Jump to content

Mazda 3 1.6 At Sport Dinamik Hız Limiti Hk.

berkemurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ha aydınlanmanın öncesinden bahsedecek olursak;

Ben o aydınlanmayı 2001 yılında, Sivrihisar-Ankara yolunda otobüste giderken karşı şeritte meydana gelen kazayı görmem ile yaşadım...

Kadının emniyet kemeri bağlı değildi muhtemelen ve araç takla atarken araçtan belki 10 metre yukarıya fırladı ve yere düştü, araç palio'ydu ve kadından belki 25-30 metre ileride lastiklerinin üzerinde durdu, şoför erkek araçtan normal olarak çıktı hiç bir şeyi yoktu, geride kalan (muhtemelen) eşine koşuyor yerde yatan hareketsiz kadına dokunamadan tekrar araca doğru koşmaya başlıyor, sonra tekrar kadına doğru gidiyordu ama yine kadına dokunamıyordu...

Çok acı bir durum, bunu gözlerimle gördükten sonra 110 km hızı geçmem, geçmemeye çalışırım... 2006-2012 döneminde zaten ayda bir iki ölümlü kazaya müdahale ettiğim için (yaralamalı kazaları saymıyorum bile)  için Aydınlanma iyice netleşmiş oldu bende...

Allah kaza bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben en fazla 160 gördüm ankara cevre yolunda. o da arkadan bir sümbülün sıkıştırması sonucu:)) yani  daha fazla gidermiydi gitmezmiydi bilmiyorum ama benim tecrübem 160.

ama fark ettiğim ve mazda 3 ü takdir ettiğim nokta araç 140-150-160 stabil olarak gidiyordu. insanı tedirgin etmiyordu.

hep kendi kendime söylemişimdir, gideceğim yere yarım saat geç gitsem ne olacak? yada acelem varsa yarım saat erken çıksam?? yani hız yapmanın bahanesi olmamalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İdda olarak algılanmasın lütfen ama 2006 model 1.6 A.T 210km bir çok defa gördüm. 185 gecmez diyen arkadaşlar neye istinaden diyo bilmiyorum ama, ben bu hızı LPG ile yaptım. Gel gelelim doğrumu yaptık artık işin orası da herkesin kendisine kalsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İdda olarak algılanmasın lütfen ama 2006 model 1.6 A.T 210km bir çok defa gördüm. 185 gecmez diyen arkadaşlar neye istinaden diyo bilmiyorum ama, ben bu hızı LPG ile yaptım. Gel gelelim doğrumu yaptık artık işin orası da herkesin kendisine kalsın.

Alt tarafı okursan 2012 model at ler 185 i geçemez diyor öncesi ve

GeÇebiliyor yani. İddia olarak algılamıyoruz zaten hız için sürücüden ekstra bir kabiliyet beklenmiyor. Enüst viteste bayır aşağıpedal dipte gaza basmak yetiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

EskiGolflü Arkadaş ne kadar alıngan davranmışsın öyle, haklsın farketmemişiz kusura bakma. Bayıraşşağı fikrini ayrıca dikkate alacam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

EskiGolflü Arkadaş ne kadar alıngan davranmışsın öyle, haklsın farketmemişiz kusura bakma. Bayıraşşağı fikrini ayrıca dikkate alacam.

Estağfirullah düşünceler yüzyüze değil de yazıya dökülünce öyle anlaşılabiliyor. Alınganlık yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yapmayın etmeyin, bizim motorlar hemde otomatik şanzumanlar ile düz yolda 210 yapmak imkansız. Yapmaz, yapamaz. 210 km hız yapmışsınızdır muhakkak ama yolda azda olsa meyil vardır. Bende bu hızları yaptım ancak izmin-aydın otoyolunda ve çok hafif rampa aşağıydı. Yoksa düz yol ve normal yol şartlarında manueller 195-200 km , otomatikler 185-190 km civarında kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...