Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

64

• domestos

36

• EgeG

76

• EskiGolflü

35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Hocam yorumunuzdan şuanki Mazda3 toyota,honda ve golften düşük klas bir araçmışta, öncelikle onlara rakip olabilir diye anlaşılıyor ki katılmıyorum şuanki kasa Mazda3 zaten onların rakibi. Ayrıca BMV 1,mersedes a ve audi 3 ün ne gibi özelikleri Mazda dan üstün onuda belirtirseniz biz de öğreniriz. Teşekkürler

hocam yorumumdan mazdanın kötü olduğu sonucunu çıkarmayalım ama şu gerçeği de görelim bugün yurt dışında mercedes E bmw 5 serisine eş gösterilen mazda 6 nın ülkemizdeki satışları ve insanların yaklaşımı belli. Mazda buna dikkat etmeli fiyat belirlerken. Birtane reklam gördünüz mü mazda 6 ile ilgili. fiyatını 70-80 arası diyelim ve bizde mazdayı daha önceden kullanmamış insanlar olalım bu fiyata sizce kaç kişi alır. Burda mantıken olması gereken zaten kalite olarak mazdaya diyebilecek hiç birşeyimiz yok ama hedef kitleye hitap edebilecek rekabetçi bir fiyat olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

95. yıl versiyonu çıkar belki :D

95. yıldaki artılar:

1. 4 camda anahtardan açılıpı kapanabiliyor...

2. Cam açma tuşları 4 ü de ışıklı...

3. + sunroof hediye

4. Arka egzoz kısmının olduğu yer gövde rendine boyanmış... :D

Bu filmi izlemiştik sanırım...  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi yaptığım hesap ile 80 milyar gibi birşey çıktı. biraz araştırdım hesaplamada bir yanlışlık var fakat çözemedim  :D  70i geçmez diye umuyorum  :D

Ege'ciğim

Senin hesapta kuyumcu hesabına dönmüş  :D Hesap makinesi ile 3-4 tane çarpma toplama yapıp "C" ye basıp sıfırlayıp 70 Bin tl yazmışsın sanki... Size olacak bu gibisinden  :D  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ege'ciğim

Senin hesapta kuyumcu hesabına dönmüş  :D Hesap makinesi ile 3-4 tane çarpma toplama yapıp "C" ye basıp sıfırlayıp 70 Bin tl yazmışsın sanki... Size olacak bu gibisinden  :D  :D

evet biraz öyle oldu  :D  mazda6nın saf fiyatı ve %90ını toplayıp 117binden çıkardım 40 küsur çıktı. eski mazda 3ün saf fiyatına o kar payını ve %50lik vergiyi ekledim ki öyle bir kar payı yok 80 civarı çıktı  :D  aslında bu dolulukta golfün yanında ucuz kalmış  :D golf highline 73 milyar park sensörleri ve bixenon farlar opsiyonel.. forumda paylaşıldığı gibi 95 000 TL olmuş ikinci elde.  mazda3 power 80 milyara gelirse demedi demeyin  :D aynı dolulukta golf 90ı bulmuş çünkü..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ege'ciğim

Harika benzetme olmuş hocam, sağlam güldürdün... :D

70 bini telaffuz eden bendim, Ege biraz daha kötümser bu konuda... Fakat; piyasaya bakıldığında ve 95 binlik Golf'ü gördüğümde 70 bin diyerek fazla uçmadığımı anladım.

Zaten; sedan ve sunroof yoksa ben yokum bu segmentte... (çok umurundaydı mazda'nın)

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

95. yıldaki artılar:

1. 4 camda anahtardan açılıpı kapanabiliyor...

2. Cam açma tuşları 4 ü de ışıklı...

3. + sunroof hediye

4. Arka egzoz kısmının olduğu yer gövde rendine boyanmış... :D

Bu filmi izlemiştik sanırım...  :D

benim 2010'da var o saydıkların :) tampon hariç

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aferin Ege , güzel cevaplar, güzel bilgiler vermişsin :) gözüme girdin :)

60-75 arası diyorum ben . Kuşlar söylemedi , kesin bilgi değil :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam yorumumdan mazdanın kötü olduğu sonucunu çıkarmayalım ama şu gerçeği de görelim bugün yurt dışında mercedes E bmw 5 serisine eş gösterilen mazda 6 nın ülkemizdeki satışları ve insanların yaklaşımı belli. Mazda buna dikkat etmeli fiyat belirlerken. Birtane reklam gördünüz mü mazda 6 ile ilgili. fiyatını 70-80 arası diyelim ve bizde mazdayı daha önceden kullanmamış insanlar olalım bu fiyata sizce kaç kişi alır. Burda mantıken olması gereken zaten kalite olarak mazdaya diyebilecek hiç birşeyimiz yok ama hedef kitleye hitap edebilecek rekabetçi bir fiyat olmalıdır.

