Jump to content

Satılık Sony DSC-H9 Fotoğraf Makinesi

İlhan

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sadece teleobjektif kullanmayacağım. Makro da kullanmam gerek ( hasta ağzındaki lezyonlar, börtü böcek) normal objektifin dışında. d800  :) :) d90 mantıklı. Peki neden Canon, Sony, Pentax değil de Nikon?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Pentax de ve sus baska bisey yapma. Isi bilen adamsin ama iste laf. Araba kullanmayi bilip istanbul'da "Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni" kullanmaya calismaktir pentax. Gereksiz yatirim. Hatta senin gibi adama sony 1 serisi compact makina bile fazla.

Sent from my iPhone using Tapatalk, sorry for typos.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece teleobjektif kullanmayacağım. Makro da kullanmam gerek ( hasta ağzındaki lezyonlar, börtü böcek) normal objektifin dışında. d800  :) :) d90 mantıklı. Peki neden Canon, Sony, Pentax değil de Nikon?

Hocam neden mazda? Sen onu acikla beni tatmin et sonrasinda neden nikon ben sana seve seve aciklarim.

Kullanici elektronigi : apple

Ev elektronigi : sony

Beyaz esya sinifi : bosch

Araba : mazda

Photo ve lens : nikon

Boyle gider bu ve hepsi de sebeplere bagli, mantikli aciklamalari olan deneyimsel sonuclardir.

Ve son olarak bazi seyler go-re-ce-li-dir.

Pentax diyorum ve susuyorum diye bisi yok mesela. Hayatinda pentax pro. Makina aldin mi eline diye sorarlar adama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pentax de ve sus baska bisey yapma. Isi bilen adamsin ama iste laf. Araba kullanmayi bilip istanbul'da "Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni" kullanmaya calismaktir pentax. Gereksiz yatirim. Hatta senin gibi adama sony 1 serisi compact makina bile fazla.

Onurcum..Bu sözleri slr makine alıpta ilk iş makineyi M konumuna alıp enstantene obtüratör ayarlarını öğrenip slr hakkında yorum yapma kapasitesine sahip olduğunuda zannedip yorum yazanlardan beklerdim senden değil.

Pentax kullanmanın Lamborghini bilmem ne modeli ile de ne alakası olduğunu br türlü çözemedim.Pentax'a neden bu kadar öfke kustuğunu hiç çözemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onurcum..Bu sözleri slr makine alıpta ilk iş makineyi M konumuna alıp enstantene obtüratör ayarlarını öğrenip slr hakkında yorum yapma kapasitesine sahip olduğunuda zannedip yorum yazanlardan beklerdim senden değil.

Pentax kullanmanın Lamborghini bilmem ne modeli ile de ne alakası olduğunu br türlü çözemedim.Pentax'a neden bu kadar öfke kustuğunu hiç çözemedim.

Tamam hocam sen herseyin en dogrusunu biliyorsun.  Ben sustum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam hocam sen herseyin en dogrusunu biliyorsun.  Ben sustum.

Yok herşeyin en doğrusunu bilme şansım yok böyle bir iddiamda yok.Senin konuşma tarzın marka fanatikliği altında kırıcı cümleler içeriyor bunuda bil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben seninle konusmuyordum ki, pentax diye sen girdin araya. Adam ucuz isimi gorcek dslr diyor sen pentax diyosun. Anlatabildim mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben seninle konusmuyordum ki, pentax diye sen girdin araya. Adam ucuz isimi gorcek dslr diyor sen pentax diyosun. Anlatabildim mi?

Onur zaten burda kimse ikili şekilde konuşmuyorki herkes fikrini söylüyor.Ben pentax dediğimde sen direk bana döndün ona anlam veremedim ben.Ayrıca her markanın her bütçeye göre cihazları mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben epey zamandır pentaxın dslr makinelerini kullanıyorum. Hali hazırda k-7 kullanıyorum. Pentaxı tavsiye etmemek için bir neden bulamıyorum.

Ancak dslr makine hem ebat hem de kullanım tarzı olarak kompakt makineler kadar kullanışlı olmaz. "İşimi görecek makine"  şeklinde düşünen bir kullanıcıya canon'un s95, s100, g12,g15 gibi makinelerini tavsiye ederim.

Bunlar pahalı gelirse sx serisi çok kullanışlı. Panasonic tz serisi de öyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öğrencilik zamanımda sony kompakt makinem vardı. Tatildeyken tesadüfen bir fotoğrafçıyla tanıştım ve adamın elindeki pahalı bir canon ve benim kompakt makinam ile aynı papağanı fotoğraflıyorduk. benim makinamın renkleri çok daha canlı ve net görünüyordu. canon makina ile çekilen fotoğraflar flu gibiydi. Renkler gerçekten daha cansızdı. benim makinayı incelemişti ve Carl Zeiss merceklerden bu fark olabilir diye düşünmüştü.

