Jump to content

Bir Araba Buldum Yardım Eder misiniz?

ferhat24

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kozmetiğe fazla takılma derim, aracı almaktan dolayı seni zarar ettirecek asıl masraf kalemleri halledilmiş görünüyor, 2. el bir japon  scooter fiyatına alınacak sportif bir araçdan bahsediyoruz, her türlü işini görür eğer denildiği gibiyse...

sn emregc, elbette ki araçtaki en önemli kısım motordur. herşeyi tam olan ama motoru iyi olmayan bir araç başa daha çok bela olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 53
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

O fiyata masrafsız araç bulman çok zor, şöyle düşün bilmem kaç bin lira masraf yapıp motor yaptırıyorsun ve 2 bin kilometre sonra satmak istiyorsun?? Bunu bir çok sebebi olabilir, herkes iyi niyetli değil maalesef.

Diğer konuda Emre'nin vermiş olduğu 07 plakalı mavi 323 ile kıyasla bakalım ??

Aradaki 3-4 bin lira fark neden ortaya çıkıyor?? Bu farkın oluşma sebebi yazmış olduğun küçük ıvır zıvırlar ile uğraşmaman için.

B Planı; eğer ben bu işlerden zevk alıyorum, İstanbul'da bulamayacağım parça yok, ustam var diyorsan ve bilgi becerin varsa hiç çekinme al...

Tercih senin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dpmestos üstad, o arabaya ilk ben baktım böyle liste şekilde eksiklerini yazınca çok abartılı duruyor ama abartacak fazla birşey yok.Zaten motora yinnede baktır masını tavsiye ettim.Satan arkadaş,aynı hb. nin turbo takılmışını bulmuş onu almayı planlıyormuş,o sebeble satıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dpmestos üstad, o arabaya ilk ben baktım böyle liste şekilde eksiklerini yazınca çok abartılı duruyor ama abartacak fazla birşey yok.Zaten motora yinnede baktır masını tavsiye ettim.Satan arkadaş,aynı hb. nin turbo takılmışını bulmuş onu almayı planlıyormuş,o sebeble satıyor.

Ben sanayide uğraşmaktan nefret ettiğim için o kadar listeyi göze alamam, hem vakit kaybı hem de nakit !!

Ama bu işler tercih meselesidir, kimileri de keyif alır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi benim anlatmak istediğim kayde değer bir sorunu yok,yoksa tabiiki senin söylediklerin önemli,bizim arkadaşın 323hb ni satarken piyasada satılan araçların çoğunun problemli olduğunu gördük.Millet yağ yakan boyası solmuş araçlara 8000 lira istiyor ve satıyorda.Ferhat ın bahsettiği aracın boyası güzel motor yeni ön takım yeni muayene yeni.Bu sebeble bence alınır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sn domestos tanıdığım veya becerim yok. benim niyetim aracı alıp uzun süre kullanmak. o yüzden motora önem veriyorum. gönül ister ki o eksiklikler olmasın ama oluyor maalesef. ara ara halledebilirim diye düşünüyorum. bazılarının o kadar da önemi yok. olmasa da olur bence.

heci-baba tekrar teşekkür ediyorum dostum sana. şu an kafamda maliyet hesapları dönüyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sn domestos tanıdığım veya becerim yok. benim niyetim aracı alıp uzun süre kullanmak. o yüzden motora önem veriyorum. gönül ister ki o eksiklikler olmasın ama oluyor maalesef. ara ara halledebilirim diye düşünüyorum. bazılarının o kadar da önemi yok. olmasa da olur bence.

heci-baba tekrar teşekkür ediyorum dostum sana. şu an kafamda maliyet hesapları dönüyor  :)

Bana hayırlı olsun demek düşer... Allah kolaylık versin, Hüseyin (heci baba) her zaman yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana hayırlı olsun demek düşer... Allah kolaylık versin, Hüseyin (heci baba) her zaman yardımcı olacaktır.

heci-baba sağolsun çok yardımcı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elimizden geldiğince.Veli abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hüseyin senden Allah razı olsun. gerçekten çok yardımcı oluyorsun bana. kahve aklımda  :)

bu arada mazda 323 hb glx'in farkı ne oluyor arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar diger konu başlığında linkini verdiğim araç haricinde dün bir araca bakmaya gittim. aynı araca sağolsun heci-baba da benim için baktı. ikimiz de aracı beğendik ayrı ayrı. araç 1993 model siyah 323 hb. motor sıfır yapılmış. (yapılma sebebi aracın yağ yakmasıymış) sahibinin dediğine göre motor yapıldıktan sonra araç yaklaşık 2 bin km yol yapmış. ön takım sıfır, alt takım elden geçirilmiş. egzoz baştan sona orijinal mazda egzozu ile değiştirilmiş araç diri duran bir araç. 

ilk başta gözüme çarpan eksiklikler ise; ön cam çatlak, şöför kapısı fitili gitmiş (digerlerine bakmadım) marşpiyellerde çürüme var. bagajda sızıntı var. arkada bagaj kapağındaki ışıklar yok (kırılmış) sağ arka kapının arkasında eziklik var. cam açma kapama tuşları tofaş'ın sol dikiz aynası değişmiş. elektrikli olarak çalışmıyor.

ilk göze çarpan ve zamanla yapılabilecek şeyler bunlar. siz ne dersiniz? fiyat pazarlıkla 7,300

Öncam: 250-350 arası yansanayi veya çıkma

Kapı fitili  : 50-100 arası

Marşpiserden kastın kaplamalar ise 150-200 arası

Bağaj sızıntısı tamiri 100-150 arası

Bağajdaki ışık derken ince olanı ise 20-25 tl yoo büyük reflektör ise 200-250 çıkması

Kapı eziği tamiri ,marşpier çürümesi kaporta ise beraberinde ayna boyaması,  birde pasta cila hemen hemen 500 tl civarı tutar

Cam acma tuşları ön sol ve sol 250-300 arası cıkması

Dikiz aynası çıkma. 100-150 arası

benim tahmin ettiklerim bunlar, tabii 3 aşağı beş yukarı tahminde bulundum, beraberinde ufak tefek çıkbailecek giderlerde olacaktır, tabii bunları yaptırmdan böle binerseniz masraf yok diyebiliriz, binici bir kişi için önemli noktalar bence vede yapılması gerekir, ayrıntılar vede bazı ekipmanlar aracın ne kadar özenli kullanıldığını gösteriyor ben tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan bey 'aslan yattığı yerden belli olur' demişler. aracın içi ve ekipmanları bence de kullanımı biraz ele verir. masraf açısından en azını bulabilmek önemli olan. bu arabaya aklım kaymıyor değil. bunun temel sebebi motoru. araç sahibi de motor konusunda sana garanti veriyorum dedi. elbette araca baktırıp alacağım.

üstte de sordum aracın üzerindeki ilanda 'glx' yazıyordu. bunun anlamı ve farkı nedir mazda için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

GLX donanım olarak bir kaç fark oluşturuyor TR de satılan 323 lerin çoğu dolu zaten bazılarında klima yok sadece, sanırım TR deki klimalılar GLX olanlar, tabii yurt dışında bir çok versiyon vede opsiyona sahip 323 ler satılmıştır, hepsini bende bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...