. gibi etkenler hesaplanır. yoksa sen gidip doğrudan manifolt çıkışından düz boruyla çıkış verdiğinde +güç yerine XXXL sesten başka birşey alamazsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filitiresi konusu geçmişken söyleyim.Filitenin özel yağlı spreyleri var.Tozu tutsun diye.Spreyi kullanmayınca gelen toz motor'a kaçma ihtimali var.Ayrıca hava filitresinden ses alabilmek için 3000 devirden yukarı kullanmak gerekiyor.Oda biraz aracın çok yakmasını sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elimde bir kanıt olsaydı ya da o kadar ileri düzeyde bilgim olsaydı, şuan bilgisayar tamiri yerine araba tamiri ile uğraşıyor olurdum ve adımın sonunda "usta" eklemesi olurdu. şunu bir denemek lazım, nanoşlu dynodan sonra bir de krank filtresiyle dyno yapıp görmek lazım. ama yine de eğer üreticiler bu sistemi kullanmıyorsa vardır bir bildikleri diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yakında bu nanoşu sökecem ve bir süre nanoşsuz kullanacam. Bakacam arada ne fark var.

Sen "motora bakım yapıldıktan ve şanzıman sıfırlandıktan sonra fark olmaz mı ki?" dedin.

Kısmen evet. Çünkü motora bakım yapıldıktan 5 ay sonra şanzıman sıfr toplandı. O ara yoktu. Tamam şanzımanla birlikte aldım nanoşu. Sırf bu dediğinden dolayı aradaki farkı anlamak için bu hafta söktürüp kullanacağım bir süre. İşin aslı o tereddüt bende de vardı. Böylece o sorun ortadan kalkacaktır umarım. Sizinle paylaşırım değişiklikleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filitiresi konusu geçmişken söyleyim.Filitenin özel yağlı spreyleri var.Tozu tutsun diye.Spreyi kullanmayınca gelen toz motor'a kaçma ihtimali var.Ayrıca hava filitresinden ses alabilmek için 3000 devirden yukarı kullanmak gerekiyor.Oda biraz aracın çok yakmasını sağlıyor.

Bu arada Murat, Mustafa'nın o sprey'e de bir cevabı vardır mutlaka. "Koskoca markaların AR-GE'leri bulamamış mı o spreyi?" diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Murat, Mustafa'nın o sprey'e de bir cevabı vardır mutlaka. "Koskoca markaların AR-GE'leri bulamamış mı o spreyi?" diye :D

agam, benim arabamın orjinal hava filtresi yağlı filtredir zaten (seninki nasıl bilmiyorum) yani üretici o işi zaten zamanında uygulamaya başlamış :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet abi o kayısta sokmen yeterlı ama on yargıları mılletın kafasından sokmeye yetmeyebılır...haset ihtiyar >:(

hade leynnnnn.

pis özenti seni, ender hepinizi yoldan çıkartmış. yakında manyetik tasarruf cihazı da takarsın sen kesin.  :2funny::geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar, 2 gündür nanoşsuz kullanıyorum Tombak'ı. Biliyorsunuz arabanın şanzımanı toplatılınca ustaya taktırmıştım.

Birde nanoşsuz nasıl gidecek? Farkettiğim bu değişiklikler sadece şanzımandan mı? Yoksa nanoşunda etkisi var mı? Diye çıkarttım. Çarşamba günü şanzımanın yağını değiştirmek için sanayiye gittim. Orada nanoşu iptal ettik. İki gündür arabada o atılganlık kalmadı. Ama o titreme de gitti. Nanoş varken ciddi bir devirden dolayı titreşim varmış. Şimdi daha sakin ama sessiz vites geçişleri oluyor. Az da olsa performansta azalma oldu. Eşime iptal durumunu söylememiştim. Bu sabah o kullandı arabayı hemen o bile farketti. "Arabaya ne oldu? bir değişiklik var dedi.

Ama benim sonucunu beklediğim esas konu Yakıt. Eğer onda da değişim olmazsa, benim açımdan nanoşun etkisi olmadığını görmüş olacağım. Bütün bu farkların hepsinin tek sebebinin yeni toplanan şanzıman olduğunu göreceğim. Bir-iki günlük kullanımdan sonra onu da sizinle paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer onda da değişim olmazsa, benim açımdan nanoşun etkisi olmadığını görmüş olacağım.

Hem performansta azalma oldu, eşim de farkına vardı dedin hem de yakıtta değişim olmazsa etkisi olmadığını görmüş olacağım dedin ben anlamadım ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, 2 gündür nanoşsuz kullanıyorum Tombak'ı. Biliyorsunuz arabanın şanzımanı toplatılınca ustaya taktırmıştım.

Birde nanoşsuz nasıl gidecek? Farkettiğim bu değişiklikler sadece şanzımandan mı? Yoksa nanoşunda etkisi var mı? Diye çıkarttım. Çarşamba günü şanzımanın yağını değiştirmek için sanayiye gittim. Orada nanoşu iptal ettik. İki gündür arabada o atılganlık kalmadı. Ama o titreme de gitti. Nanoş varken ciddi bir devirden dolayı titreşim varmış. Şimdi daha sakin ama sessiz vites geçişleri oluyor. Az da olsa performansta azalma oldu. Eşime iptal durumunu söylememiştim. Bu sabah o kullandı arabayı hemen o bile farketti. "Arabaya ne oldu? bir değişiklik var dedi.

Ama benim sonucunu beklediğim esas konu Yakıt. Eğer onda da değişim olmazsa, benim açımdan nanoşun etkisi olmadığını görmüş olacağım. Bütün bu farkların hepsinin tek sebebinin yeni toplanan şanzıman olduğunu göreceğim. Bir-iki günlük kullanımdan sonra onu da sizinle paylaşacağım.

tespitlerin için teşekkürler agam. demek ki şimdilik benim öngörüm geçerliliğini korumaya devam ediyor. performans konusunda da şunu net olarak söyleyebilirim; bir arabadaki 2-4 dıgıdık gücünün fazlalağını ya da eksikliğini anlamak pek mümkün değildir. düşünsene, ben motor üst kapağında oynama yaptığım halde, motorun full bakımını ve tamirini yaptığım halde ve baskı-balata-bilyayı sıfırladığım halde elde ettiğim tek şey 0-100 de fabrika verisinin 0.5 veya bilemedin 1 saniye aşağı çekilmesi ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biliyorsunuz geçenlerde arabanın şanzımanı komple yeni yapılmıştı. Tamir takımından beyne, Yağ pompasından filtreye kadar. Daha yeni şanzımanla kullanmaya fırsat olmadan usta nanoşu denemem için taktı. Ben arabada performans artışı hissetmiştim. Fakat arabada bir titreşim varmış.(Bunu sökülünce anladım) Ayrıca yakıtta da 100Km.de/0,45Litre gibi azalışta olmuştu. Ama bu arada arabanın nanoşsuz halinide merak etmiyor değildim.

Netekim geçen gün çıkarttık nanoşu. O zaman eşim bile titremenin ve ataklığın gittiğini ben söylemeden anladı demek istemiştim. Eğer yakıt yine yukarılara 8litre cıvarlarına çıkarsa nanoş işe yarıyormuş diyeceğim. Yok 7 litre çevresinde kalırsa yakıtın düşüş sebebinin sadece yeni şanzıman oladuğunu anlamış olacağım.

Demek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...