Jump to content

Mazda3 Dizel Hakkında Yardım

foergun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• İlhan

5

• domestos

8

• gomodoejderi

5

• Yalçın

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ilhan bey sağolunda ne işe yarıyor o ışık benim araçta hiç yandığını görmedim :)

Hız limitini ayarlarsanız yanar. Yol bilgisayarından ayarlıyorsunuz. Örneğin bende 120 Km'ye ayarlı, bu hızı geçtiğimde sesli bir şekilde uyarıyor. Böylelikle sürekli gözünüzle kadranı takip etmeye gerek kalmıyor. Trafik hız cezası yememek için iyi işe yarıyor. :)

Birde bizim araçlarda hız gerçekten anlaşılmıyor. O yüzden de bu uyarıcı gerçekten işe yarıyor. Ben de her zaman 120 Km'ye ayarlı şekilde açıktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim. Bu arada sizin tavandan gelen ses olayı çözüldü mü ?

ibomaz (ibrahim) beyin önerdiği şekilde ı kısmı biraz süngerle doldurdum da nerdeyse 1 aydan fazladır aracı kullanamıyorum görevde olmam sebebi ile... sadece geçen bi 10 dk lığına bi yere gidip geldim ondada ses falan gelmedi bakalım 1 hafta sonra bi uzun yola çıkacam son durum ile ilgili konuya yazarım zaten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar merhaba,

Dediğim gibi aracın trigger seti garanti kapsamında değiştirildi. Fakat o ses devam ediyor. Sesi şöyle tarif edebilirim. Vurmalı printer'lar vardı zamanında, o printer'lar yazarken bir ses çıkartırdı onun biraz daha az desibelli versiyonu. Hareket halinde yol sesi onu zaten bastırıyor ama rölantide radyoyu da kapatırsam duyuyorum sesi.

Gerekirse video çekip paylaşacağım zaten. Özellikle trigger değişmesine rağmen düzelmemiş olması canımı sıktı. Cumartesi Ankarada'ki bir başka mazda servisine daha götüreceğim arabayı. Umarım bunlar tespit eder ve çözer çünkü can sıkıcı bir hal almaya başladı bu olay bende. Belki benzer sorun yaşayanlar olur diye gelişmeleri paylaşacağım tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar dizellerin kronik sorunu var mı.. hangi yıl ve hangi donanım tavsiye edersiniz..

Forumda inceleme yaparsanız bazı arkadaşların sorun yaşadığını ve nasıl çözüme kavuşturduklarını öğrenebilirsiniz...

Bazı kronik sorunlar olduğu aşikar ama kullanıma ve güvenliğe etki etmediğini yetkili servis buradan açıklama yaptı.

Bazı arkadaşların da, bu ve benzeri sorunları/sesleri abarttığını göreceksiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On cam rezistansi var mi dizellerde..kumandadan cam acma kapama?

Kafanıza takılan veya takılmayan ne kadar sorun/soru/cevap/tecrübe vs. varsa forumda fazlasıyla var, küçük bir araştırma yeterli...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyiaksamlar arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır 2012 model mazda 3  dizel kullanmaktayım, araba 1.800 km de. Daha öncesinde 2009 eski kasa benzinli mazda 3 üm ve benzinli toyota yaris im vardı, anlayacağınız üzere benzli tecrübem olmasına rağmen dizelde daha çok yeniyim. Öncelikle mazda demek mutluluk demek benim için ve geçmişte oldugu gibi şimdide çok seviyorum mazdamı... Fakat sormak istediğim bitakım sorular var, cevaplarsanız çok sevinirim...

1- daha öncesinde de böyle bir soru sorulmuştu sanırım, araba 1. Viteste eski benzinli araçlarım gibi ivmelenmiyor daha dogrusu birinci viteste hantal kalıyor 2. Vitese atınca kendine geliyor sizce bu normal mi...1. Viteste 30-35 yapabiliyor ama 20 km hıza geldikten sonra 30-35 e çıkma anında çok yavaş hızlanıyor gaza basmama ragmen araba algılamıyor gaz yemiyormuş gibi bir his, fakat 2 ye atınca bir sıkıntı yok..

2- normal seyir halindeki sürüşlerimde  az yaksın ve sağlıklı olsun diye turbo devreye girmeden vites değiştirmeye çalışıyorum yani o koltuğa yapışma hissine varmadan vites değiştiriyoorum buda 1700 1800 devirlere tekabül ediyor...bi kaç yerde turbo devreye girmesi daha sağlıklı kullanım biçimi diye okumuştum...yani benim yaptıgım mı dogru yoksa daha üst devirlerde vites değiştirmek mi?

3- uzun yolda sehirlerarası kullanımda 110-120 hızlarda 6.3 lt yakaladım şimdilik bu normal mi, yoksa fazla mı yaktırmaktayım.

3- yol bilgisayarında economy mode speed mode var bu ayar ne işe yaramakta? Ayrıca bu modu bi türlü değiştiremiyorum acaba benmi ayarlayamıyorum yoksa herkestemi böyle

4- hız ve devir göstergeleri kısmında yanlarda yer alan uzun çubuklardan soldaki ne işe yaramakta? Bastıgım zaman tüm kokpitteki ışık söndürmeye yarıyor fakat çevirince ışıkların azalmasına artmasına da yaraması gerekmezmiydi?

Sorularım baya fazla oldu arabada aklıma takılan ne varsa sormuş bulundum, yardımcı olursanız mutlu olurum, şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve asıl sorum mazdayla başladım mazdayla devam etmekteyim başka marka beğenemeyecekmiyim hiç:) tüm c ve d segmenti araçlara baktım showroomlarda fakat naparsam yapayım  gönül hep mazdaya çekmekte, inşallah sonu hayırlı olur bu işin:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15-20 gündür forumu baya baya inceledim fakat özellikle araç ilk kalkışıyla, hızlanmasıyla  ilgili bilgiye ulaşamadım, okuduklarımla yetinseydim konu açmazdım emin olun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15-20 gündür forumu baya baya inceledim fakat özellikle araç ilk kalkışıyla, hızlanmasıyla  ilgili bilgiye ulaşamadım, okuduklarımla yetinseydim konu açmazdım emin olun

Sorularının cevaplarını forumda görmeseydim o uyarıyı yapmazdım emin ol...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyse teşekkürler....

Tecrübesi ve bilgisi olan üyeler forumda bu konularda elinden geldiğince dili döndüğünce bir şeyler anlattı, yazdı...

Şimdi bu üyeleri düşün, tekrar bu konuya tek tek yazmayı isterler mi? Yazarlar mı?

Senin forumda bu soruların cevabını bulman mı daha kolay, yoksa yazan üyelerin tek tek aynı şeyleri yazması mı kolay??

Ben bile aynı şeyleri yazmaktan üşeniyorsam, diğer üyeleri düşünemiyorum...

Alınmak yok, foruma devam...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...