Jump to content

3. Vites veya Üzerinde, 1800 Devirden Sonra Kompresyonda Gelen Tıkırtı Sesi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın Okkko Bey.Siz bu sesin şanzuman milinin doğal boşluğundan kaynaklandığını nasıl öğrendiniz.Neden soruyorum, çünkü bu sesle ilgili başka servisler başka şeyler demişler, mesela valfin açılıp kapanma sesi.Tüm servisler bu konu hakkında bilgi sahibi değil mi?Madem doğal çalışma sesi bu konuda servisleri bilgilendiren yetkililer yok mu?Siz deneme yanılma ile mi çözdünüz.

...

Bir de ilk kez Mazda'da gördüm; arıza giderilmesinden sonra müşteriye yazılı hiçbir evrak vermiyorlar...Yani birşey iddia edecek olsan servisin bilgisayar kayıtlarına tabisin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

9

• domestos

23

• ibomaz

28

Neden bu ses için diğer servisler de şanzuman mili boşluğu sesi dememişlerdir.neden farklı cevaplar vardır, endişe verici.çünkü bu araçlardan çok km yapmışlar yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz,

Şu konuyu okumuyayım diyorum ama illaki gözüme çarpıyor. Sonunda bizide aracımızdan soğutacaksınız. Kimsenin yazdığını önemsemiyorsunuz ,

MAzda araçlarından sorumlu olan mazdaclubtr değildir ,

tekrar tekrar farklı konu başlıklarında aynı yere dönüp duruyorsunuz.

Hani yazılanları önemsemiş olsanız neyse diyeceğim  , insanlar zaman ayırıp cevap veriyor , bu cevapları önemsemiyorsunuz , neden tekrarlıyorsunuz anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz,

Şu konuyu okumuyayım diyorum ama illaki gözüme çarpıyor. Sonunda bizide aracımızdan soğutacaksınız. Kimsenin yazdığını önemsemiyorsunuz ,

Hani yazılanları önemsemiş olsanız neyse diyeceğim  , insanlar zaman ayırıp cevap veriyor , bu cevapları önemsemiyorsunuz , neden tekrarlıyorsunuz anlamış değilim.

Onur'cum hislerimin tercümanı olmuşsun. Özellikle şu 1.viteste 20 Km hız konusundan sonra, senin gibi düşünmeye başladım. Açılan konuların takibi ve yazılan mesajların tamamının okunduğu konusunda şüpheliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yaptığım yorumlar ve paylaşımlarım kesinlikle art niyetle yazılmış şeyler değildir.Tabiki de endişe verici şeyleri yazacağız, paylaşacağız, belki bir çözüme kavuşturacağız.buraya bu araba hakkında olumlu şeyler de yazmak isterdim ama neyini söylebilirim ki muadillerine göre...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yaptığım yorumlar ve paylaşımlarım kesinlikle art niyetle yazılmış şeyler değildir.Tabiki de endişe verici şeyleri yazacağız, paylaşacağız, belki bir çözüme kavuşturacağız.buraya bu araba hakkında olumlu şeyler de yazmak isterdim ama neyini söylebilirim ki muadillerine göre...

Mesela: "sattım kurtuldum!" olumlu bir cümle olabilir  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz,

Okan abinin yerinde olsam cevap dahi vermem.

Onur'cum hislerimin tercümanı olmuşsun. Özellikle şu 1.viteste 20 Km hız konusundan sonra, senin gibi düşünmeye başladım. Açılan konuların takibi ve yazılan mesajların tamamının okunduğu konusunda şüpheliyim.

Arkadaşa ilk tepkiyi kendimce verdiğimde sonra pişman olarak biraz fazla mı abarttım diye düşünmüştüm, ama sonra ardı arkası kesilmeyen hoşnutsuz ve önyargılı mesajların devam etmesi ve bu gün sizlerin de tepki koyması neticesinde abartmadığımı bilakis yerinde bir tepki verdiğimi anladım...

