Jump to content

Mazda3 Titreme Sorunu

pancaro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam,

sıkıntı büyük=((  aracımla giderken 30-40 km hızlarda titreme silkelenme oluyor...

rot-balanstandır diye hem balans ayarını hem rot ayarını yaptırdım.ama bişey değişmedi.

sizzce ne olabilir...

Bende de vardi ayni sorun .agir bakimlari yaptirdim gecen hafta  sorun halloldu..ama hangi degisen parca sorunu halletti onu bilmiyorum..debriyaj seti veya bujilerin degisimi etkili oldu kanimca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de vardi ayni sorun .agir bakimlari yaptirdim gecen hafta  sorun halloldu..ama hangi degisen parca sorunu halletti onu bilmiyorum..debriyaj seti veya bujilerin degisimi etkili oldu kanimca.

Bakımda başka neler yapıldı...bütün ipuçlarını değerlendirmek istiyorumda...ilginç olanı  30-40 km arası olması...başka hızlarda olmuyor...

bujidende olabilir tabii.ama tam emin değilim...

yardımcı olduğun için teşekür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımda başka neler yapıldı...bütün ipuçlarını değerlendirmek istiyorumda...ilginç olanı  30-40 km arası olması...başka hızlarda olmuyor...

bujidende olabilir tabii.ama tam emin değilim...

yardımcı olduğun için teşekür ederim

bakımda filtreler komple değişti, yağ değişti ,bujiler iridyum buji takıldı,arka ön disk ve balatalar komple değişti ,alternatör kayıı değişti ,rot balans yapıldı , debriyaj seti değişti, bunların dışında ufak tefek şeyler kalmıştır hatırlamadığım..ama şunu söyleyeyim bence bakım falan yaptırmadan önce tanıdğın iyi bir ustaya danış,bu konuda uzman birinden yardım almak en iyisi..istanbulda adem ustayı önerebilirim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

selam ahali,

bugün bu titreme sorunum için adem ustaya gittim.tanıştık adem ustayla.anlatılanlardan fazlası var eksiği yok ustamın...maşallahı var...her noktaya her detaya hakim.sorunu tesbit etme yeteneği muazzam...sadete geleyim.bu bendeki titreme;mazda 3 lerin motorlarının 3 noktadan sabitlenmesiyle oluşan (sabitlenememesiyle) bir durummuş.normalde en az 4 noktadan motorun sabitlenmesi daha sağlıklı olacağı aşikarken m3 ün  3 noktadan sabitlenmesi ve zamanla alt taraftaki üçüncü bağlantı zımbırtısında oluşan boşluk ve gevşemeler bu titreşimin dahada fazla hissettiriyormuş.bendeki durum bu...

aracımın amortisörlerinin  biraz yıpranmış olduğunuda öğrendim. ses felen yapmıyor.ama normalden aracım 1-2 cm alçakmış.

bugün yapılanlar;

1-yağ filtrem yan sanayi idi hemen söktü orijinalini taktı... 

2-polen filtresini değiştirdi.çok zahmetli bi iş.

3- bujiler uyumsuzdu uyumlu hale getirdi.

4-motoru yıkadı parlattı.

5-yedik içtik.

velhasıl ben çok memnun kaldım....aracımla ile ilgili bilmediklerimi öğrendim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adem ustadan bir tane de Ankara ya lazım..istanbula gittiğimde gidip tanışmayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adem ustadan bir tane de Ankara ya lazım..istanbula gittiğimde gidip tanışmayı düşünüyorum

gerçekten yok mu ankarada adem usta gibi gideceğimiz bir yer?

:krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aynı soruyu ben de izmir için sormak istiyorum. güvenilir işini sağlam yapan bir usta var mı izmirde??

Forumda araştırma yaparsan bir kaç iyi servis/usta tavsiyesi var... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Simabao nunda belirttiği gibi hidrolik takozdan olabiliteside yüksek.ben yazarken önce davranmış benden çok yaşıyacak

Kaymak gibi yolda aynı ayarda lastik ve jantlarla yağ gibi alt takım ve rot ayarıyla hala belirli hızlarda ve rölantide kronik düzensiz titriyorum ve tek sorumlusu hidrolik takozu yan sanayi taktırmış olmam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...