Jump to content

Sıcaklarda Camın Açılmaması

önder
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Wurth silikon spreyi aldim kapi iclerine kadar sokup uygulama yaptim fakat bisey degismedi. Muhtemel elektronik bir sıkıntı var. Kumanda butonunu sokucem ama yildiz bir tornavida lazim ama boyutunu bilmiyorum. Nasil tedarik edebilirim. Üç koseli yildizlardan degil cokgen seklinde bir vida.

Elektronik bir sıkıntı olsa olsa hiç çalışmaz, lakin böle zorlanarak çalışıyosa dediğim gibidir, slikon spreyi tam olarak camın sürtündüğü tüm bölümlere sıkmalısın , yatay konumdaki bölümede , cam çıtılarındaki dikey bölümede vede 5-10 dakka bekleyip bu arada da kumandadan hareket ettirerek açıp kapatmalısınız. Yok eğerki dediğim gibi uygulamış sonuç alamamışsanız o halde yapacak bişey yok mecburen sökülecek.

Bahsi geçen sormuş olduğunuz çoklu yıldız tornavidalar ,sayın domestosun verdiği linkteki gibi,genellikle takım olarak bulunur vede ağız kısmı değiştirilerek kullanılır bu, değişken uçların içinde bu yıldız da bulunur, fakat dikkat ediniz vidalar döşeme içinde vede derin ise bu tip takımın ulaşması mümkün olmayabilir , kısa kalabilir veya sapı kalın olsuğundan döşeme içine girmeyebilir o bakımdan alacagın tornavidanın ebatlarına dikkat et. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söküp temizliyim lehimleri tazelerim inşallah basarili olurum. Guzumu sokmekte istemiyorum.  :-[

Elin bu işlere yatkınsa, başarılı olmaman için hiç bir sebep yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Würth silikon spreyi aldım bütün fitilleri temizledim ama sorun bundan kaynaklanmıyor. Ne saçma bir durum buna elektrikçilerin de yorum yapamadığını anladım. Merkezi olarak bir sorun var . Ama sadece şoför camının açılması garip bir durum. Diğer camlarda ne bir zorlanma ne bir ses var. Sanki sigorta atmış gibi bir durum söz konusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Başka konu açmadan buradan yardım isteyeyim.

Benzer durum bende de oldu. Şöför tarafını açılıyor fakat diğer camlar çalışmıyor. Daha önce akü falan değişince 10 sn olayı ile çözüyordum fakat bu sefer durum farklı.

Diğer kapıda ki kumandalar da çalışmıyor. Fakat işin ilginç yanı anahtara uzun basınca tüm camları açıp kapatabiliyorum. Ayrıca 6lı CD de de sorun oluştu. İçerde 4 tane CD vardı. Şimdi hiçbiri yok :) No Disc diyor.

Bu olay durup dururken oldu. Üstadlardan yardım bekliyorum. Araç Mazda3 AT HB 2009 Touring.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, sambay :

Başka konu açmadan buradan yardım isteyeyim.

Benzer durum bende de oldu. Şöför tarafını açılıyor fakat diğer camlar çalışmıyor. Daha önce akü falan değişince 10 sn olayı ile çözüyordum fakat bu sefer durum farklı.

Diğer kapıda ki kumandalar da çalışmıyor. Fakat işin ilginç yanı anahtara uzun basınca tüm camları açıp kapatabiliyorum. Ayrıca 6lı CD de de sorun oluştu. İçerde 4 tane CD vardı. Şimdi hiçbiri yok :) No Disc diyor.

Bu olay durup dururken oldu. Üstadlardan yardım bekliyorum. Araç Mazda3 AT HB 2009 Touring.

Kumandadan camları açıp kapatabiliyorsanız, bu demek oluyor ki cam motoru çalışıyor ve sıkıntı yok.

Kapı cam kumandalarını yeniden kodlamanız gerekiyor olabilir. Sigortayla ilgisi olabilir mi diye düşünüyorum birde. Ama sigortadan ise kumandadan çalışıp, düğmelerden çalışmaması normal midir bilmiyorum.

Akü kutup başlarını söküp, bir kaç dakika bekledikten sonra tekrar takıp. Sil baştan kodlama yapabilirsiniz.

Cd konusuna gelince  "No Disc" mesajı veriyor diyorsunuz. Peki içine CD koymayı denediniz mi ?  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camlar çalışmıyor ki kodlama yapabileyim. Denedim ama hiç tepki vermedi. Bu kodlama dediğiniz 10 sn olayı değil başka bir şey galiba.Aküyü söküp deneyeyim bir de. CD olayı da dediğim gibi içerde 4 tane CD var. Birden bire no disc yazmaya başladı. CD lerim içeride kaldı yani.

Düzemleme: Aküyü çıkarıp taktım. Camlar çalıştı. Kodlama yaparak şöfer kumandasını da aktif ettim. Sorun çözüldü. Fakat CD olayı devam ediyor.

Tam olarak sorunum şu: http://www.mazdagaraj.com/konular/mazda-3-bl-2009-13-no-disc-sorunu.804/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...