2011 yazında tatile giderken arkadaşımdan Canon eos 1000d yi ödünç almıştım. manuel kullnıyordum ve onunda fotoğraflarında renkler gerçeğinden cansız görünüyordu bana.

Dslr makinaları kullanmaya yeni başlayan biri olarak tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Ben  Tunceli de yaşıyorum ve burada doğa gezilerine katıldığımda bir an karşımıza bir dağ keçisi, geyik yada sincabı daldan yakalayan atmacaya denk geliyoruz ve o anı kim fotoğraflamak istemez. O an elinde teleobjektif gerektiren bir makina olsun istiyorsun yada endemik bir bitki olan ters lale leri fotoğraflamak istiyorsun. yine kompact bir makinanın yapabileceği fotolarda çekmek gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öğrencilik zamanımda sony kompakt makinem vardı. Tatildeyken tesadüfen bir fotoğrafçıyla tanıştım ve adamın elindeki pahalı bir canon ve benim kompakt makinam ile aynı papağanı fotoğraflıyorduk. benim makinamın renkleri çok daha canlı ve net görünüyordu. canon makina ile çekilen fotoğraflar flu gibiydi. Renkler gerçekten daha cansızdı. benim makinayı incelemişti ve Carl Zeiss merceklerden bu fark olabilir diye düşünmüştü.

2011 yazında tatile giderken arkadaşımdan Canon eos 1000d yi ödünç almıştım. manuel kullnıyordum ve onunda fotoğraflarında renkler gerçeğinden cansız görünüyordu bana.

Dslr makinaları kullanmaya yeni başlayan biri olarak tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Ben  Tunceli de yaşıyorum ve burada doğa gezilerine katıldığımda bir an karşımıza bir dağ keçisi, geyik yada sincabı daldan yakalayan atmacaya denk geliyoruz ve o anı kim fotoğraflamak istemez. O an elinde teleobjektif gerektiren bir makina olsun istiyorsun yada endemik bir bitki olan ters lale leri fotoğraflamak istiyorsun. yine kompact bir makinanın yapabileceği fotolarda çekmek gerekebilir.

Renk karşılaştırmasını nasıl yapıyordunuz hocam??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nikon D5200 Özellikleri

http://kolayurl.com/uku

Canon 650D Özellikleri

http://kolayurl.com/ukv

Her iki modeli kıyaslamak için

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Nikon-D5200

İlhan bende bir dönem bu iş için niyetlenmiştim ve detaylı olarak araştırma yaptım... Ne Nikon'u kullandım, ne de Canon'u...

Ancak; yaptığım araştırmada bizim gibi kullanıcılar için Canon'un daha uygun olduğu ve teknolojisinin Nikon'dan bir kaç adım önde olduğu sonucuna vardım.

Sende yapacağın araştırma ile bütçene en uygun makineyi bulacağından eminim. Benim tercihim her zaman Canon'dur.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bakalım nasip kısmet şimdilik. Bu paylaştığım iki modelde yeni başlayanlar için ideal makineler. Lakin şu an Türkiye fiyatları yüksek. Yurt dışı arayışına gireceğim, yada pusuya yatıp Türkiye'de elektronik marketlerde sağlam indirime girmesini bekleyeceğim. :)

Bir de her halükarda fotoğrafçılık kursuna eğitimine muhakkak gideceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki mantıklı seçenek var;

1-yurtdışından temin etme

2-sağlam indirim kampanyası bulma

;)

Fotoğrafın temel kurallarını öğrenmek için kurs şart değil ama gidersende çok faydalı olacaktır... Zaman/Enstantane/Sahne/Iso değerlerini yerli yerine oturtmadan fotoğraf çekmek çok zor çünki.

Bu değerleri kavradıktan sonra ise her şey o kadar zevkli anlatılmaz yaşanır.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim gibi kullanıcılar için Canon'un daha uygun olduğu ve teknolojisinin Nikon'dan bir kaç adım önde olduğu sonucuna vardım.

;)

Böyle bir şey yok Veli, yanlış yerlerde araştırmışsın veya yanlış yorumlamışsın, Nikon compact makinelere biraz geç girdi diğerlerine göre, orada bir eşitlik olabilir ama dslr deyince Nikon teknolojisi Canon ile muhatap falan olmaz, Canon sadece fiyatı ve yaygınlığı, pazarlaması ile tutunuyor, çok şişirilmiş bir marka bana göre, Honda gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...