Bunu en başta bende anlatmaya çalışmıştım Onur'um, duygularıma bir kez daha tercüman olmuşsun...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç hakkında olumlu fikriniz yoksa satın arabayı. Ben talibim... Yani artık bu kadar ısrar ediyorsunuz ki anlam veremez oldum. Ben Türkiye'deki Mazda servislerinin sözcüsü değilim, ben firmamı sonuna kadar temsil eder, savunurum. diğer servislerdeki adamlar size ne demişse demiştir. Belki sizin aracınızdaki sorun o dur. 1500km mesafeden sizin aracınızın nesi olduğunu benden iyi bilirler mutlaka... burası ağlama duvarı değil. ben size sorunun ne olduğunu, sonuçlarının ne olacağını, neler yapılması gerektiğini anlattım. bir de ordaki servisin neden yanlış teşhis ettiğini, ne demesi gerektiğini vs. bana sormayın lütfen. biz de volvo yetkili servisliği de var, aynı motor şanzuman onda da var. aynı problem onda da var. peugeot servisine sordum bugün, onlarda da var. daha ne diyim. fomoco psa ortaklığında üretilmiş motor ve şanzumanda ki problemi biz çözecek değiliz ya. zaten bu ses problem olarak da geçmiyor. bültenlerde bu ses NORMAL'dir diyor. adamların normal dediği ses için, ben ne yapabilirim daha?

sattı da kurtulduk...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vallahi Allah nazarlardan saklasin , baski balata icin 20 gun bekledim , sonra triger degisimi yapildi , su an arabadan cok memnunum , lutfen Masallah deyin forumdaslar..

Bu arada Okan Beyede tesekkur etmek istiyorum kafamiza takilan tum sorulara , gerek teknik gerek ictenlikle cevap veriyor.

Bu arada gecen gun garajin kapisi arabanin ustune kapandi ruzgardan sag kapida cizgi seklinde hafif bir gocuk oldu icim yandi :'( :'( :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Bir de ilk kez Mazda'da gördüm; arıza giderilmesinden sonra müşteriye yazılı hiçbir evrak vermiyorlar...Yani birşey iddia edecek olsan servisin bilgisayar kayıtlarına tabisin.

evrak isteyin o zaman, servisteki hiç bir işlem evraksız yapılamaz. istediniz de veremeyiz mi dediler size?

siz başka markalarda evraksız işlem mi görmediniz. dayım 11 defa opel servisine garantiden ötürü gitti. aracı şuanda 60bin km'de. enjektör, turbo gibi aracın birsürü parçası değişti. elinde bir tane evrak yok.

Istisnalar kayideyi bozmaz. Ben baska markalarda rastlamadim. Sadece Mazda`da gordum bu durumu. Hem de farki farkli servislerde... Belki benim basima gelen de bir istisna; bu konuda birsey diyemeyecegim. Isteyince, abi islemler garantiden yapiliyor diyorlar. Bakima gidiyorum, abi sizinki kampanyali, verdiginiz kuponda yaziyor. baska bir evrak yok diyorlar. Artik evrak konusunda da servis muduruyle tartismaliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın okan bey,bu motorları sonuçta psa ford yapıyor,adamlar motorlarındaki bu sese normal diyor,diyip ortada aslında sorun olmadığını belirtmek çok doğru olmasa gerek.Sonuçta bizim muhatabımız mazda.Sorun yapmak tabii ki biraz da göreceli bir durumdur,mesela benim de bahsettiğim sizlerle paylaştığım sorunların çoğu benim babam için hiç sorun değil.Beklentilerle ilgili bir durum.Bu bağlamda ibomaz beyin sorunlarını konu başlıkları açarak forumdaşlarla paylaşmasını anlayışla karşılıyorum.Aslında cevap bile vermemeli tarzı yanıtları hiç tasvip etmiyorum.Sonuçta biz araçları mazda dan aldık gidip forda psa ya niye böyle bir motor yaptın diye kendi forumlarında dile getirsek abes olmaz mı?Adamcağız ne yapsın sıkıntılarını haklı olarak bence çok da saygılı bir şekilde paylaşıyor.Ucuza alınmıyor ki araçlar.Hatırlıyorum sıkıntılarım olduğu zamanlarda bana da benzer bir tutum izlemişti bazı forumdaş arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın drcnd verdiğimiz(verdiğim) tepki şikayetlerle ilgili değil. Paylaşılan sıkıntı ile ilgili bizlerde cevap veriyoruz ama sanki bizler hiç bir şey yazmamışız gibi önemsenmiyor sorular aynı döngü içinde devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın drcnd verdiğimiz(verdiğim) tepki şikayetlerle ilgili değil. Paylaşılan sıkıntı ile ilgili bizlerde cevap veriyoruz ama sanki bizler hiç bir şey yazmamışız gibi önemsenmiyor sorular aynı döngü içinde devam ediyor.

+1500

Sorun dile getiriliyor, soruna bilgisi olanalar veya tahmini olanlar yanıt veriyor, hatta ve hatta bu işin yetkili servisi detaylı olarak açıklama yapıyor... Olması gereken durum bu ve biz tepki verenler gayet normal karşılıyoruz zaten...

Sorun bu normal durumdan sonra başlıyor zaten...

