Jump to content

Bir Araba Buldum Yardım Eder misiniz?

ferhat24

Tavsiye Edilen Mesajlar

arabamı satabilsem harekete geçeceğim benim aklımda da Adem usta var.

araba satmak araba almaktan zormuş.

Doğru noktalarda gezinirsen eğer; satmak ve almak çok kolay...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 53
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Aciklarmisin ustad

Ülkemizde araba piyasası eski alışkanlıkların izinde gitmiyor artık, bu yüzden satıcı da, alıcı da bazı gereksiz alışkanlıkları terk etmesi gerekiyor...

Mesela; aracımı satmaya karar verdim ve piyasasının üzerinde fiyat verdim ve bu fiyatta diretiyorum... Satılması zaman alır, zor olur... Eskiden olduğu gibi her arabadan kâr etmek mümkün olmayabiliyor, ufak tefek zararı göze alacaksın.

Araç almaya kalktığında da; kafanda şekillenen rakamlara aracı bulduğunda; orası şöyle burası böyle, bu aracı satabilirmiyim, değişeni var, boyananı var gibi düşüncelere girersen araç almakta zorlanırsın...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemizde araba piyasası eski alışkanlıkların izinde gitmiyor artık, bu yüzden satıcı da, alıcı da bazı gereksiz alışkanlıkları terk etmesi gerekiyor...

Mesela; aracımı satmaya karar verdim ve piyasasının üzerinde fiyat verdim ve bu fiyatta diretiyorum... Satılması zaman alır, zor olur... Eskiden olduğu gibi her arabadan kâr etmek mümkün olmayabiliyor, ufak tefek zararı göze alacaksın.

Araç almaya kalktığında da; kafanda şekillenen rakamlara aracı bulduğunda; orası şöyle burası böyle, bu aracı satabilirmiyim, değişeni var, boyananı var gibi düşüncelere girersen araç almakta zorlanırsın...

;)

insan ister istemez zarar etmek istemiyor. aynı model aynı marka-model araçlar arasında fark oluyor. kimi bakımlı oluyor kimi dökülmüş oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

insan ister istemez zarar etmek istemiyor. aynı model aynı marka-model araçlar arasında fark oluyor. kimi bakımlı oluyor kimi dökülmüş oluyor.

İşte püf noktası burası... Dökülmüş arabaya gereken değerini vermeyi bilirsen fazla para vermemiş ve sorunlu araba ile uğraşmamış olursun...

Temiz araca biraz fazla vermek bence problem değil, en azından beraberinde sorun yumağı satın almamış olursun...

Geçmiş tarihte aracın birisine pazarlık esnasında 500 tl vermemek için direndim ve almadım, 500 tl ucuza aldığım arabaya 1.500 tl masraf yaptım...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte püf noktası burası... Dökülmüş arabaya gereken değerini vermeyi bilirsen fazla para vermemiş ve sorunlu araba ile uğraşmamış olursun...

Temiz araca biraz fazla vermek bence problem değil, en azından beraberinde sorun yumağı satın almamış olursun...

Geçmiş tarihte aracın birisine pazarlık esnasında 500 tl vermemek için direndim ve almadım, 500 tl ucuza aldığım arabaya 1.500 tl masraf yaptım...

;)

:)

benim araba şu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-temiz-r9-spring-lpg-li-123225245/detay/

ilan no 123225245

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçların piyasasını bilmiyorum ama geçenlerde Toros için 11 bin tl istendiğini duyduğumda kısa süreli bir şok yaşamıştım...

:o

Hayırlı satışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçların piyasasını bilmiyorum ama geçenlerde Toros için 11 bin tl istendiğini duyduğumda kısa süreli bir şok yaşamıştım...

:o

Hayırlı satışlar.

:) daha neler var neler  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Brodway vede spring renaultun zamanında çok satan modellerindendi vede özellikle bizim buralarda hala revaçtalar, beraberinde bide 19 europa var epey kullanıcısı olan. Spring için alıcı bulabilirseniz istediğiniz fiyata , üstüne cüzzi bir miktar bırakarak süper bir mazda alabilirisiniz , kullandığınız arac mazdanın yanından bile geçemez konfor, güvenlik vede kullanım zevki açısından , reno nun bu modellerinin ekonomik olduğunu duymuştum ama konfor rezalet. Bence hemen sat,  üç aşağı beş yukarı fazla zarar etmeden , hemen lüsk araç kullanmaya başla bir mazda satın alarak.  8) Hayırlısı olsun diyelim artık.  ;)  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Brodway vede spring renaultun zamanında çok satan modellerindendi vede özellikle bizim buralarda hala revaçtalar, beraberinde bide 19 europa var epey kullanıcısı olan. Spring için alıcı bulabilirseniz istediğiniz fiyata , üstüne cüzzi bir miktar bırakarak süper bir mazda alabilirisiniz , kullandığınız arac mazdanın yanından bile geçemez konfor, güvenlik vede kullanım zevki açısından , reno nun bu modellerinin ekonomik olduğunu duymuştum ama konfor rezalet. Bence hemen sat,  üç aşağı beş yukarı fazla zarar etmeden , hemen lüsk araç kullanmaya başla bir mazda satın alarak.  8) Hayırlısı olsun diyelim artık.  ;)  :fiuw:

evet NoooFearrrr ekonomik ekonomik olmasına ona itirazım yok fakat dediğiniz gibi konfor yok. işte ben de satıp bir mazda almaya bakıyorum. mazda da buldum bi satabilirsem alacağım inş. bana en çok söylenen anadoluda rahat satarsın deniliyor fakat ben gidemiyorum. pazar günü pazara çıkacam bakalım. satabilirsem alacam o mazdayı. çocukluk hayalimi hayranı olduğum mazdayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

bugün başka bir araca baktım. aracın iyi bir bakıma ihtiyacı var gibi gözüküyordu. aracın sahibi 13 yıl önce aldığını söyledi fakat ben e devlet ten sorgulattım aracı, ruhsat tarihi 2011 de gözüküyor. oroda yazan aracın el değiştirdiği tarih oluyor di mi yanlış bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün başka bir araca baktım. aracın iyi bir bakıma ihtiyacı var gibi gözüküyordu. aracın sahibi 13 yıl önce aldığını söyledi fakat ben e devlet ten sorgulattım aracı, ruhsat tarihi 2011 de gözüküyor. oroda yazan aracın el değiştirdiği tarih oluyor di mi yanlış bilmiyorum.

Her aracın bakıma ihtiyacı vardır, ancak sen kronik sıkıntıları olanlardan ve hor kullanılmış olanlardan uzak dur... Yoksa bir tarafını yaptırırken diğer tarafı patlak verir, bu sefer "spring bundan iyiydi" dersin, bende üzülürüm...

İyi araştır, arabadan anlamıyorsan da anlayan birisi ile bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her aracın bakıma ihtiyacı vardır, ancak sen kronik sıkıntıları olanlardan ve hor kullanılmış olanlardan uzak dur... Yoksa bir tarafını yaptırırken diğer tarafı patlak verir, bu sefer "spring bundan iyiydi" dersin, bende üzülürüm...

İyi araştır, arabadan anlamıyorsan da anlayan birisi ile bak.

anladığım kadarıyla baktım sn domestos. motor konusunda zaten bir mazda ustasına gideceğim. bakım yapılması gerekiyor derken elektrik tesisatının elden geçmesi gerekiyor diye düşündüm ve kaportanın bakıma ihtiyacı var diye düşündüm. ilginiz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar diger konu başlığında linkini verdiğim araç haricinde dün bir araca bakmaya gittim. aynı araca sağolsun heci-baba da benim için baktı. ikimiz de aracı beğendik ayrı ayrı. araç 1993 model siyah 323 hb. motor sıfır yapılmış. (yapılma sebebi aracın yağ yakmasıymış) sahibinin dediğine göre motor yapıldıktan sonra araç yaklaşık 2 bin km yol yapmış. ön takım sıfır, alt takım elden geçirilmiş. egzoz baştan sona orijinal mazda egzozu ile değiştirilmiş araç diri duran bir araç. 

ilk başta gözüme çarpan eksiklikler ise; ön cam çatlak, şöför kapısı fitili gitmiş (digerlerine bakmadım) marşpiyellerde çürüme var. bagajda sızıntı var. arkada bagaj kapağındaki ışıklar yok (kırılmış) sağ arka kapının arkasında eziklik var. cam açma kapama tuşları tofaş'ın sol dikiz aynası değişmiş. elektrikli olarak çalışmıyor.

ilk göze çarpan ve zamanla yapılabilecek şeyler bunlar. siz ne dersiniz? fiyat pazarlıkla 7,300

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatı indirmeye çalışın anlattığınıza göre epey bir ufak tefk iş var. 6000-6500 aralığı daha iyi olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kozmetiğe fazla takılma derim, aracı almaktan dolayı seni zarar ettirecek asıl masraf kalemleri halledilmiş görünüyor, 2. el bir japon  scooter fiyatına alınacak sportif bir araçdan bahsediyoruz, her türlü işini görür eğer denildiği gibiyse...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatı indirmeye çalışın anlattığınıza göre epey bir ufak tefk iş var. 6000-6500 aralığı daha iyi olurdu.

sn NoooFearrrr indirebildiğim en son fiyat bu oldu. daha inmedi arkadaş. 'bu araba alınır mı' başlığı altındaki en son sorduğum araçla ilgili sizin fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...