Şimdi birkaç ayrı konu var bence Mazda ile BMW-Mercedes arasında marka algısı olarak kesinlikle fark var onu kabul ediyorum. Ancak BMW 116 var BMW 520 var, Mercedes C180 var E serisi var ki (o bile 1.6 motor ile geliyormuş?) Mercedes premium sınıftan sanki tekrar geri dönüşte gibi her segmente saldırdılar. Hafif ticari bile çıkarmışlar. Mazda 6 için EGE nin çok önemli BMW-Merso kıyaslamalı yazısı vardı linkini şimdi bulamadım. O konuya girmeyeceğim ancak Mazda 3 ün rakibi kesinlikle Audi 3, B200, Golf VII dir. Marka algısı (normal motor+donanım fiyatı+premium olma iddası fiyatı = Audi 3, B200, Golf VII dir) Mazda eskiden türkiyede epey ciddi satan bizim çocukluğumuzun hayal arabası idi. Reklam daha çok göreceğiz gibi bir his var içimde Mazda 3 ile ilgili. Ayrıca 70 değil 80 yaparsan fiyatı insanlar kapıda kuyruk olur emin ol. Nickimden ne demek istediğim anlaşılıyo herhalde :)

Ben 8 yıl Golf kullandım. Eşim sadece otomatik kullanabildiği için aracı değiştirdim, sorunlu ve gereksiz pahalı (=premium :) ) olduğu için DSG şanzımanı seçmedim. Ancak şuan en çok satan turbolu ve dsgli araçların sahipleri 1-2 yıla servislerde bu sefer tamir sırası beklediğinde (Örnek çin ve japonya) Mazda yı hep beraber göreceğiz...Sağlıcakla kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

70 bini telaffuz eden bendim, Ege biraz daha kötümser bu konuda... Fakat; piyasaya bakıldığında ve 95 binlik Golf'ü gördüğümde 70 bin diyerek fazla uçmadığımı anladım.

Zaten; sedan ve sunroof yoksa ben yokum bu segmentte... (çok umurundaydı mazda'nın)

Sis Farı !!! Sis farsız arabaya binilir mi abi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi işlemlerim 80i gösterebilir  ama ilk firim de 75 civarı birşey oldu çünkü mazda'nın son fiyat politikası mazda3 ile golfün fiyatlarının aynı olmasını sağlamak.

biz 2009 yılının sonunda 2010 model 3ü 41000 e almıştık. ve segmentinin en ucuz ve full arabalarındandı. sonra müthiş bir fiyat zammı geldi tüm araçlara. o zam geldiğinde mazda3 ve golfün fiyatları aynı oldu. herkes çok eleştirdi ne bu fiyat mazda3 diye fakat golfün fiyatları da aynıydı. daha geçen yıl fiyatları aynı olan iki araçtan bahsediyoruz(donanım paketlerine göre)..  tdi dsg olanından bahsetmiyorum fakat; 1.4 TSI HIGLINE DSG'nin  64 ve 68 000 TL olarak iki fiyatı var. güçlere göre. 

Şimdi golfün opsiyon listesinde olan ve mazda3powerda lansman aracından gördüğümüz kadarı ile standart olan opsiyonları ve fiyatlarını yazıyorum  :D

led stoplar: 810 TL

18' jantlar: 1590 TL

bi-xenon far ve led gündüzler: 2800 TL

Hız sabitleyici(cruse)+ ön ve arka park mesafe sensörü: 1270 TL

Anahtarsız giriş ve çalıştırma: 910 TL

elektrikli katlanabilir yan aynalar:730 TL

bunların hepsi arzulanan power donanım pakedinde var ve bu opsiyonların toplam fiyatı:

8110 TL !!! Bu fiyatı 64000 TLlik 120hplik seçeneğe eklediğimizde 72 000TL çıkıyor.

68000 TLlik 140hpliğe eklediğimizde  76 000 TL çıkıyor..

kuyumcu hesabından çok devlet bahçeli'nin oy hesabına döndü  :D ama 80i geçmez diye düşünüyorum sonuç olarak  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ovyy... Nasıl da unutmuşum.

En baştaki olmazsa olmazımdır sis farı. (İlhan duymasın)

;)

Sislerde Xenon olsun da tam olsun bari. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sedan fotoğraflarını da gördüm ulu bilge arama motoru sağolsun. Ankara´da görev yapan ve markalar ile arabaları çok yakından takip eden bir arkadaş geçen yıl bana, gelecek 5 yıl içerisinde Mazda hak ettiği yeri kesinlikle bulacak ve güncel tabirle trend arabalardan biri olacak demişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda6 da hiç bir maliyet eksilmesi olmadan 1.600cc motor grubuna göre vergilendirilse;

yaklaşık plaka hariç 115.000/1,8*1,4 yapmak gerek: 89.000+plaka:90ı bulur.

tabiki mazda3 kabaca %30 daha ucuza mal olacağından 89.000*0,7:62.300+plaka:63civarında olursa şaşırmam.

biraz daha gerçekçi oldu değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...