Sorunu olan yazılanların çoğunu okumadan bile veya bu konu ile ilgili başka bir araştırma yapmadan bile aynı sorunu tekrar dile getirerek markayı suçluyor... Burada hiç kimse markanın savunucusu değil, sorumlusu değil, çözüme katkı getirecek yetkili değil... Kaldı ki, alınan araçlar sıfır alınmış ve bahsedilen sorun (tabi sorunsa) standart gibi bir şey, değilse de zaten garanti kapsamında çözümü yapılıyor.

Hiç kimse, kimseye zorla araç satmıyor, hiç bir servis veya marka garanti şartlarını yerine getirmeyeceğim demiyor... Fakat sorun illa burada çözülecek gibi yanlış algı var veya başka bir niyet var...

"Muadilleri ile karşılaştırıp iyi tarafını göremiyorum" şeklinde cümle kurmak ne kadar gerçekçi ?? "hep sorun yazmak istemiyorum ama araç sorunlu" demekle buradan çözüm bulunuyor mu? Sorunlu denilen araç sıfır km alınmış ve garantisi devam etmekte, gidersin servise garanti kapsamında bir şeyler varsa yapılır ki; yapılan örnek çok...

Herkeslere kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın drcnd, teşekkür ediyorum.benim burdaki amacım markayı kötülemek değil.sonuçta benim de aracım aynı.forumdaki bazı arkadaşların tepkisini de anlıyorum.ama şunu anlamıyorum:bazı sorunları sorun değilmiş gibi kabul etmek, bu sorun değildir, alışacaksın bu sese, sessiz çalışan ne var ki, varsın olsun ses gibi yaklaşımlar.şanzumandan gelen tuhaf sesi normal kabul edemem, kimse de etmemeli bence.onca para verilip alınan, dışardan insanların gıpta ile baktığı bir arabadan tıkırtı sesi hem de şanzumandan bu sesin gelmesi nasıl normal karşılanır.bu ses tüm dizel 115 hp lerde varsa -drcnd arkadaş bu ses benim araçta yok diyor-...Allah yardımcımız olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dayanamadım girdim baktım bak yine acaba Veli abim ne yazmış diye  :kafa: Üyeliğimi silecem forumdan bu gidişle, moderasyondan ricam benim bu başlığa girmemi engellesinler lütfen  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın drcnd, teşekkür ediyorum.benim burdaki amacım markayı kötülemek değil.sonuçta benim de aracım aynı.forumdaki bazı arkadaşların tepkisini de anlıyorum.ama şunu anlamıyorum:bazı sorunları sorun değilmiş gibi kabul etmek, bu sorun değildir, alışacaksın bu sese, sessiz çalışan ne var ki, varsın olsun ses gibi yaklaşımlar.şanzumandan gelen tuhaf sesi normal kabul edemem, kimse de etmemeli bence.onca para verilip alınan, dışardan insanların gıpta ile baktığı bir arabadan tıkırtı sesi hem de şanzumandan bu sesin gelmesi nasıl normal karşılanır.bu ses tüm dizel 115 hp lerde varsa -drcnd arkadaş bu ses benim araçta yok diyor-...Allah yardımcımız olsun

Nasıl normal karşılandığı daha önce defalarca izah edildi... Fakat hep en başa dönüldü; Çünki yine aynı üslup ve bakış açısı karşımızdaydı... İster markayı kötüle, ister servisi ben bunun peşinde değilim, size anlatılanları ve yazılanları görmezden gelmeniz ve hep en başa dönmenizdir benim için sorun olan...

Citroen'in motorunun daha sessiz olduğunu yazdığınızda size kibarca "tercih sizin" diye yazmıştım... Yanlış yazmışım özür diliyorum, doğrusu şöyle olacaktı...

"satın aracınızı kurtulun"

Hem forumda size verilen makul ve mantıklı cevaplara "ama" ile başlayan cümleler oluşturmaktan kurtulursunuz, hemde herkesin dışarıdan gıpta ile baktığı araca sizde gıpta ile bakmaya devam edersiniz... Sizce böylesi daha güzeldir kim bilir??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dayanamadım girdim baktım bak yine acaba Veli abim ne yazmış diye  :kafa: Üyeliğimi silecem forumdan bu gidişle, moderasyondan ricam benim bu başlığa girmemi engellesinler lütfen  :geyik:

:D

Ne yazsak boş Onur, bu yüzden işi ciddiye almaktan vazgeçmek gerekiyor sanırım...

:jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işte o gıpta ile bakan insanların "nasıl memnun musun arabadan, nasıl bi araba" diye sormalarından korkuyorum.bilmiyorlar ki onlar; "dışı seni yakar içi beni"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...