Jump to content

Gazdan Çekince Yavaşlama

tirexxerit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Geçen teknik servisten bir eleman arabayla ilgili bir soruna bakarken, gazdan ayağını çektiğinde aracın normalden daha çabuk yavaşladığını ve hafif tekleme var dedi. Disk fren temas ediyordur  diye kontrol etti ama onda değil sorıun. 

Benim ilk aracım olduğu için kıyaslama yapamıyorum ama araç gazdan çekilince rahatça gitmek istemiyormuş gibi davranıp üstüne hafif bir tekleme yapıyor. Teklemeyi nasıl tabir ederim bilemiyorum. Sanki hafif ileri geri zıplatıyor gibi ama gazdan çekince olan bir durum.

Bu konuda bir fikri olan var mı? Önümüzdeki hafta araç bakıma girecek biraz ön bilgi/fikir ile gidebilirsem sevinirim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araçta da ayağını gazdan çekince yavaşlama oluyor  tekleme felan yok ama ayağımızı gazdan çekince böyle olması normal diye düşünüyorum.neyse bakıma gidince baktırın bakalım ne diyecekler inşallah bir sorun cıkmaz sonucu buraya da yazarsanız bizlerde öğrenmiş oluruz ..kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araç yıllık bakıma girdi çıktı servis sorunu halletmiş. Henüz bana ne olduğunu söylemediler bir test et önce bakalım dediler. Şimdi araç gazdan çekince eskisi gibi yavaşlamıyor teklemiyor da. Fakat lastik hava basıncını 36-37 PSI olarak basmışlar

halbuki kapıda 32 yazıyor. Direksiyon daha kolay dönüyor ve araç çok daha rahat şimdi ama pek aklıma yatmadı bu basınç miktarı. Hafta sonu test ettikten sonra sorunu öğrenirsem paylaşırım burada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar servis aracın performans sorununa sebep olan parçanın

hava akış filtresi olduğunu söyledi. Doğru çeviriyor muyum bilmiyorum ama ingilizcesinin "Air Flow Filter" olabileceğini söyledi servis elemanı. Parça pislenmiş temizlemeye çalışacağız yoksa yenisi 400 euro dedi. Bu parçanın çalışmaması sebebiyle atıyorum 1/12 benzin-hava karışımı olması gerekirken 1-18 oluyor bu da performansı etkiliyor dedi. Araç son zamanlarda cidden hantallaşmıştı. 

Bu parçayı geçici olarak değiştirdi ve araçta ne yavaşlama sorunu ne de tekleme sorunu kaldı.

Bana parçayı gösterdi minicik bir şey bunun bizdeki adı nedir bilen var mıdır? Temizleme işe yaramazsa küçücük bir parça için 400 euro vericez. Bizde de bu kadar pahalı mı yoksa buna servis kazığı mı diyorlar:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değişen parçanın fotoğrafını aşağıdaki adreste bulunca Türkçe adını da buldum. Benim hava akış sensörü pislenmiş. Bu adresteki fiyata göre alet 100 euro bile değil. Anlaşılan bizim servis yine bizi kazıklamaya çalışıyor.

http://www.otomobilyedekparcalari.com/MAZDA-3-HAVA-AKIS-MAF-SENSORU-HAVA-DEBIMETRE-YEDEK-PARCA,PR-21036.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava Akışmetre deniliyor genel anlamıyla, Debimetre denildiği de oluyor, MAF sensörü de deniliyor... Servislerde orijinal olarak pahalı bir parça ama vermiş olduğun linkte fiyatı daha uygun, bende bu fiyatı görünce şaşırdım, normalde pahalı bir parçadır kendileri...

Ama temizleme yoluna gidildiğide vakidir belki bir ihtimal temizlik ile sorun çözülebilir.

Geçmiş olsun, bilgi için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önce Ankara'daki mazda servisini aradım sağolsun yardımcı oldular. Fiyatı 555 lira. Yani yaklaşık 230 euro. Fakat işin ilginç yanı görevli bu parçayı hiç değiştirmediklerini çünkü öyle bozulan bir parça olmadığını söyledi. Sadece temizliyorlarmış sorun olduğunda. Parça Belçika'dan geliyormuş yani bize 300km

ama bizim servisten daha ucuza satıyorlar:)

Bakalım temizlikle kurtaracağız umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parçanın donanımsal olarak arızası yoksa temizlik ile sorun çözülebilir...

Arızalı olup olmadığını ise şöyle anlayabilirsiniz;

Motor rölantide çalışırken bu parçanın üzerindeki soketi yerinden çıkartın, eğer aracın rölantisinde değişiklik ve aptallaşma oluyorsa parça sağlamdır, ancak o soketi çektiğiniz halde motor çalışmasında hiç bir değişiklik olmuyorsa hava akışmetre arızalı demektir.

Elinizden iş geliyorsa siz bile temizliyebilirsiniz ama çok çok dikkatli olun derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önce Ankara'daki mazda servisini aradım sağolsun yardımcı oldular. Fiyatı 555 lira. Yani yaklaşık 230 euro. Fakat işin ilginç yanı görevli bu parçayı hiç değiştirmediklerini çünkü öyle bozulan bir parça olmadığını söyledi. Sadece temizliyorlarmış sorun olduğunda. Parça Belçika'dan geliyormuş yani bize 300km

ama bizim servisten daha ucuza satıyorlar:)

Bakalım temizlikle kurtaracağız umarım.

Herhangi bir gelişme var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...